#keçi

keçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, keçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Denizli'de keçiler kurşunlandı: Hayvanlar acı içinde son nefesini verdi Haber

Denizli'de keçiler kurşunlandı: Hayvanlar acı içinde son nefesini verdi

Olay, Denizli Tavas’ta Çakıroluk-Naldöken mevkiinde, gece saatlerinde meydana geldi. Halil Kocabıyık’a ait keçi sürüsüne, bilinmeyen kişiler tarafından tüfekle ateş açıldı. Sabah saatlerinde sürüsünü otlatmak için bölgeye gelen çoban, farklı noktalara dağılmış halde ölü ve yaralı keçileri bulunca büyük şok yaşadı. Son nefeslerini sahiplerinin kollarında verdiler Yaralı 2 keçiyi kurtarmak için büyük çaba harcayan Kocabıyık, onlarca kilo ağırlığındaki hayvanları omuzlarında taşıyarak veterinere götürmeye çalıştı. Ancak, keçiler son nefeslerini verirken çıkardıkları acı dolu inlemelere rağmen tüm müdahalelere yanıt vermedi ve telef oldu. Çoban büyük şok yaşadı "Canımıza kastettiler, resmen katliam yaptılar" diyen Kocabıyık, yaşadığı şoku şu sözlerle ifade etti: "Dün sabaha karşı Çakıroluk mevkisi Naldöken yerine sürüleri gütmek için gittiğimde yol üzerinde belirli aralıklarda ölmüş ve yaralı şekilde keçileri gördüğümde neye uğradığımı şaşırdım. Yaralı keçilerin bağırtısı ve inlemeleri kulağımdan gitmiyor. Yaralı keçileri sırtımızda taşıyarak getirdik. Saldırı anında korkup kaçan birçok keçimizi de bulamadık. Bu insanlık değil dilsiz günahsız hayvanlardan ne istediniz. Onlar bizim evlatlarımızdı, canımızdı. Şu ana kadar 10 keçimiz telef oldu." Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Keçiler kaç yıl yaşar? Keçiler normalde 15-18 yıl arasında bir yaşam süresine sahiptir. Ancak, yaşam ömürleri çevresel faktörlere, stres, hastalık ve kötü bakım koşulları gibi etkenlere bağlı olarak kısalabilir.

Çengel boynuzlu dağ keçileri böyle görüntülendi Haber

Çengel boynuzlu dağ keçileri böyle görüntülendi

Uzmanların 600 metreden 3 bin 331 metreye kadar oluşan rakım farkı, Türkiye’de görülen üç iklim türünden ikisi olan karasal ve Karadeniz ikliminin görülmesi nedeniyle enteresan ve sıradışı coğrafya olarak nitelendirdiği Gümüşhane coğrafyası bir kez daha bu kavramı doğrular nitelikte görüntü verdi. Türkiye’de görüldüğü yüksek zirvelere göre en düşük rakımda Gümüşhane’de görüntülenen koruma altındaki Çengel Boynuzlu Dağ Keçilerine Şamua da deniliyor. Sayıları 2 bini aşan dağ keçilerinin yanında çengel boynuzlu dağ keçilerine de ev sahipliği yapan Gümüşhane coğrafyasının süsü olan bu hayvanların rengi kışın siyah, yazın ise açık soluk veya turuncuya yakın kahverengiye bürünüyor. Tırnaklarının altı kalın olduğu için sarp kayalıklarda rahatça hareket edebilen ve yükseklerde yaşamak için sağlam bir kalbi bulunan çengel boynuzlu dağ keçisinin 3 bin 500 metre yüksekliğe uyum için alyuvar yapısı da normalin çok üzerinde olmasının yanında çok iyi bir koşucu, tırmanıcı ve gözlemci olmasıyla biliniyor. Gümüşhane’de av koruma faaliyetleri ve bölge halkının da sahiplenmesiyle Şamuaların sayısı istikrarlı bir şekilde artarken Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) de şamuaların dronla çekilmiş görüntülerini sosyal medya hesaplarından “En sarp kayaların, en dar patikaların, en sık ormanların gözü pek keçisi” notuyla paylaştı. DKMP Gümüşhane Şube Müdürlüğünün son teknoloji dronlarıyla hem av koruma hem de bu tür yaban hayatının güzelliklerini kayıt aldığı ve Genel Müdürlük tarafından paylaşılan o anlar çok fazla beğeni ve yorum aldı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Gümüşhane sironu Kanada’ya ihraç ediliyor

Yavru yaban keçisi süt annesinden ayrılıyor Haber

Yavru yaban keçisi süt annesinden ayrılıyor

Geçtiğimiz aylarda Irak sınırında görev yapan Mehmetçik tarafından yaban keçisi yavrusu bitkin ve aç halde bulunmuştu. Bulunan yavru yaban keçisi daha sonra Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi. Yaban keçisinin sağlıklı bir şekilde büyümesi için Halep ırkı bir keçi ise süt annelik yaptı. Burada rehabilitasyonu tamamlanan yavru dağ keçisi, yakın zamanda süt annesinden ayrılarak doğaya salınacak. “Doğada yaşaması için bir fırsat tanıyacağız” Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü Havzası’ndaki tüm yaban hayvanların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Dağlık alanda yeni doğan ve daha göbek bağı bile kurumamış olarak bulunan yaban keçisi yavrusunun merkezlerine getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Yavru yaban keçisini özel diyetler ile besledik. Diğer taraftan kendisine bir süt annesi de bulduk. Merkezin bahçesinde oluşturduğumuz alanda gençlik çağına geldi. Yavru yaban keçisinin rehabilitasyonu tamamlandı ve sağlığı gayet iyi durumda. DKMP Şube Müdürlüğü ile doğaya bırakacağız. Bu kontrollü bir bırakma olacak. Sürüye adapte olur ve insanlarla teması azalırsa doğada yaşaması için ona bir fırsat tanıyacağız. Doğaya salınımını en kısa sürede gerçekleştireceğiz” dedi. Tabiatın bütün canlıların ortak yaşam alanı olduğunu dile getiren Aslan, böylece yaralı ve güçten düşmüş tüm yaban hayvanlarının yaşaması için çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Dünyanın en şaşırtıcı ölüm kazaları… Bu insanların nasıl öldüğüne inanamayacaksınız!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.