#Mehmet Sadık Tunç

Mehmet Sadık Tunç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mehmet Sadık Tunç haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir’in bürokratları Körfez için toplandı: İller Bankası üzerine düşeni yapacak Haber

İzmir’in bürokratları Körfez için toplandı: İller Bankası üzerine düşeni yapacak

SEMİ TEKTAŞ / Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Körfez için oluşturulan Bilim Kurulu yol haritasını oluşturdu. İktisat Kongre binasında gerçekleştirilen toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve çok sayıda bürokrat katılım sağladı. Bakan Yardımcısı Varank’ın açılış konuşmasından sonra basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda alınan kararların kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi. İLLER BANKASI İLE BELEDİYENİN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, "Bugün ülkemizin batısında güzel İzmir'in çevresel açıdan iyi hale getirmek için yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları sizlerle paylaşacağız. İzmir Körfezi'nde yaşanan toplu balık ölümleri nedeniyle 5 Eylül tarihinde Bakanımız Murat Kurum başkanlığında ilk toplantımızı yapmıştık. Toplantıda alt yapı çalışma gruplarımızı oluşturduk. Kasım ayı sonuna kadar uzun vadeli eylemlerin belirlenmesi kararını almıştık. Bilim kurulumuzca 3 alt çalışma grubumuzu kurmuştuk. Kurul tarafında yapılan tespitlerde atıksu altyapısının yapılması, derelerde temizlik çalışmalarının yapılması, kaçak deşarjların önlenmesi, Körfez'in izleme oranının genişletilmesi esasları belirlendi. Körfez ekosistemini daha iyi anlaşılması ve bugüne kadar yürütülen çalışmalarda elde edilen verilerin değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Körfez'i kaderine terk etmemek için olumsuzluklara sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak amacıyla acil eylem planı hazırlandı. Bakanlığımız koordinesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi de çalışmalar yürütecek ve yapılan çalışmalar izlenecektir. Elde edilen sonuçları da İzmir halkı ile paylaşacağız. Yapılacak tüm çalışmalara sadece bakanlık, belediye değil İzmir'de yaşayan herkesi destek vermeye davet ediyoruz. Yapılan tespitleler kapsamında körfezin yaşadığı sorunlara karşı uzun vadeli çözümlerin neler olduğu konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Orta ve uzun vadeli çalışmalar tamamlandığında sizlerle yine paylaşacağız. Tüm kurum ve kuruluşların aktif katılımıyla çalışmalar yapılacak. Bakanlık tüm bu süreçte denetim görevini yürütecek. İzBB'nin çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu süreçte İller Bankası ile belediyenin taleplerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Vali Yardımcısı Tunç’a İLKSES’ten hayırlı olsun ziyareti Haber

Vali Yardımcısı Tunç’a İLKSES’ten hayırlı olsun ziyareti

İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç’u yeni makamında ziyaret eden İLKSES Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan, hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Vali Yardımcısı Tunç’a yeni görevinde başarılar dileyen Arslan, deneyimli siyasetçilerin halka hizmet sunmasını çok kıymetli bulduğunu aktardı. Ziyaretlerinden ötürü Halil Arslan’a ve İLKSES Gazetesi ailesine teşekkürlerini ileten Mehmet Sadık Tunç ise vatandaşa hizmet noktasında ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini belirtti. MEHMET SADIK TUNÇ KİMDİR? 1970 yılında Mardin Midyat’ta dünyaya gelen Mehmet Sadık Tunç, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Tunç, Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay Kırıkhan Kaymakam Vekillikleri görevini yürüttü. Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdağı, Urfa-Hilvan Kaymakamlığı görevlerinin ardından Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1995 yılında İngiltere'de 8 ay İngiliz Dili ve Yönetim Sistemi üzerine, 1999 yılında ise İsrail'de bölgesel kalkınma üzerine çalışmalar yürüttü. 1997 yılında Mülkiyeler Birliği Şinasi Özdenoğlu ödülü, aynı yıl Çevre Bakanından Çevre Beratı ödülünü aldı. 2-4 Mayıs 2011 tarihleri arasında Avrupa Enstitüsü Kamu Yönetimi tarafından düzenlenen Avrupa Ensitütüleri ve Politikaları eğitimine katılmış olan Tunç, Osmaniye Vali Yardımcılığı görevi sırasında hazırladığı ve Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) ‘Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı’na sunduğu, ‘Osmaniye İş Geliştirme ve Kobi Destek Merkezi’ adlı projenin, 43 ilden yapılan 532 proje başvurusu arasından seçilen 47 projeden biri olarak yaklaşık 7.606 milyon avro hibe desteği almasını sağladı. Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmekte olup evli ve üç çocuk sahibidir. Güncel olarak Kayseri Vali Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Tunç, İzmir'de milletvekilliği yapmak isterken 24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamaları kararıyla İzmir Vali Yardımcısı görevine getirildi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail saldırılarına sessiz kalanlara tepki

Mehmet Sadık Tunç, yeniden İzmir’de Haber

Mehmet Sadık Tunç, yeniden İzmir’de

24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre İzmir’e 5 vali yardımcısı ve 5 kaymakam atandı. Ataması gerçekleştirilen kişilerden biri de Kayseri Vali Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Mehmet Sadık Tunç oldu. Tunç, geçmiş dönemde Karabağlar Kaymakamlığı görevini üstlenmiş ve AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu. Yeni atama kararına göre Mehmet Sadık Tunç, yürütmekte olduğu Kayseri Vali Yardımcısı görevinden İzmir Vali Yardımcısı görevine atandı. Peki yeni İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç kimdir? MEHMET SADIK TUNÇ KİMDİR? 1970 yılında Mardin Midyat’ta dünyaya gelen Mehmet Sadık Tunç, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Tunç, Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay Kırıkhan Kaymakam Vekillikleri görevini yürüttü. Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdağı, Urfa-Hilvan Kaymakamlığı görevlerinin ardından Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1995 yılında İngiltere'de 8 ay İngiliz Dili ve Yönetim Sistemi üzerine, 1999 yılında ise İsrail'de bölgesel kalkınma üzerine çalışmalar yürüttü. 1997 yılında Mülkiyeler Birliği Şinasi Özdenoğlu ödülü, aynı yıl Çevre Bakanından Çevre Beratı ödülünü aldı. 2-4 Mayıs 2011 tarihleri arasında Avrupa Enstitüsü Kamu Yönetimi tarafından düzenlenen Avrupa Ensitütüleri ve Politikaları eğitimine katılmış olan Tunç, Osmaniye Vali Yardımcılığı görevi sırasında hazırladığı ve Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı"na sunduğu, "Osmaniye İş Geliştirme ve Kobi Destek Merkezi" adlı projenin, 43 ilden yapılan 532 proje başvurusu arasından seçilen 47 projeden biri olarak yaklaşık 7.606 milyon avro hibe desteği almasını sağladı. Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmekte olup evli ve üç çocuk sahibidir. Güncel olarak Kayseri Vali Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Tunç, İzmir'de milletvekilliği yapmak isterken 24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamaları kararıyla İzmir Vali Yardımcısı görevine getirildi. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: URLA’DA BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ! YERİNE GELEN İSİM KİM OLDU?

Tunç ve Yığılı ailelerinin en mutlu günü Haber

Tunç ve Yığılı ailelerinin en mutlu günü

RABİA AYKUT İzmir’in Karabağlar ilçesinin önceki dönem kaymakamlarından Mehmet Sadık Tunç ve ailesinin en mutlu günü… Mardinli Mukaddes ve Mehmet Sadık Tunç çiftinin diş hekimliği mesleğini sürdüren oğulları Ömer Emre Tunç, yaşamını Harita Mühendisi Kırklareli’li Selin Yığılı ile birleştirdi. V& Hotels Karşıyaka’da kokteyl havasında gerçekleşen nikah törenine; AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, TBMM 24. ve 25. dönem AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Bürokrat Şehmus Günaydın, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ve Tunç ile Yığılı ailelerinin akrabaları katıldı. HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ İzmir’in tanınan siyasi aktörlerinin nikah alanına gönderdiği çelenkler dikkat çekerken, keman ve yan flüt eşliğinde ağırlanan misafirler ile hatıra fotoğrafları çekildi. Renkli anların yaşandığı nikah töreni gelin ve damadın salona girmesiyle devam etti. Genç çiftin nikah şahitliğini; AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, TBMM 24. ve 25. dönem AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve Bürokrat Şehmus Günaydın yaptı. MUTLULUKLA SARARMASI DİLEĞİYLE Nikah merasiminin ardından söz hakkı alan Milletvekili Çankırı, “Birbirlerine çok güzel bir ‘Evet’ dediler. Birbirinize en yüksek sesiniz inşallah bir tek bugün olan o evet olur. Bizler de buna şahitlik ettik. Nikah memurumuz cüzdanı gelin hanıma verirken önce ben alacağım, benim kendisine vermem lazım dedim. Selin’ciğim öncelikle biz aynı zamanda senin görümceleriniz. Ömer’imize iyi bakmanı istiyoruz ama Ömer’imizin de inşallah sana iyi bakacağını biliyoruz. İnşallah bizler de burada sizin bu mutlu gününüze şahitlik ederekten hayırlı evlatlar yetiştirmenizi diliyoruz. Sizleri yetiştiren anne babalarınızı çok iyi tanıyoruz. Çok sevdiğimiz kıymetli dostlarımız. İnşallah sizler de vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirirsiniz, bu güzel günleri beraber yaşamayı Rabbimiz nasip etsin. O yüzden bu cüzdanı sana teslim ediyoruz. En yetkili kişi evin hanımıdır. Yatak odasının en birinci çekmecesinde dursun. Genelde orada saklanır ya… Çekmecende mutlulukla sararması dileğiyle. Bir yastıkta mutluluğunuzun daim olmasını diliyorum. Tekrar tebrikler.” dedi. Nikah kıyıldıktan hemen sonra genç çift önce ilk danslarını yaptı ardından pastalarını kesti.

Tunç’tan Millet İttifakı’na salvo: Aralarında uyum yok! Haber

Tunç’tan Millet İttifakı’na salvo: Aralarında uyum yok!

HULUSİ YEĞMEN İLKSES TV ekranlarında Erdal Erek’in hazırlayıp sunduğu Siyaset Kulisi’nin konuğu AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Sadık Tunç oldu. Başta Karabağlar olmak üzere İzmir genelinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Tunç, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine saatler kala saha çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri aktardı. Kaymakamlığı döneminde Karabağlar’da önemli hizmetlere imza atan Tunç, seçim çalışmalarını da bu bölgede yoğunlaştırıyor. Tunç, “Süre biraz kısıtlı oldu ve yoğunlaştı. Biz parti olarak milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız istişarede benim daha çok Karabağlar, Buca ve Konak ilçelerinde çalışmam uygun görüldü. 26 günde canımı sıkacak en fazla 5 tane olay olmuştur. Fiziki bir şey olmadı ama bazı bağnaz vatandaşlarımızın karşı tarafı hiç dinlemeksizin reddetmesi bana böyle geliyor” dedi.  SAĞ-SOL KAVRAMLARI DEĞİŞTİ Karabağlar’daki görevi döneminde hiçbir siyasi düşünceye bakılmaksızın bütün vatandaşlara en üst düzeyde hizmetler yaptığını belirten Tunç, “Türkiye’nin iki partili bir sisteme geçeceği düşünülüyordu. Biraz öyle de oldu. Türkiye’de de iki merkez parti ve yanlarında irili ufaklı küçük partiler olacak. Gerek Cumhur İttifakı gerek Millet İttifakı içerisinde baktığınızda çoğu siyasinin birbirine tahammül ettiğini söyleyebiliriz. Sağ ve sol kavramlar artık eskisi gibi değil içleri değişti. Siyasiler aynı potanın içine girdiği zaman birbirinin ortaklaştığı noktaları öne çıkarmayı daha çok arzu ederler. Neredeyse bütün siyasi partilerden hem eşit hem yüksek oranda oy alıyordum. Vatandaşlarımızın etnik kimliği, dini, hayattaki değer tercihi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir ferdi olduğunu bilerek biz işimizi yapıyoruz ve onların sorunlarını çözme odaklıyız. Kaymakamlığımda da bunu yaptığım için sevildiğimi düşünüyorum. Karabağların var olan tüm sorunlarıyla ilgilendik. Şu an orada mevcut olan üç derslikten bir tanesi benim kaymakam olduğum dönemde yapılmış. Vatandaşlarımızın fırsat eşitliğini yakalayabilmesi için eşit rekabet edebilmeleri için sosyal projeler ürettik. Fakir aile çocuklarına eğitim anlamında çok ciddi anlamda destek olmaya çalıştık. Tek başına yaşayan insanların devlet eliyle kişisel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çok fazla proje yürüttük ve Karabağlar’daki vatandaşlarımız da gece gündüz demeden kendileri için yaptığımız hizmetleri gördüğü için desteklerini esirgemediler. Gittiğim her yerde beni sevgileriyle saygılarıyla çok mutlu ediyorlar” ifadelerine yer verdi.  MİLLET’TE UYUMSUZ PARTİLER VAR Millet İttifakı içerisinde CHP ile uyumsuz partilerin olduğunu vurgulayan Tunç, “Seçim sonuçları zaten kısa süre sonra açıklanacak. Şayet mevcut milletvekillerine, diğer partilere verdiği kontenjanlarla 9 milletvekili çıkarırsa söylemleri haklı bulurum. Ben onların dediği gibi olacağına inanmıyorum. CHP kitlesinin dünya görüşünü az çok bilen bir insanım. Millet İttifakı içinde CHP kitlesiyle tamamen uyumsuz partiler var. Fikren uyum olduğuna inanmıyorum. Promosyon gibi bir şey haline geldi. Memleket Partisi’nin var olma sebebi bana sorarsanız CHP’nin ittifak yaptığı irili ufaklı partiler. Bize oy veren AK Parti’ye oy vermiş oluyor ama onlara oy vermiş olan bir sürü partiye oy vermiş oluyor. Bu bana çok mantığa uygun gelmiyor. Sandıkta sonuçlarını göreceğiz” dedi.  KUMPASLARDAN VAZGEÇİLMELİ! Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin son anda cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle ilgili oluşacak yeni tabloyu da yorumlayan Tunç, “Ben bu insanlık dışı şeylerden vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kasetlerdir kumpaslardır bunlardan vazgeçilmeli. Her siyasinin uyması gereken ahlaki kurallar vardır ama özel yaşamı hiçbirimizin sorgulamaya hakkı yokken özel yaşam üzerinden bir insanın değersizleştirilmesini uygun bulmuyorum. Muharrem İnce’yle alakalı sosyal medyalarda yapılan yergiler hangimize ne fayda sağlar? Kamu gücü kullanacak insanla alakalı bakılması gereken bu gücü kullanırken refah seviyesini yükseltiyor mu buna bakmak lazım. Toplum olarak biz bunları artık umursamama, prim vermeme durumuna gelmeliyiz. İşin siyasi etkilerine gelince de bir işten kim faydalanıyorsa yapan odur diye bir laf vardır bilirsiniz. Bu işin AK Parti’ye bir faydası olmadı. Muharrem İnce’nin CHP’yi eleştirdiğini biliyorsunuz. Biz herhalde rakibimizi eleştireni saf dışı bırakmak istemeyiz. Seçimin ilk turda bitme ihtimali yükseldi diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.  CUMHURBAŞKANIMIZ RAHAT KAZANACAK Seçim çalışmaları sırasında sahadaki havayı da aktaran Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimleri de rahatlıkla kazanacağını söyledi. Tunç, “Ben sahada gördüğümü size açık yüreklilikle söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimi çok rahatlıkla alacak buna emin olun. İzmir’de ayağımın değmediği yer kalmadı binlerce insanla konuştuk. Emin olun AK Parti’ye yaklaşım son derece ılımlı. Eskisi kadar tepki görmüyoruz. Bu ülkeyi seven insanlar CHP’nin kurduğu ittifaktan memnun değiller. Bir ucu Pensilvanya, bir ucu Kandil. Ben siyaset bilimi okudum 30 yıllık da kaymakamım. Normal şartlarda zaman zaman değişim iyidir. Avrupa'daki ülkelerin siyasetçileri ‘Erdoğan gitmeli’ diyor, öbür tarafta sabah akşam FETÖ diye bildiğimiz insanlar ‘Biz bavullarımızı topladık Türkiye’ye geliyoruz’ ifadelerini kullanıyor. Joe Biden ‘Erdoğan gitmeli’ diyor sizce bunu Türkiye’nin iyiliği için mi söylüyorlar?” şeklinde konuştu.  LAFLARINA DİKKAT EDECEK! Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika açıklaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tunç, şu ifadelere yer verdi: “Biz kendi içimizde bir takım ifadeler kullanabiliriz o aile içi meseledir. Ama dış politikayla ilgili konuşurken çok dikkatli olmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’ni saldırgan olmakla itham ediyor. Ahmet’in Mehmet’in hakkını savunmayı düşünmüyor bu. John’un Monica’nın hakkını savunmayı düşünüyor. Ben T.C. sınırlarına çekilip size karışmayacağım demek istiyor. Türkiye yönetimine talip olan bir insan laflarına dikkat edecek. Ulusal çıkarlarımız bizim siyasi ikbalimizden çok daha değerlidir. Ben İngilizlerin, Almanların desteğini alacağım diye ülkemdeki vatandaşımın kanının akmasına göz yumamam. Bu söylemi de bu adamın Türkiye’yi yönetmeye layık olmadığının en net göstergesi. Devletimize haksızlık etmek hiçbirimize bir şey kazandırmaz. Biz depremin ilk saatlerinden itibaren Maraş’taydık. Herkese hizmet etmeye çalıştık. Bu afet hangi coğrafyada hangi yönetimde olursa olsun emin olun bizden daha fazla bir şey yapabilme şansları yoktu. Oradayken böyle bir devletin mensubu olmaktan gurur duydum.” KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI İŞ YAPMIYOR Kaymakamlık yaptığı Karabağlar’ın mevcut belediye başkanının hiç iş yapmadığını da sözlerine ekleyen Tunç, “Karabağlar Belediye Başkanı, hiç hata yapmıyor çünkü hiç iş yapmıyor. O yüzden kağıdı tertemiz. Bir çivi çakmadı. Aldığı gibi duruyor. Üreten insan hata yapar ama o yapmıyor çünkü üretmiyor. Zaten ben seçilirim diyor. Bir sürü CHP’li belediyede düzgün iş yapan da var ama İzmir’dekiler kabul etsin ki öyle değil. Ben seçiliyorum rahatlığıyla hiçbir şey yapmıyorlar. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum bunların burnunu sürtün. Bu şehirde ulaşıma dair bir güzellik varsa onu da merkezi devlet yaptı” dedi.  BU SEÇİM SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİL Altılı masanın Türkiye’yi Suriyelileştirmeyi planladığını söyleyen Tunç, “Son olarak şunu söylemek istiyorum; biz gerçekten belki yüz yıllar sonra bağımsız bir politika izleme gücüne kavuştuk çok şükür. Bu seçim sıradan bir seçim değil, yurttaşlarımızın daha huzurlu bir ülkede yaşamasıyla ilgili tercihimiz bu. Altılı Masa, bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmeyi planlıyor. Biz her şeye rağmen demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Çevremiz çok karışık coğrafyamız dikenli bir coğrafya. Gül bahçesinde yaşamıyoruz ki. Vatandaşımıza sağduyusundan dolayı müteşekkiriz. Darbede beceremediklerini sandıkta becermeye çalışıyorlar. Olayın gerçeği bizim size anlattığımdır. Halktan değil Amerika’dan talimat alıyorlar. Vatandaşlarımız, ellerini vicdanlarına koyup, çocuklarını düşünüp AK Parti’ye oy vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Dikkat edin solcu birçok siyasi AK Parti’ye geçip burada siyaset yapmaya başladılar. Bunu sandıklarda da göreceğiz. 2023 seçimleri inşallah cumhurbaşkanımızın zaferiyle ilk turda sona erecek. Allah bizi ne Avrupalılara ne Amerikalılara muhtaç etmesin” şeklinde konuştu.

Mehmet Sadık Tunç bu kez vekillik için yola çıkıyor Haber

Mehmet Sadık Tunç bu kez vekillik için yola çıkıyor

İLKSES ÖZEL Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen basın toplantısında seçim kararını imzaladı. Seçimler daha önceden dile getirildiği gibi 14 Mayıs’ta yapılacak. Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Seçim tarihinin belli olmasının ardından YSK kararında adı geçenlerin aday adaylığı başvurusu yapabilmeleri için en geç 16 Mart 17:00’ye kadar istifa etmeleri gerekecek. Kamuda çalışanlar, sendika temsilcileri, belediye başkanları ve meclis üyeleri milletvekili adaylığı düşünüyorlarsa görevlerinden istifa etmek zorundalar. MİLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLACAK Seçimler için yeni ittifak girişimlerinde bulunan AK Parti’de de liste heyecanı başladı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karabağlar ilçesinde kaymakamlık yaptığı sırada aynı ilçeden AK Parti belediye başkan aday adayı olan Mehmet Sadık Tunç, ardından Buca Kaymakamlığına atanmıştı. Daha sonra Kayseri Vali Yardımcılığı görevine atanan Tunç, Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkez ilçelerinde arama-kurtarma ve iş makinalarından, Elbistan’da ise enkaz kaldırma ve acil yıkım işlerinden sorumlu koordinatör vali yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Son olarak çalışmaların tamamlandığı Elbistan’dan ayrılan Tunç’un, AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olma kararı aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Tunç, hafta içinde görevinden istifa ederek aday adaylığını resmileştirecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.