[tag] Haberleri |İlkses Gazetesi - Son Dakika [tag] Haberleri

#japonya

japonya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, japonya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Japonya'da 6,4 şiddetinde deprem Haber

Japonya'da 6,4 şiddetinde deprem

Japonya Meteoroloji Ajansı, Japonya'nın güneyinde 6,4 ve 5 büyüklüğünde art arda iki depremin meydana geldiğini açıkladı. 6,4 büyüklüğündeki deprem 50 kilometre ve 5 büyüklüğündeki deprem 40 kilometre derinlikte kaydedildi. Ajans, depremlerin merkez üssünün Japon Kyushu ve Şikoku adalarını ayıran bir boğaz olan Bungo-suido Boğazı olduğunu belirterek, herhangi bir tsunami uyarısı verilmediğini belirtti. Bungo-suido Boğazı, Seto İç Denizi ile Filipin Denizi'ni birbirine bağlıyor. Deprem anında yapmamanız gereken 5 davranış Sabitlenmemiş eşyalara yaklaşmayın Deprem sırasında hayat üçgeni oluşturmak için koltuk gibi bir nesnenin yanına kapanmak öneriliyor ancak bunu yaparken kapandığınız yerde sabitlenmemiş eşyaların olmadığına dikkat edin. Sabitlenmemiş raf ve dolap gibi ağır eşyaların olduğu yerde depremden korunmaya çalışmak oldukça risklidir. Depremden korunmak isterken dolapların altına kalma tehlikesi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle sabitlenmemiş eşyaların altında durmamaya özen gösterin. Deprem sırasında merdiven ve çıkışlardan uzak durun Deprem anında, depremin sona ermesini beklemeden merdiven ve çıkışlara yönelmeyin. Deprem sırasında merdiven boşluğunda ve çıkışlarda bulunmak, olduğunuz yere kapanarak depremin sona ermesini beklemekten daha tehlikelidir. Bu nedenle deprem anında binadan kaçmaya çalışmak yerine olduğunuz yerde depremin bitmesini bekleyerek, deprem sona erdiğinde dışarı çıkmak daha güvenli olacaktır. Telefonları gereksiz yere meşgul etmeyin Depremin ardından herkes yakınlarına ulaşmaya çalışacağı için herkes cep telefonunu çok kısa bir süreliğine kullanıp hatları meşgul etmezse, daha çok kişi yakınına ulaşabilir. Bu konuda hassas davranarak hatları kitlememeye özen göstermek gerekiyor. 6 Şubat depreminde telefon ile ulaşımın ne kadar hayati bir önem taşıdığını görmüş olduk. Enkaz altında bulunan kişilerin bulundukları yeri bildirebilmeleri bu noktada çok mühim. O nedenle telefonları gereksiz yere meşgul etmemek gerekiyor.

Japonya'da 6 şiddetinde deprem Haber

Japonya'da 6 şiddetinde deprem

Japonya Meteoroloji Ajansının (JMA) açıklamasına göre ülkenin kuzeydoğusundaki Fukuşima eyaleti açıklarında yerel saatle 12.16'da meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem, 40 kilometre derinlikte kaydedildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Sarsıntının Fukuşima geneli, Pasifik Okyanusu kıyısındaki İwate, Miyagi, İbaraki, Çiba eyaletleri ile başkent Tokyo'da hissedildiği bildirildi. Deprem anında yapmamanız gereken 5 davranış Sabitlenmemiş eşyalara yaklaşmayın Deprem sırasında hayat üçgeni oluşturmak için koltuk gibi bir nesnenin yanına kapanmak öneriliyor ancak bunu yaparken kapandığınız yerde sabitlenmemiş eşyaların olmadığına dikkat edin. Sabitlenmemiş raf ve dolap gibi ağır eşyaların olduğu yerde depremden korunmaya çalışmak oldukça risklidir. Depremden korunmak isterken dolapların altına kalma tehlikesi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle sabitlenmemiş eşyaların altında durmamaya özen gösterin. Deprem sırasında merdiven ve çıkışlardan uzak durun Deprem anında, depremin sona ermesini beklemeden merdiven ve çıkışlara yönelmeyin. Deprem sırasında merdiven boşluğunda ve çıkışlarda bulunmak, olduğunuz yere kapanarak depremin sona ermesini beklemekten daha tehlikelidir. Bu nedenle deprem anında binadan kaçmaya çalışmak yerine olduğunuz yerde depremin bitmesini bekleyerek, deprem sona erdiğinde dışarı çıkmak daha güvenli olacaktır. Telefonları gereksiz yere meşgul etmeyin Depremin ardından herkes yakınlarına ulaşmaya çalışacağı için herkes cep telefonunu çok kısa bir süreliğine kullanıp hatları meşgul etmezse, daha çok kişi yakınına ulaşabilir. Bu konuda hassas davranarak hatları kitlememeye özen göstermek gerekiyor. 6 Şubat depreminde telefon ile ulaşımın ne kadar hayati bir önem taşıdığını görmüş olduk. Enkaz altında bulunan kişilerin bulundukları yeri bildirebilmeleri bu noktada çok mühim. O nedenle telefonları gereksiz yere meşgul etmemek gerekiyor.

Japonya’nın H3 roketi başarıyla fırlatıldı Haber

Japonya’nın H3 roketi başarıyla fırlatıldı

JAXA, Mitsubishi ile ortaklaşa geliştirilen H3 roketinin, geçtiğimiz yıl yapılan başarısız ilk denemenin ardından ikinci denemede başarılı bir şekilde fırlatıldığını açıkladı. Roketin, yerel saatle 09.22'de Kagoshima eyaletindeki Tanegashima Uzay Merkezi'nden havalandığı belirtildi. Geliştirilmiş ateşleme sistemine sahip olan H3 roketinin, yörüngeye bir yapay uydu ile iki işlevsel mikro uydu taşıdığı kaydedildi. İlk etapta 2020'de uzaya gönderilmesi planlanan ancak motor tasarımındaki bir değişiklik nedeniyle fırlatılması geciken H3 roketi, Japonya'nın önceki amiral gemisi taşıyıcı roketi H2A'nın yerini alması için geliştirildi. H3, uzaya yaklaşık 1.3 kat daha fazla yük taşıyabilme kapasitesine sahip olarak tasarlandı ve fırlatma maliyetlerini yarı yarıya düşürmesi bekleniyor. Ayrıca, H3'ün denizaşırı kuruluşlar için uydu fırlatma gibi çeşitli ticari talepleri karşılayacak geniş bir yelpazede kullanılabileceği öngörülüyor. Uzay taşımacılığında uluslararası alanda rekabet edebilmek amacıyla geliştirilen H3, son teknoloji sıvı yakıt teknolojisinden güç alıyor. H3 roketinin ikinci kez fırlatılması Perşembe günü planlanmış ancak kötü hava koşulları nedeniyle bu tarih ertelenmişti. İlk fırlatma denemesi 7 Mart 2023 tarihinde Kagoshima eyaletindeki Tanegashima Uzay Merkezi'nde gerçekleştirilmişti. Ancak, fırlatılan roketin ikinci aşama motorunun çalışmadığı belirlenmiş ve rokete kendini imha etme talimatı verilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.