#krem

krem haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, krem haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyada karşınıza çıkan ürünleri kullanmayın Haber

Sosyal medyada karşınıza çıkan ürünleri kullanmayın

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doktor Rana Başara Şahin, mümkün olduğunca sıcak havalarda dışarı çıkmamak gerektiğini belirterek, temmuz ve ağustos aylarında sıcakların daha çok artacağını söyledi. Özellikle saat 10.00 ile 17.00 arasında mümkün oldukça dışarı kalınmaması gerektiği uyarısında bulunan Dr. Şahin, ultraviyole indeksinin en yüksek olduğu saatler olup, dışarı çıkılacaksa mutlaka gölgenin tercih edilmesi ve dışarı çıkmadan önce güneş kreminin uygun miktarda uygulanmasını ifade etti. Zaman geçtikçe ve terledikçe güneş kreminin de etkisi azaldığını aktaran Dr. Şahin, "Bu sebeple 2-3 saatte bir güneş kremimizi tekrar sürmeliyiz. Yazın güneşten korunmaya, güneş koruyucu sürmeye daha çok dikkat etmeliyiz. Ancak yaz kış demeden güneş kremi kullanmalıyız. Aksi takdirde ileri zamanlarda derinin kanser olma oranı oldukça artıyor. Bunun yanında sıcak çarpmasını önlemek için özellikle gün içinde tüketilen su miktarına dikkat etmeliyiz. Günde 2-3 litre kadar su tüketimine özen göstermeliyiz. Güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde dışarda çalışmak zorunda olanlar mümkünse gölge alanları tercih etmeli, güneş ışından koruma özelliği olan pamuklu kıyafetler giymeli, güneş koruyucusunu sık tekrarlamalı ve sıvı tüketimine dikkat etmelidir. Ayrıca araba içinde bebek, çocuk ve evcil hayvan bırakılmamasına çok dikkat edilmelidir” dedi. Evde yapılan maskelerin ciltte ciddi hasarlara neden olabileceğine dikkat çeken Dr. Şahin, "Cilt lekeleri için kesinlikle doğal yöntemlere başvurulmaması gerekiyor. Doğal olarak nitelendirildiğimiz yiyeceklerle veya başka doğal yöntemlerle yaptığınız maskeler cildinizde kalıcı hasarlara ve lekelere sebep olabilir. Limon ve turunçgiller cilde direk uygulandığında tam tersi ciltte Lekeye sebep olabiliyor. Cilt bakım rutinin oluşturmak ve ürünler hakkında bilgi almak için mutlaka cildiye hekiminden randevu alınmalı. Lekeleri önlemek için de güneş kremi mutlaka kullanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. "Sosyal medyada önerilen bakım kremlerini cilt doktorunuza sormadan kullanmayın" diyen Dr. Şahin, “Piyasada ve bir çok farklı markalarda oldukça fazla ürün bulunmaktadır. Cildinize uygun olan ürünler kişiye özel ve güvenilir markalardan seçilmelidir. Bu yüzden en iyi tercih cilt doktorunuzun sizin cildinize göre önerdiği ürünler olacaktır. Bu yüzden sosyal medyada influencerların önerdiği ürünleri direkt kullanmayalım. Cilt doktorundan randevu alıp cilt probleminize uygun tedavi ile tedaviye destek cilt bakım rutini oluşturarak ürün önerisi almalısınız. Güneş hassasiyeti olan, güneş alerjisi olan, Lupus hastalığı gibi güneşle birlikte hastalığının aktivitesi artan, akne, gül hastalığı gibi cilt hastalıkları olan kişiler mutlaka güneşte çok dikkat etmelidir. Örneğin bir akne hastası güneşe dikkat etmez ve güneş koruyucusu kullanmazsa hem sivilceleri artabilir hem de bu lekeleri artabilir. Ya da gül hastalığı varsa, cildi sürekli kızarıyorsa güneş koruyucu kullanmıyorsa şikayetlerin artış görülebilir" şeklinde konuştu.

Bebekler ve anneler doğumdan sonra hangi kremleri kullanmalı? Kimyasal içerik olmayan kremler hangisidir? Haber

Bebekler ve anneler doğumdan sonra hangi kremleri kullanmalı? Kimyasal içerik olmayan kremler hangisidir?

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra ona en iyi şekilde bakmak için uğraşırsınız. Bebeğinizin bakımı için en iyi ürünleri almak istersiniz. Bu nedenle bebek ve anne ürünleri seçimlerinizde bebeğin cildine zarar vermeyecek, kaliteli ürünler almanız gerekir. Kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmalı ve aldığınız ürünün içeriğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Mustela bebeklerin güçlü ve sağlıklı bir cilde sahip olmasını destekler. İçeriğinde en etkili doğal içerikler mevcuttur. Bebekler için zengin ürün seçeneklerine sahip olan Mustela’da pişik kreminden vücut losyonuna kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Mustela, doğal ve çevre dostu ürünler geliştirir. Bu sayede bebeğiniz için en iyi ürünleri güvenle kullanabilirsiniz.  Mustela Merhaba Bebek Çantası Seti Mustela Merhaba Bebek Seti yenidoğan bebeğiniz için gereksinim duyulan tüm ürünleri içerir. Merhaba bebek setinde Mustela Vitamin Barrier 1.2.3 Pişik Kremi, Mustela Hydra Bebe Vücut Losyonu, Mustela DermoCleansing Yenidoğan Şampuanı, Mustela Massage Oil Masaj yağı annelerin kullanımına sunulur.  Mustela Vitamin Barrier 1-2-3 Pişik Kremi Mustela Vitamin Bariyer 1-2-3 Pişik Kremi %98 doğal kökenli içeriği ile bez bölgesinde oluşan pişiği önler. Cildi ferahlatır ve canlandırır. Mustela Vitamin Bariyer Pişik Kremi içeriğinde yer alan doğal bileşenler ile tahriş ve kızarıklığa neden olan etkenlerin giderilmesini sağlar. Mustela Hydra Bebe Vücut Losyonu Mustela Hydra Bebe Vücut Losyonu doğal içeriği ile bebeğinizin cildini hızlı bir şekilde nemlendirir. Cildin uzun süre yumuşak kalmasını sağlar. Hızlı, uzun süren nemlendirici bir etki sunar. Ciltte ipeksi, esnek ve yumuşak bir his bırakır. Mustela DermoCleansing Yenidoğan Şampuan Mustela DermoCleansing Yenidoğan Şampuan jel kıvama sahiptir. Doğumdan itibaren tüm saç ve vücut temizliğinde günlük kullanım için elverişlidir. Sabun içermez ve göz yakmaz. Cildi rahatlatır ve banyo suyunun kurutucu etkisinin azaltılmasına yardımcı olur. Bebeklerin vücudunu ve saç derisini yumuşak ve nazik bir şekilde temizler. Mustela Massage Oil Masaj Yağı Mustela Massage Oil Masaj Yağı kuru ve yapışmayan bir etki yaratır. Bu sayede masaj yapmayı kolaylaştırır. Bebeğinizin hassas ve narin cildini besler. Bebeğinizin cildini güçlendirir ve korur. Bebeğinizin cildine parmak uçlarınızla nazik ve yumuşak dokunuşlarla masaj yaparak uygulayabilirsiniz. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Bebek cildine hangi kremler zararsızdır? Krem Kullanmak Yan etki yaratır mı?

Bebek cildine hangi kremler zararsızdır? Krem kullanmak yan etki yaratır mı? Haber

Bebek cildine hangi kremler zararsızdır? Krem kullanmak yan etki yaratır mı?

Aylarca devam eden sabırsız bekleyişin ardından, bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınız an, dünyanın en büyük mucizelerinden birine de sahip olduğunuzu fark edersiniz. Bundan böyle hayatınıza bir “Anne” olarak devam edeceğiniz gerçeği mutlu bir heyecanın yanı sıra, getirdiği sorumluluk duygusu nedeniyle endişe kaynağı olabilmektedir. Anneler bebek bakımıyla ilgili ne kadar kitap okuyup öğüt dinlese de birçok konuda endişelenmektedirler. Ancak, bebek ve anne bakım ürünleri ile bu süreç çok daha kolay geçmektedir. Bu nedenle sizler için temel yapılması gerekenler ve bebek ürünleri ile yapabileceğinizi derledik. Cilt Hassasiyetleri Cilt hassasiyetleri özellikle doğumdan sonra bebeğin ya da annenin ortama alışma sürecinde beklenen bir etki olmaktadır. Bebeklerin cildi ince ve hassastır ve çok yönlü fonksiyonları gelişmemiştir. Bu nedenle bebeklerin cildi doğumdan itibaren özel bakım ve ilgi gerektirir. Bebeğinizin cildinin gereksinim duyduğu bakımı sağlayabilmek için cilt tipini öğrenmeli ve cilt tipine göre uygun bakım ürünlerinden faydalanmanız gerekir. Vücut temizliği için banyo yaptırılırken cilt için uygun bakım ürünleri kullanılmalıdır. Mustela Cold Cream ve Organik Balmumu İçeren Besleyici Bebek Şampuanı tercih edilebilir. Cold Cream ve organik balmumu içeren bu ürün bebeğin vücudunu ve saçını nazik bir şekilde temizler. Zengin ve besleyici özelliğe sahip bu besleyici şampuan cildi besler. Bebeğin cildini korumak için kullanılabilecek ürünlerden arasında Mustela Cold Krem İçeren Besleyici Vücut Losyonu yer alır. Doğum ile hassaslaşan cildin eski güçlü haline dönebilmesi ve hassasiyetini düşürebilmesi için her zaman ek bir besleyici takviyeye ihtiyaç duymaktadır. Cold krem içeren besleyici losyon cildi uzun süreli nemlendirmeye yardımcı olur. Pişik ya da İsilik Yeni doğan ve bezlenen bebeklerde özellikle pişik çok sık rastlanılan bir sorun olmaktadır ve bu sorun yüzünden birçok bebek acı çekebilmektedir. Bu nedenle de ebeveynler çocukları pişik ya da isilik olmasın diye farklı yollar arayabilirler. Bu yollardan biri de Mustela Vitamin Barrier 1-2-3 Pişik Kremi gibi kremler kullanarak bebeğin altının pişik yapmasının engellenmesidir. İsilik için ise birçok bebek bakım ürünü bulunmaktadır ve bu ürünleri doktorunuza danışarak kullandığınız takdirde sorununuzu çözmek oldukça kolay bir hal almaktadır. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Bebeklerde mama seçerken neye dikkat edilmeli ? Bebeklerin sağlıklı gelişimi için hangi mama kullanılmalıdır?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.