#Gebe Okulu

Gebe Okulu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gebe Okulu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gebe Okulu ile annelerin korkuları geride kalıyor Haber

Gebe Okulu ile annelerin korkuları geride kalıyor

Gebe Okulu Sorumlusu Elif Demir, verdikleri eğitimin kapsamı hakkında bilgilendirmeler yaptı. Demir; “Gebe Okulumuza başvuran anne adayları ile gebelik haftasına uygun ve tercihlerine göre tek ya da eşli katılacakları bir eğitim planlaması yapıyoruz. Eğitimlerimiz Gebelik Dönemi, Doğum ve Yenidoğan Bakımı gibi hayati bilgileri içeriyor. Ayrıca diyetisyen, psikolog ve emzirme danışmanlarımız da eğitimlerimize katılarak anne adaylarına destek veriyor. Eğitimlerimiz talebe göre yüz yüze veya çevrimiçi (Zoom) olarak düzenleniyor. Kurum dışından da katılım sağlanabiliyor. Tüm anne adaylarına sağlıklı ve kolay bir doğum diliyoruz. Gebelik sürecindeki korkularınızla nasıl başa çıkacağınızı öğrenmek için Gebe Okulu'nda sizin için hazırlanmış eğitimlere katılabilirsiniz.” dedi. Eğitimler sayesinde korkularımdan kurtuldum Gebe Okulu'na katılan İlknur Aygün, ilk gebeliğinde yaşadığı doğum korkusunu nasıl yendiğini şöyle anlattı: “33 haftalık hamileyim ve gebeliğim boyunca doğum korkusu, bebeğimi yeterince besleyemeyeceğim gibi endişelerim vardı. Bu süreçte Gebe Okulu ile tanıştım ve eğitimler sayesinde korkularımdan kurtuldum. Eğitimlerin ardından doğum salonunu ziyaret ettim ve nasıl bir ortamda doğum yapacağımı öğrenmek, kaygılarımı büyük ölçüde azalttı. Gebe Okulu'na katılmak, doğum sürecine bilinçli ve hazırlıklı girmeme yardımcı oldu.” Normal doğumun avantajları nelerdir? Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Tuba Zavaroğlu, Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen "Doğum Programı" ile normal doğumun avantajlarını anne adaylarına anlattıklarını ifade ederek, “Normal doğum sürecinde vücut tarafından salgılanan hormonlar sayesinde doğum sonrası sütünüz hemen gelir ve bebeğinizi kısa sürede emzirebilirsiniz. Bebeğinizle aranızdaki duygusal bağı daha kısa sürede kurabilirsiniz. Doğumdan sonra günlük hayatınıza daha hızlı dönebilir, doğum sayınızı sınırlandırmadan sağlıklı doğumlar gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca hastanede kalış süreniz sezaryene oranla daha kısadır ve normal doğum yaptığınızda bebeğinizde solunum sıkıntısı görülme ihtimali de daha azdır. Bu sebeplerle normal doğum, birçok riski azaltan daha güvenli bir seçenektir.” diye konuştu. Gebe Okulu'na nasıl katılabilirim? Anne adayları, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Gebe Okulu'na başvurarak, doğum ve bebek bakımına dair detaylı bilgi sahibi olabiliyor. Hem yüz yüze hem de çevrimiçi katılımın mümkün olduğu eğitimler, hastane dışındaki anne adaylarına da açık.

Anne adayları gebe okulu ile doğuma hazırlanıyor Haber

Anne adayları gebe okulu ile doğuma hazırlanıyor

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anne adaylarına gebelikte beslenme, hamilelikte oluşan değişiklikler, anne karnındaki bebeğin gelişimi, gebeyi hastane ortamına ve doğuma hazırlama, doğumdan sonra bebeğin bakımı ve emzirme teknikleri ile ilgili eğitim verilerek anne adaylarına doğum öncesi ve sonrası yaşanabilecek sorunlarla nasıl baş etmesi gerektiği öğretiliyor. Gebelik konularında da anne adaylarına yardımcı olduklarını ifade eden Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sinem Kılıç, gebe olan ve gebelik planlayan bütün anne adaylarının gebe okulundan eğitim almasını önerdi. Anne adaylarına gebe okulu tavsiyesi Dr. Kılıç, "Hastanemiz bünyesinde gebe okulumuz kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerinin hemen yanı başında yer almaktadır. Gebe okulunda hastalarımıza gebelik öncesi, doğum süreci ve doğum sonrası ile ilgili eğitimler ve danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu eğitimler kapsamında sağlıklı bir gebelik için beslenme ve egzersiz önerileri anlatılmakta, gebelikte sık yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri anlatılmaktadır. Ayrıca vajinal veya sezaryen ile doğum arasındaki farklar anlatılmakta, doğum süreçleriyle ilgili hastalarımız bilgilendirilmektedir. Doğumhane gezilerimiz hastaneyi tanımaları ve korkularını yenmeleri açısından oldukça faydalı olmaktadır. Doğum sonrasıyla ilgili de yine bebek bakımı, emzirme teknikleri ve annenin psikolojik destek alması gibi konulara değinilmektedir. Gebe okulu ekibi olarak bütün hastalarımızı, gebelik planlayan ve gebe olan bütün hastalarımızı daha sağlıklı ve korkusuz bir gebelik ve doğum süreci için buraya bekliyoruz" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.