[tag] Haberleri |İlkses Gazetesi - Son Dakika [tag] Haberleri

#Müjde Yahşi

Müjde Yahşi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Müjde Yahşi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İçedönük çocuklara doğru yaklaşım için öneriler Haber

İçedönük çocuklara doğru yaklaşım için öneriler

Bazı çocuklar utangaç ve çekingen gibi görünseler de aslında bu çocuklar ''İçedönük'' mizacı olan çocuklardır. İçedönük olmak çocuğun genetiğine bağlı olarak doğuştan gelen bir özelliktir. İçedönük çocuklar; kendi iç dünyalarının sesini dinler, içebakışı önemser ve daha çok gözlem yaparlar. Sessizlikleri; konuşmak isteyip de utandığı için konuşamamasından değil, dinlemeyi tercih ettikleri içindir. Çok sayıda arkadaş edinmez, az sayıda dost edinirler; dost ile derin sohbet etmeyi severler, boş muhabbet ile gerçek muhabbetin farkını bilirler. Planı, programı severler, anlık verilen kararlar ile hareket etmezler. Aceleci değil, yavaştırlar ama bu yavaşlıkları hantallıktan değil, iç dengelerine uyum gösterdiklerindendir. Utangaç çocuklar ise aksine; sosyal olmak isterler fakat yabancı ortamda çekindikleri için kendilerini huzursuz hissederler ve o sırada olumsuz düşünceler akıllarından geçer. “Ya düzgün konuşamazsam ya benle alay ederlerse ya hakkım da kötü düşünürlerse ya kendimi olduğum gibi yansıtamazsam ya beni dışlarlarsa...” Gibi başkalarının düşüncelerini önemserler ve kabul görmeme korkuları yaşarlar. Ebeveynin hatası; içedönük olan çocuğunu, dışadönük bir çocuk olmaya zorlamasıdır. Tıpkı bir elmanın armuta dönüştürülmeye çalışılması gibidir. Elma elmadır, armut da armuttur, her ikisinin verdiği fayda ve tada farklıdır. Ebeveynler, içedönük çocuğun azmini fark etmeli, ona zaman ayırmalı, güven vermeli, ona karşı anlayışlı ve sabırlı davranmalılar, her zaman her durumda yanında olacaklarını ona hissettirmelidirler. BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Çocuklar hangi yaşta, nasıl beslenmeli?

Ebeveyn kavgaları çocukları nasıl etkiler? Haber

Ebeveyn kavgaları çocukları nasıl etkiler?

Evlilikle birlikte artık çift olarak devam ettiğiniz hayatınıza küçük bir bireyinde katılmasıyla artık ilişkilerinizde daha da dikkatli olmanız gerekiyor demektir. Özellikle eşinizle kavga ederken bu davranışların çocuğunuzun üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkilerini mutlaka düşünmelisiniz. Çocuğa yapılan en büyük kötülüklerden biri, mutlu bir anne babanın olduğu ortamın çocuğa sağlanamamasıdır. Çünkü anne babanın olduğu ev, çocuk için güvenli alandır. Çocuk güvenli alan olarak yaşamını sürdürdüğü ev ortamında güven duygusu yerine korku ve kaygılar ile büyürse o çocuktan sağlıklı bir ruh yapısı ve sağlıklı bir kişilik örüntüsü beklenemez. Dolayısıyla eşler arasındaki ilişkiden en çok anne babalık rolü etkilenir. Bilmelisiniz ki çocuğunuzun yanında eşinizle tartışmaya başladığınızda; -Mutlu bir anne baba profili görmek isteyen çocuk, anne babasını mutsuz gördüğü için o da mutsuz olur. -Mutlu bir evliliğin devamı için eşler arasındaki bağın güçlendirilmesi gerekirken bu bağ sürekli yaptığın tartışmalar ile zayıflar ve anne/baba rolün de bundan olumsuz etkilenmiş olur. -Çocuk nezdinde anne/baba otoritesi de tartışmadan zarar gördüğü için çocuğa tesir gücün azalır. Şöyle düşünün; “Bir tarafta anne mutsuz, bir tarafta baba mutsuz. Yaşam alanın huzursuzluğun ve gerginliğin olduğu bir atmosferin içinde. Çocuğun güven ve sükunet bulması gereken yuvasında ne bir hoş sohbet, ne bir kahkaha, ne de bir keyifli ortam yok. Hatta gelip geçici bir misafir bile böyle bir ortam içeren bir eve ziyarete gitmekten haz duymaz. Zira negatif duygu enerjinizin yansıması o evdeki herkesi mutsuz hissettirir. Misafir bile bir kaç saatliğine bu kasvetli ortama belki sabredemezken düşün ki çocuğun her gün bu ortamda bulunmak ve bu tartışmalara maruz kalmak zorunda.”  Çocuğunuzun sağlıklı bir psikolojiye sahip olması için öncelikle ebeveynlerin birbirleri ile doğru iletişim kurmakta başarılı olmaları gerekmektedir.Unutmayın ki evlilik ilişkileri,anne-baba ve çocuk ilişkisini de önemli yönde etkilemektedir. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.