[tag] Haberleri |İlkses Gazetesi - Son Dakika [tag] Haberleri

#Kemeraltı Çarşısı

Kemeraltı Çarşısı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kemeraltı Çarşısı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda çıkan yangın kontrol altında Video Galeri

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda çıkan yangın kontrol altında

İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan hediyelik eşya dükkanında çıkan yangın, daha sonra yanında yer alan dükkanlara da sıçradı. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında can kaybı ve yaralanan olmadı. İzmir’de Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Kızlarağası Han’ı karşısındaki hediyelik eşya dükkanının ikinci katında, henüz sebebi belirlenemeyen bir yangın çıktı. Yan taraftaki iş yerlerine de sıçrayan alevler 4 dükkanı da sardı. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın sebebiyle bölgede yoğun duman oluşurken birçok iş yeri de tahliye edildi. Kepenkler kesilerek müdahale edildi Öte yandan, yangının çıktığı bazı dükkanların kepenklerinin kapalı olması sebebiyle, itfaiye ekipleri kepenkleri keserek yangına müdahale etti. Bölgede oluşabilecek patlama ihtimaline karşı da polis ve zabıta ekipleri güvenlik önlemlerini aldı. Dumandan etkilenen vatandaşlara ise olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. “Yangından çok gündem sigorta” Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Kemeraltı’nın en büyük korkusu bu yangınlar. Yangının gündüz çıkması bizim için maalesef bir avantaj. Buna seviniyoruz. Giriş yollarına denk gelmesi çok önemli. Araçların giremediği sokaklar mevcut. Yangın sabah esnafımızın dükkanı açmasından itibaren parlamış. Ardından yan yana bulunan 3 tane dükkana ve arkaya sıçramış. Dükkanların çatısında ve eşyalarda büyük hasar oluştu. Yangınla ilgili geçtiğimiz ay bu bölgenin karşısında, itfaiyemize eğitim verdik ve yangın dolapları koydurmuştuk. İlk müdahaleyi esnaf yapsın diyorduk ama patlama ve o andaki stresle iş büyümüş. İçeride de plastik süs eşyaları var. Onlar da yangını çoğaltmış. Şu anda yangın kontrol altına alındı. Fakat yangından çok gündem sigorta. Kemeraltı’nın sit alanı bölgesi olmasından dolayı birçok işyerine sigorta yatmıyor. Esnafımızın bu konuda oldukça mağduriyeti bulunuyor” dedi. Kemeraltı’nda altyapıyı da başlattıklarını belirten Girgin, “Çok büyük adım atıldı ve 3 yıl daha sürecek. Yangına ilgili korumayı, her yaptığımız altyapıda, yeni yangın dolaplarıyla sağlamaya çalışıyoruz. Bu hayatın bir gerçeği. Önlemi almak da esnafımızın sorumluluğu. Deprem ve yangın bu tür tarihi alanlarda, göz ardı edilemeyecek bir durum. Çok daha farklı önlemlerin alınması gerekiyor. Bunlar da Belediye ve Valiliğin alacağı önlemlerle de sağlanabilir” diye konuştu. Ekiplerin uzun uğraşları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise sürüyor.

AK Partili Başdaş: Fuarı bitirdiniz sıra Kemeraltı’nda mı? Haber

AK Partili Başdaş: Fuarı bitirdiniz sıra Kemeraltı’nda mı?

“Katlı otoparkı yıkmak Kemeraltı’nın mezar taşı projesidir” AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya Katlı Otoparkı’nı yıkma kararının tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı bitirme projesi olduğunu söyledi. Başdaş, otoparkın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasının gündemde olduğunu vurgulayarak, “Peki üç yıldır üç bin aracın park ettiği otopark depreme dayanıksızsa Büyükşehir Belediyesi insanlarımızın can güvenliğini neden riske atıyor? Burada şeffaf olmayan bir süreç var. Bize göre Kemeraltı’nın mezar taşı projesi uygulanacak” dedi. KEMERLATI’NIN KATİLİ OLACAK AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, yıkımı gündemde olan Çankaya Katlı Otoparkı’nın ortadan kaldırılmasının özellikle Kemeraltı’nı vuracağını kaydederek, “Katlı otopark, tarihi değerdeki  açık hava alışveriş merkezi  Kemeraltı’nın otopark ihtiyacının yüzde 60’ını karşılıyor. Her fırsatta bu çarşıyla övünen, gündeme getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, herhangi bir alternatif sunmadan hangi gerekçeyle bu otoparkın yıkılması hazırlığını yapmaktadır? Bu yıkım gerçekleşirse Soyer Kemeraltı’nın katili olarak anılacak” sözlerine yer verdi. Bu durumu tespit etmenin zor olmadığını kaydeden Başdaş, “Başkan Soyer, bu otoparkı bir hafta kapatın İzmir’e ve esnafa ne olacağını görürsünüz. Tekrar soruyoruz: Planınız, alternatifiniz nedir?” ifadesini kullandı. MADEM DEPREME DAYANIKSIZ… Başdaş, sadece Kemeraltı esnafının değil, otopark altında hizmet veren 100’e yakın esnafın da mağdur olacağının altını çizerek, “2020 yılında yaşadığımız deprem sonrası yapılan hasar tespitinden sonra otoparkın depreme dayanıksız olduğu raporu verildiği iddia ediliyor. Eğer gerekçe buysa üç bin aracın park edildiği, esnafımızın hizmet verdiği ve İzmir halkının geçiş noktalarından biri olan bu yapı neden hala hizmet veriyor? Sayın Soyer, iktisaden kazanç İzmir halkının can güvenliğinden önce mi yer alıyor? Bu çelişkileri açıklamanız gerekiyor” görüşünü aktardı. FUARI BİTİRDİNİZ SIRA KEMERALTI’NDA MI? Sürecin şeffaf yürütülmediğini ve birtakım bahanelerle oldubitti yapıldığını aktaran Başdaş, “Zaten kazılarla perişan ettiğiniz Kemeraltı’nı bir de bu yıkımla, belirsiz bir süreçle yıpratmayın. Fuarı bitirdiniz, şimdi de sıra Kemeraltı’nda mı? Bu süreç hakkında İzmirlileri bilgilendirin ve esnafımızı mağdur etmeyin” açıklamasını yaptı. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Vekil Kasapoğlu'ndan Kemeraltı ziyareti

İzmir’de su baskınlarını sona erdirecek çalışma Haber

İzmir’de su baskınlarını sona erdirecek çalışma

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kemeraltı çarşısının altyapısını güçlendirerek, yağışların neden olduğu su baskınlarını önleyecek “Kemeraltı Yağmursuyu Kuşaklama Projesi” Fevzi Paşa Bulvarı’nda devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile İZSU’nun ortak yürüttüğü proje kapsamında Konak Pier Köprüsü altında başlayan çalışmalar Fevzi Paşa Bulvarı’na ulaştı. 7 gün 24 saat esasıyla yürütülen çalışmaların trafik akışını en az şekilde etkilemesi için çalışmaların büyük bölümü gece saatlerinde yürütülüyor. DENİZE TAŞINACAK Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Harita Mühendisi İsmet Ürem, “Proje Kemeraltı’nı ani su baskınlarına karşı yürüttüğümüz bir çalışma. Şehit Fethi Bey Caddesi, Halit Ziya Bulvarı’nda yaptığımız yağmur suyu hatlarını Fevzi Paşa Caddesi’ne bakslarla alarak denize deşarjını sağlayacağız. Bu deşarjı da eski İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet Binası’nın olduğu yerde kurduğumuz deşarj borularıyla denize ulaşmasını sağlayacağız. Burada gece gündüz demeden 7 gün 24 saat çalışma yürütüyoruz. Gündüz çalışmalarımız yaya ve araç trafik yoğunluğu nedeniyle daha yavaş ilerliyor. Geceleri ise tüm verimliliğimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle gece 23.00 ile sabah 06.00 arasında en yoğun çalışmaları yürütüyoruz. ESHOT durakları, Alsancak dönüşü istikametinde olduğumuz için buralarda aşırı bir yoğunluk var. Trafiği mümkün mertebe engellememeye çalışıyoruz” diye konuştu. “İZMİR’DE 50 YIL BOYUNCA SU SORUNU KALMAYACAK” İsmet Ürem, “Fevzi Paşa Bulvarı’nda trafik akışının aksadığını biliyoruz. Ama bunu yapmak zorundayız. Çünkü Kemeraltı esnafı çok mağdur durumda. İklim krizinin de etkileriyle İzmir artık çok kısa sürede çok yüksek yağış alabiliyor. Bu da ani su baskınlarına neden oluyor. Yağmur sularının büyük borularla denize deşarjını sağlayamadığımız sürece baskınların önüne geçemeyeceğiz. Bir an önce bu çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Bunun için de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu projeyle İkiçeşmelik’ten başlayarak Kemeraltı’nın 50 yıl boyunca altyapı sorununu çözmüş olacağız” dedi. BU HABER DE İLGNİZİ ÇEKEBİLİR - AK Partili Başdaş: Fuarı bitirdiniz sıra Kemeraltı’nda mı?

Zamlar, Kemeraltı esnafını zorluyor Haber

Zamlar, Kemeraltı esnafını zorluyor

YAREN ELMAS GÜZELKAN-ÖZEL HABER Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda tenhalık dikkat çekti. Hem çarşı hem de esnaf eski bayramları mumla ararken esnaf ve vatandaşlar çarşıdaki son durumu değerlendirdi. Artan zamlar, ekonomik kriz esnafı ve müşteriyi olumsuz etkiledi. Önceki senelere göre çarşıdaki yoğunluk azaldı. Esnaf ayakta kalmaya çalıştıklarını dile getirdi. ARTAN FİYATLAR YOĞUNLUĞU AZALTTI  Ayakkabı modellerindeki değişimlerle birlikte artan fiyatların müşteri talebini azalttığına değinen Ayakkabıcı Mehmet Ali Tanyeli, “Fiyatlarda yükselme var. Halkın da alım gücüde sınırlı olduğu için satış yapamıyoruz. Modeller, fiyatlar sürekli değişiyor. Çeşit çeşit insanlar geliyor bu yüzden herkes hitap etmek zor. Küçük esnaflar yerine insanlar büyük mağazaları tercih ediyor. Önceleri fiyatlar ucuzdu şimdi baktığımızda bir çocuk ayakkabısı 300-400 TL’ye çıktı. 2 çocuğu olan vatandaşlar nasıl 800 TL’ye ayakkabı alsın. Alım gücü azaldı” dedi.  Geçtiğimiz senelere oranla çarşıdaki yoğunluğun düşüşü ile ilgili konuşan Giyim mağazası çalışanı Fatih Demir, Çok net bir düşü var. İnanılmaz derecede müşteri azlığı yaşıyoruz. Sanırım bu fiyatlarla alakalı bir durum. Çünkü bizde geçen seneye oranla çok çok üstünde fiyatlarda aldığımız için müşteriye de yansıtıyoruz. Alım gücü azalmış bir durumda. Çarşıya baktığımız zaman müşteri yoğunluğunda seyreklik var. Önceki senelerde bayram alışverişlerinde iğne atacak yer olmazdı. Bu sene ekstra bir düşüş var” şeklinde konuştu. Ekonominin düzelmesi gerektiğine ilişkin yorumda bulunan Esnaf İdris Halisman, önceki bayramlara göre talepler çok düşük ve müşteri yoğunluğu çok az. İnsanlar bırakın kendine kıyafet almayı, bayramda evine ekmek almaya parası kalmamış. Müşteri geldi gördüğünüz şu terlikleri sordu. 300 TL’den satıyoruz. 300 TL olmasına inanamıyor. Bu durum hiç iyiye gitmiyor. Memleketin hali berbat. Yetkililer bizlere destek olsunlar. Ekonominin düzelmesi gerek” diye konuştu.  “ÇARŞI BOMBOŞ” Yaşanılan her olumsuzluğa karşı esnaf olarak ayakta durmaya çalıştıklarını söyleyen Esnaf Erdem Seyrek, “Eski bayramlarımız ne yazık ki yok. Eskiden bayramlar kışa denk geldiği için iş potansiyeli daha fazlaydı. Şimdi yaza geldiği için bayram deyince ilk başta insanların aklına tatil geliyor. Millet kıyafetten önce tatile şans tanıdıkları için kıyafet ikinci planda kalıyor bu da Kemeraltı’nda eski bayramları mumla arattırıyor. Ekonomik kriz de başlı başına etkiliyor. Öğlen oldu çarşı bomboş. Her türlü olumsuzluklara rağmen esnaf ayakta durmaya devam ediyor” dedi.  Artan fiyatlarla birlikte eleman bile çalıştıramadıklarını dile getiren Kuruyemişçi Ersin Gündoğan, “Fiyatlar aldı başını gidiyor. Dükkân kirasına, elektrik faturasına çalışıyoruz, eleman maaşına bile çalışamıyoruz. Çünkü fiyatlar çok yüksek. Müşteri badem almak istese kilosu 250TL’den aşağı değil. Müşteri nasıl alıp da yesin? Hayat çok zor” ifadelerini kullandı. ALIM GÜCÜ BİTMİŞ DURUMDA Alım gücünün zorluğuna ilişkin konuşan vatandaş C.Ö, “Eski bayramlara göre alım gücü çok düşük. İnsanlar sadece gezip, karın doyurmaya gelmişler. Herkes kesesine göre uygun bir şey arıyor ama maalesef bulamıyor. Bu da insanların aldığı ücretlerden kaynaklanıyor. Enflasyonun yüksekliğiyle alım gücü bitmiş durumda. İnsanlar kiralarını, faturalarını ödemekten üzerlerine bir kıyafet, ayakkabı alma fırsatı bulamıyor. Zor durumdayız ve burada bir anket yapsanız yüzde 80’ini yabancı insanlarla dolu. Kafeler, mağazalar yabancılarla dolu ve kendi yurttaşlarımız fırsat bulamıyor” dedi. Eski bayramlara özlem duyan Müşteri Sevilay Güzelcümbüş, “Eski bayramlar nerede diyoruz. Eskiden her şey çok güzeldi, ucuzdu, bereketliydi. Şimdi maalesef elini attığın yer yanıyor. O kadar acı ve pahalı. Fakir fukaralar ne yiyecek, içecek kimse düşünmüyor. Marketler konteynerlere yiyecekleri atıyor bizde oradan toplayıp yiyoruz. Kedilerimi bile konteynerden topladığım mamalarla besliyorum. Kasaplar, tavuk kemiğinin kilosunu bile 15 TL’den satıyor.  Ucuzluk nerede gösterin bana” dedi. Emekli maaşının yetmediğini söyleyen Abdül Bozkurt, “Üstüme giyecek 1 tane tişört alamıyorum. Emekli maaşım 7500TL, kiram 3000 TL, faturalarla 4500 TL oluyor. Geriye kalıyor bana 3000TL. kalan parayla ay sonunu getirilir mi hesaplayın” diye konuştu.

Kemeraltı Çarşısı eski bayram günlerini özlüyor Haber

Kemeraltı Çarşısı eski bayram günlerini özlüyor

KEMAL ÖZKURT- ÖZEL HABER Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği yaşansa da bu durum tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafına yansımıyor. Geçtiğimiz bayramlarda çarşıyı dolduran kalabalıkla birlikte hem tüketicinin hem de esnafın yüzü gülerken bu yıl ise Kemeraltı Çarşısı esnafı, enflasyonun yarattığı pahalılık sebebiyle bayram alışverişi yapamayan vatandaşların fazlalığından dert yanıyor. Kemeraltı esnafının eski bayramları çok aradığını ifade eden Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, "Eski bayramlarda açığımızı kapatmak için bayram günlerini beklerdik. Fakat şu anda Kemeraltı esnafını çok mutlu eden bir bayram süreci yok maalesef" dedi.  "BİZİM DERDİMİZ ZENGİN OLMAK DEĞİL BORCUMUZU ÖDEMEK" Eski bayramlara nazaran işlerinin bir hayli düşük olduğunu ifade eden Girgin, "Her zaman aynı şeyi söylüyoruz ama işlerimiz şu anda stabil durumda. İnsanımızın alım gücü halen daha çok düşük. Giderler inanılmaz derecede yüksek. Hal böyle olunca da insanlar bayramlık ihtiyaçlarını sürekli olarak öteliyor. Bayramlar, her geçen gün eski bayramları aradığımız klasik bir söylem ortaya çıkıyor. Biz eski bayramlarda daha çok iş yapardık ve açığımızı kapatırdık. Bizim derdimiz zengin olmak değil borcumuzu ödemekti. Bu yüzden esnaflar olarak bayramı sabırsızlıkla beklerdik. Fakat şu anda Kemeraltı esnafını çok mutlu eden bir bayram süreci yok maalesef " diye konuştu.  AREFE GÜNLERİ BİLE DÜKKAN AÇILMIYOR Eski bayramlarda yaşanan yoğunluğun bu bayramda çok altında kaldığını dile getirerek artık esnafların bayram günlerine yakın sabahlara kadar dükkânlarını açmadıklarını dile getiren Girgin, "Çok uzun zamandan beridir esnaflarımız bazıları arife günü bile bir yoğunluk yaşanmayacağını bildikleri için dükkânlarını açmıyorlar. Bayram alışverişi haricinde bir nebze olsun düğün sezonunun açılmasıyla birlikte düğüncülerin yaptığı alışverişler bir nebze olsun bizi rahatlatıyor. Onlarda olmasa birçok esnafımız kepenk kapatmaya gidecek" dedi.  İNSANLAR ÇOCUKLARINA BAYRAMLIK ALAMAZ OLDU Eski bayramlarda alınan yeni kıyafetlerin artık tarih olduğuna dikkat çeken Girgin, "Geçen sene 30- 40 TL bandından olan tişörtler bu sene 150- 200 TL civarında. İnsanlar, kendilerine ve çocuklarına yeni bayramlık alamaz oldu. Bu fiyatları görünce de kendi ellerindeki kıyafetlerin ne kadar değerli olduğunu anladılar. Bayramda yeni bir şey almak yerine, bakmadığımız giymediğimiz kıyafetlerimizi giyer olduk. Fiyatlar bu kadar yüksek olunca da vatandaş değmez diyor daha önemli ödemelerini yapıyor" ifadelerini kullandı.  ESNAFIN BAYRAMDA DA ÇALIŞMASI GEREKİYOR Bayrama kısa bir süre kala çarşı esnafının beklentilerinden bahseden Girgin, "Biz az da olsa çok da olsa çarşı kimliği olarak iş yapıyoruz. Bu konuda nankörlük yapmayız ama giderler çok, insanların cebinde para yok, bugün geçtiğimiz dönemlere göre daha az satış yapıyorsak bu bizim açığımızı kapatmaz. Bayram günü, çarşı esnafı tatil bile yapamıyor. Bayramın ikinci gün gelin burada tüm esnaf dükkânını açar çünkü ödemesi gereken faturaları kiraları var. Esnaf bayram zamanını yine evinden uzak, tatil yapamadan geçirecek" dedi.

İzmir'in asırlık çınarı, Kızlarağası Hanı Haber

İzmir'in asırlık çınarı, Kızlarağası Hanı

KEMAL ÖZKURT Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan nadir eserlerden biri de İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kızlarağası Hanı'dır. 1744 yılında Hacı Beşir Ağa tarafından yaptırılan han Osmanlı mimarisinin detaylarını içermektedir. Yaklaşık olarak 4 bin metrekareye yakın dikdörtgen bir yapıya sahip olan han’ın ortasında büyük bir avlu bulunmakta ve iki kattan oluşmaktadır. İki yanında Çuha ve Cevahir bedestenleri bulunan hanın ilk katında daha çok gümüşçülere rastlarken ikinci katında ise takı tasarım atölyesi dükkanları bulunmaktadır. Kızlarağası Hanı’nın hemen yanında Hisar Cami de yer almaktadır. KIZLARAĞASI HANI'NDA NELER YAPILIR? İzmir'in en uğrak mekanlarından olan handa yaklaşık 15 bin iş yeri bulunmaktadır. İki kattan oluşan han’ın birinci katında ziyaretçilerin alışveriş yapabileceği takılar, ev aksesuarları satışa sunuluyor. İkinci katında ise daha çok antika eşyalar, tarihi kilimler, eski kitaplar satan dükkanlar, gümüş atölyeleri yer alıyor. Burada dolaştıktan sonra biraz dinlenmek isteyen ziyaretçiler ise han’ın orta kısmında bulunan büyük alandaki kafelere gelerek tarih kokan eşsiz yapının içinde çay, fincanda pişen kahve ve nargile keyfi yaparak dinlenebiliyor. KIZLARAĞASI HANI'NA NASIL GİDİLİR? Kızlarağası Hanı, Konak’ta yer alır. Konak meydandan yürüyerek 10 dakika da varmak mümkün. Kemeraltı Kahveciler Sokağı, Kızlarağası’nın yer aldığı konumdadır. Öncelikle, metro ile Konak meydana, buradan ise Belediye sarayı önünden yürüyerek Kemeraltı çarşısına erişilebilir. Kemeraltı çarşısından Kızlarağası’na geçiş yapılabilir. KIZLARAĞASI HANI AÇILIŞ SAATLERİ? Han’ın açılış saatleri içeresinde bulunduğu Kemeraltı çarşısıyla aynı zamandadır. Kemeraltı Çarşısı, hafta içi ve pazar günleri saat 08.00- 20.00 saatleri arasında ziyaretçilerine hizmet vermektedir.

Kemeraltı’nın senelerdir bitmek bilmeyen çilesi Haber

Kemeraltı’nın senelerdir bitmek bilmeyen çilesi

YAREN ELMAS GÜZELKAN İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi kapsamında aşırı yağışlarda Kemeraltı’nda yaşanan su baskınlarını önlemeye yönelik tüm altyapı hatları etaplar halinde yenileniyor. Çalışmaların sürdürüldüğü cadde ve sokaklarda, havanın yağışlı olduğu günlerde su birikintileri oluşuyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen altyapı çalışmalarının Kemeraltı’ndaki su baskınlarına çare olmasını bekliyor. Bazı esnaflar yürütülen çalışmaların baskınları önleyeceğini düşünürken bazı esnaflar ise altyapı çalışmalarının baskınlara çare olmayacağı yönde düşüncelerini ifade etti. SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnaflarından Aziz Numani, “Kemeraltı’nda yağmurlardan dolayı malum sıkıntı çekme durumu meydana gelmektedir fakat altyapı ile ilgili çalışma durumu başlandı. Bu çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Çalışma bittikten sonra ümit ediyorum ki yaşadığımız bu sıkıntılar son bulacak. Bir iki sene bu duruma katlanmayı göze almış durumdayız. Yeter ki bu çalışmalar neticelensin ki çarşımız davetkar bir yer haline gelsin” dedi. ZORLUKLAR YAŞIYORUZ Kemeraltı’nda balıkçılık yapar bir esnaf ise su basma olaylarının azaldığını ifade ederek “Çarşıda genel olarak yağmurlardan sonra su basma olayları yaşanıyor. Şu anda bu olayı çözmeye çalışıyorlar. Belediye akşamları çalışma gerçekleştiriyor. Bitirmelerini ümit ediyoruz. Piyasa zaten kötü, işler biraz zayıf böyle de olunca esnaf olarak zorluklar yaşıyoruz. Çalışmaların güzel sonuçlanacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu. SU BASMA OLAYLARI AZALDI Sorunların giderileceğini ümit eden tostçu esnaf ise “Kemeraltı, dağ eteklerinin altında olan bütün yağmur sularının toplandığı bir bölgedir. Bununla ilgili yakın zamana kadar çok ciddi olarak dükkanlara su basması olayları yaşıyoruz. Bizim bulunduğumuz alan için az ilerde geçen sene tamamlanan yol yapımı çalışmasından sonra su basması olayı baya bir azaldı.  Kuvvetli yağmurlar yağmasına rağmen şu an dükkanların içine su girmiyor. Mevcut sularda hızlı bir şekilde tahliye oluyor. Etrafta gördüğüm kadarıyla da altyapıyla alakalı çalışmalar var. Muhtemelen çalışma tamamlandığında yüzde yüz olmasa bile büyük ölçüde bu sorunun giderileceğine inanıyorum” dedi. SU BASKINLARI KEMERALTI’NIN KADERİ Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki züccaciye esnafı ise alt yapı çalışmalarının başarısız olacağını düşünüyor. Bölgede yıllardır esnaflık yapar vatandaş, “Kemeraltı’nın senelerdir bitmek bilmeyen bir çilesidir.  Yağmur sonrası yaşadığımız bu su baskınları buranın kaderi ve düzeleceğini zannetmiyorum” ifadesini kullandı. Kuruyemişçi dükkânı olan esnaf ise “Kemeraltı Çarşısı’nda altyapı problemi had safhada, her iki ayda bir borular patlıyor. Çok yağmur yağdığında bazı yerlerde su birikintisi oluyor. Arka sokaklarda altyapı çalışmaları başladı. Esnaf altı aydır mağdur ve bu çalışmayı bitiremediler. İzmir’in en önemli ve turist çeken yeri Kemeraltı, buraya ayrı bir özen göstermeleri gerekir fakat gösterilmiyor” diye konuştu.

Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor Haber

Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor

SEVAL ASLAN Dünyanın en eski çarşılarından biri olarak bilinen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kabul edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı zaman zaman altyapı sorunlarıyla birçok kez gündeme gelebiliyor. Bu sorunlardan bir tanesi ise şu sıralar Kemeraltı Çarşısı Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde (850 sokak), 852, 866, 865 ve Veysel Çıkmazı’nda pis su kanal hattı, yağmur suyu hattı, içme suyu, Telekom, aydınlatma, elektrik altyapı hatları ve yol gövde kaplamaları çalışmaları kapsamında kazılan sokaklara halen beton dökülmedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz hafta TARKEM üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda çalışmaların tamamlandığını, sokaklara kısa bir süre sonra beton döküleceğini bildirdi ama 3 aydır asfaltı söküldüğü iddia edilen caddenin, toz toprak içinde kalması esnafı mağdur etti. Asfalt dökülmeyen caddede dükkanlarının aylardır toz, toprak ve çamur içinde kaldığını belirten esnaf ayrıca çöplerin de temizlenmediğini belirterek “Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor” çıkışında bulundu. KAÇ DEFA ŞİKAYETİMİZİ İLETTİK Caddede yıllardır esnaflık yapan Mehmet Seyithanoğlu şikayetlerini şu sözlerle aktardı: “3 buçuk aydır sıkıntı çekiyoruz. Ne süpürüyorlar ne yolumuzu yapıyorlar. Pislikten iş yerlerimize giremiyoruz. Kaç defa şikayette bulunduk. İzmir Büyükşehir Belediyesine kaçıncı defa şikayetimizi ilettik ama hiç kimse bizimle ilgilenmiyor. Konak Belediyesi burayı süpürüyordu, temizliyordu fakat şimdi diyorlar ki; burası Büyükşehir’e geçti ben süpüremem. Başkan orada uyuyor galiba. Bisiklet turlarına çıkıyor, yat turlarına çıkıyor ama burada esnafın hali harap. Vergiye gelince çevre temizlik ücreti alıyorsunuz, tabela vergisi alıyorsunuz, ruhsat parası alıyorsunuz ama hizmet sıfır.” YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPIYORUZ Caddeye bir an önce asfalt dökülmesini istediklerini dile getiren Hayrettin Yıldırım ise, “Aylardır dükkanlarımıza rahat bir şekilde giremedik. Yağmur yağsa çamur, yağmazsa toz toprak… Çöp sorunu da cabası. Çöpler toplanmıyor.  Dükkanlarımız çamur oluyor, sürekli temizlemek zorunda kalıyoruz. Biz artık bu çalışmanın bitirilmesini talep ediyoruz. Bir yol çalışması bu kadar uzun sürmez, sürmemeli. Yetkililere çağrı yapıyoruz. Bu yolu artık lütfen bitirin. Bitirin ki esnaf artık rahat bir nefes alsın” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.