#kınama

kınama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kınama haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ABD'deki Üniversite Profesörleri Birliği'nden Columbia'daki öğrencilere polis müdahalesine kınama Haber

ABD'deki Üniversite Profesörleri Birliği'nden Columbia'daki öğrencilere polis müdahalesine kınama

Columbia Üniversitesi'ndeki barışçıl öğrenci gösterilerine yapılan polis müdahalesine yönelik tepkiler devam ediyor. AAUP, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Rektör (Minouche) Shafik, mütevelli heyeti, operasyon direktörü ve ilgili yöneticilerin 30 Nisan'da öğrenci protestocuları kampüsten uzaklaştırması için NYPD'yi çağırma kararını tartışmasız bir şekilde kınıyoruz." ifadesi kullanıldı. Bu kararın, Üniversite Senatosu'na danışılmadan, yerleşik prosedürlere aykırı olarak alındığına dikkati çekilen paylaşımda, "Bu ihlaller, öğrencilerimize yönelik, utanç verici bir şekilde tüm dünyanın gözü önünde olan korkunç polis saldırısıyla doruğa ulaştı." değerlendirmesinde bulunuldu. Paylaşımda, Columbia üniversitesi tarihinde ilk kez öğretim üyeleri, personel ve öğrencilerin, kendi kampüslerine kilitlendiğine dikkati çekilerek, Columbia yöneticilerinin üniversite tüzüklerini ve son 60 yılda uygulanan geleneksel uygulamaları göz ardı etmesinin kendilerine olan güveni geri dönülemez bir şekilde baltaladığı kaydedildi. Öğrencilerin ifade ve akademik özgürlüğüne saygı duymayan Shafik yönetimi için "güvensizlik" oylaması çağrısı yapılan paylaşımda, bunun, üniversitenin ifade özgürlüğü, barışçıl toplanma hakkı ve ortak yönetim gibi temel değerlerini yeniden tesis etmenin tek yolu olduğu vurgulandı. Paylaşımda, kampüsün derhal öğretim üyelerine, personele ve öğrencilere yeniden açılması ve NYPD'nin derhal geri çekilmesi talep edildi. ABD üniversitelerinde Filistin'e destek eylemleri Columbia Üniversitesinde Filistin destekçisi öğrenciler, 16 Nisan'da okulun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı. Rektörlük, eylemlerin 2. gününde, New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım talebinde bulunmuş, kampüse giren polis, 108 öğrenciyi gözaltına almıştı. Columbia Üniversitesindeki olay, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan "ifade özgürlüğü" engellemeleri tartışmalarını alevlendirirken, gözaltılara tepki olarak öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmıştı. En son 29 Nisan'da okul yönetimi ile öğrenciler arasında devam eden müzakerelerin çıkmaza girmesi üzerine o gece öğrenciler okulun tarihi Hamilton Hall binasını işgal etmişti. Okul yönetiminin talebi üzerine 30 Nisan gecesi, NYPD'ye bağlı çevik kuvvet ekipleri öğrencilere müdahale ederek binayı boşaltmış, bahçedeki Filistin ile dayanışma kampını da dağıtmıştı. Aynı gece Columbia Üniversitesinin yakınındaki City College (CCNY) okulundaki öğrencilere de müdahale eden polis, yaklaşık 300 kişiyi gözaltına almıştı. ABD genelindeki birçok büyük üniversitede, Filistin'e destek için öğrenci eylemleri hala devam ediyor. Washington Post'un kayıtlarına göre, polis son 2 haftada aralarında bazı öğretim görevlilerinin de bulunduğu 1300'den fazla öğrenciyi gözaltına almış bulunuyor.

Cevdet Yılmaz Limasol'daki cami saldırısını kınadı Haber

Cevdet Yılmaz Limasol'daki cami saldırısını kınadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentindeki cami saldırısını kınadığını duyuran bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bir camiyi kundaklamak, insan hakları, demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğüne açık bir saldırıdır. Bu kundaklama eylemi ile toplum huzuru, barışı ve ortak insani değerler hedef alınmıştır" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentindeki cami saldırısını en güçlü şekilde kınadığını belirterek, "Bir camiyi kundaklamak, insan hakları, demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğüne açık bir saldırıdır. Bu kundaklama eylemi ile toplum huzuru, barışı ve ortak insani değerler hedef alınmıştır" ifadesini kullandı. KÖPÜRÜLÜ HACI İBRAHİM AĞA CAMİSİ’NE YÖNELİK SALDIRIYI KINADI Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Limasol'da bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yönelik kundaklama saldırısını en güçlü şekilde kınadığını belirtti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki menfur eylemin, son yıllarda Avrupa'da artan İslam ve yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret suçu ile Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılara bir yenisini daha eklediğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Bir camiyi kundaklamak, insan hakları, demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğüne açık bir saldırıdır. Bu kundaklama eylemi ile toplum huzuru, barışı ve ortak insani değerler hedef alınmıştır. Toplumların huzur ortamını sabote etmek isteyen karanlık ellerin bu eylemlerine, başta AB ve GKRY yetkilileri olmak üzere dil, din, ırk, mezhep fark etmeksizin tüm kesimlerin tepki göstermesi elzemdir. Sık ve sistematik hale gelen İslamofobik eylemlere ve bunları besleyen zihniyete karşı dur demek, tüm insanlığın asli vazifesidir. Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadelenin sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın meselesi olduğuna inanıyoruz. İnsanlık tarihinde onlarca örneği olan farklı din ve kültürlere mensup birey ve toplumların birbirleri ile hoşgörü içerisinde yaşama çabası, tüm insanlığın huzur ve barışını da tesis edecektir. Tarihimize, dini değerlerimize, kutsallarımıza yönelik yapılan bu insanlık dışı alçak saldırıların aydınlatılmasını ve ardındaki faillerinin yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz." Bu haber de ilginizi çekebilir: Bakan Yerlikaya’dan göçmen kaçakçılığı açıklaması

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.