İzmir’de Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışmalar devam ediyor
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam ile ilişkili bir yaklaşımla bireyin; bilgi, beceri, ilgi ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla katıldığı her türlü öğrenme etkinliği içine alan 'Hayat Boyu Öğrenme' kapsamında birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. 'Nerede Kalmıştık' projesi, okuma yazma kursları ve mesleki eğitim alanlarında yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK
İzmir'in Halk Eğitimi Merkezleri depremzede çocukların yaralarını sarmak için aralıksız oyuncak üretti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgedeki çocuklar için seferber oldu. Öğretmen, kursiyer ve gönüllüleri gece gündüz çalışarak ürettikleri oyuncakları hem afet bölgelerine gönderiyor hem de İzmir'e gelen misafir çocuklara ulaştırdı. Seferihisar Atatürk Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün El Sanatları Atölyesinde son olarak 50 adet oyuncak bebek üretildi. Gönüllülerin de destek verdiği üretim hala devam ediyor. Tire Halk Eğitimi Merkezi 0-6 yaş Gelişimsel Etkinlikler Kursu kursiyerleri, depremden etkilenen çocuklar için şimdiye kadar 600 oyuncak üretti. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri depremzede çocuklar için amigurumi oyuncak örüyor. Dikili Halk Eğitimi Merkezinde de yine amigurumi tekniğiyle oyuncaklar yapıldı. Kiraz Halk Eğitimi Merkezinde 300, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezinde 100 oyuncak, Konak Halk Eğitimi Merkezinde 80 oyuncak bebek üretimi yapıldı.
“HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ KARMA SERGİSİ” AÇILDI
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 2022 Yıl Sonu, 30 ilçenin Halk Eğitimi Merkezlerinin Karma Sergisi açıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Hayat Boyu Öğrenme bölümüne bağlı faaliyetlerini sürdüren 30 ilçenin Halk Eğitimi Merkezlerinin 2022 yılı Ocak ayından Aralık ayına kadar yıl boyu hazırlamış oldukları ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide tespih, çini, organik sanat, doğaltaş mozaik, Gravür ve Kat'ı sanatından yağlıboya tablolar, Maraş işi Çini, tel sarma, kâğıt rölyef, su kabağı işlemeciliği, iğne oyası, tel kırma, pirinç dekopaj, cam boncuk, filografi el sanatı, Hüsn-i Hat sanatı gibi birçok teknik ve eser yer aldı.
"GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HAYAT BOYU ÖĞRENME" TEMALI SERGİ AÇILDI
Bayraklı Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan "Geçmişten Günümüze Hayat Boyu Öğrenme" temalı sergi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sergi Salonunda açıldı. Sergide "Geçmişten Günümüze Hayat Boyu Öğrenme" temasıyla "Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler ve El Sanatları" ile "İnovatif" kurslardan örnek çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ziyaretçilerin beğenisine sunulan standlarda; kazaziye, keçecilik, mengenede sepet örücülüğü, ağaç sepet örücülüğü, filografi, ahşap yakma, kıl testere ile ahşap oymacılığı, çinicilik, kitre folkrolik bebek yapımı, tel sarma, kabak işlemeciliği, çorap örme, iğne oyası, tezhip, dokuma gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve el sanatları örnekleri sergilendi. İnovatif meslek kursları başlığı altında ise Bilgisayar Destekli Mimari Modelleme - Revit Geliştirme ve Uyum Eğitimi (İnşaat Teknolojisi), 3 Boyutlu Endüstriyel Tasarım 3ds Max Geliştirme ve Uyum Eğitimi (Grafik Ve Fotoğraf), Elektrik Kumanda ve Otomasyon Teknikleri Geliştirme ve Uyum Eğitimi (Elektrik-Elektronik Teknolojisi), Temel Robotik ve Kodlama (Bilişim Teknolojileri), Arduino İle Programlama ve Tasarım (Elektrik-Elektronik Teknolojisi), Fotoğrafçılık (Grafik ve Fotoğraf), Dijital Okur Yazarlık (Kişisel Gelişim ve Eğitim) hakkında bilgi verildi.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ KURSLARINA YOĞUN İLGİ VAR
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezlerinde açılan kurslar büyük ilgi görüyor. Kursiyerler artık Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) dijital platformu üzerinde istedikleri kurslara erişebilecek. Platform Halk Eğitim Merkezlerindeki yüz yüze eğitimlerden daha fazla vatandaş faydalanabilecek. İlk etapta 100 kurs ve seminerin dijital içeriği hazırlanan platformda bu sayının zamanla artması hedefleniyor. Platformda ayrıca yurt dışında yaşayan öğretmenlerin mesleki bilgilerini geliştirmek ve eğitimlerini desteklemek için Yurtdışı Eğitim Destek Sistemi (YEDS) portalı da oluşturuldu ve öğretmenlere yönelik 50 kurs ve seminer yüklendi. HABER MERKEZİ