[tag] Haberleri |İlkses Gazetesi - Son Dakika [tag] Haberleri

#sahipsiz köpek

sahipsiz köpek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sahipsiz köpek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğa öğretmeni destek oldu Haber

Sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğa öğretmeni destek oldu

Yunuseli Mahallesi Yeniler Sokağı'nda 5 Mayıs'ta arkadaşlarıyla oynarken 3 sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan 12 yaşındaki Berat Durgun, güvenlik kamerasınca da görüntülenen olaydan sonra Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi edildi. Köpeklerin bacağından ısırdığı bölgelere dikiş atılan, yaraları henüz kapanmayan 7'nci sınıf öğrencisi Berat, kendisinde hem ruhen hem de fiziken büyük etkiler bırakan olayı AA muhabirine anlattı. Berat Durgun, arkadaşlarıyla marketten yiyecek alıp yedikten sonra ağaçtan erik topladıkları sırada üzerlerine doğru 3 sahipsiz köpeğin geldiğini fark ettiklerini söyledi. Korkup kaçtıklarını, köpeklerin kendilerine yaklaşıp önce yanlarından geçtiğini daha sonra geri gelerek saldırdığını belirten Berat, şöyle konuştu: "Köpekler geri geldiler ben erik ağacına tırmandım, daha sonra korkup yere düştüm, onlar da ısırdı. Yoldan geçen bir amca geldi ve yardım etti, sonra köpekler gitti. Herkes başıma toplandı. Ondan sonra ambulans geldi. Beni alıp hastaneye götürdüler. O gün çok kötü geçti. Çok korkutucu bir gündü. O günden sonra köpekler hakkında çok korkum başladı. Sokak köpeklerinden korktuğumuz için köpeklerin kaldırılmasını istiyorum." "Fobi haline geldiğini düşünüyoruz" Berat'ın amcası Yasin Durgun da bacağına 5 dikiş atılan yeğenine kuduz aşısı yapıldığını, psikolojik destek aldıklarını dile getirdi. Yeğeninin 2 hafta evden çıkamadığını, okula gidemediğini aktaran Durgun, "Köpek ısırdıktan sonra Berat farklı tavırlara büründü. Köpek gördüğü zaman bir daha ısıracak korkusu oluştu. Artık bir fobi haline geldiğini düşünüyoruz." dedi. Yaşadıklarının Berat'ta travmaya dönüşmemesini umduklarını anlatan Durgun, böyle olması halinde gelişimini etkileyeceğini ifade etti. Derslerinden geri kalan yeğeni okula döndüğünde rehber öğretmenle görüştüklerini, onun kontrolünde sürecin etkilerini azaltmaya çalıştıklarını belirten Durgun, şunları kaydetti: "Bu bizim canımızı yaktı, bir başkasının canını yakmaması için ne gerekiyorsa onu yaparsa yetkili merciler memnun oluruz. Bunu bir problem olarak hissedebiliyorsa insanlar, o zaman bu problemin çözülmesi gerekiyor. Köpekler hala mahallemizde dolaşıyor. Bu sadece bizim mahallede değil, her yerde var. Köpeklerin bazıları gerçekten saldırgan, gördüğümüz gibi yaşadık. Bazıları ise uysal. Bunlarla ilgili toplu bir çözüm yapılmalı. Bu şekilde devam ederse bizim canımız yandığı gibi başkalarının da canı yanacak. Bir an önce bir çözüm olursa memnun oluruz."

Muş'ta sahipsiz köpeklerden kaçarken kaval kemiği kırıldı Haber

Muş'ta sahipsiz köpeklerden kaçarken kaval kemiği kırıldı

Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Muhammet Hamza Eşim, 26 Mayıs'ta kuzeni ile oynarken sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Kaçmaya çalışırken evin önündeki istinat duvarından atlayan ve kaval kemiği kırılan çocuğu görenler, köpeği uzaklaştırdı, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Bunun üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Eşim, gerçekleştirilen ameliyatın ardından taburcu edildi. Evinde tedavisi devam eden Eşim, gazetecilere, kendisine saldıran köpekten kaçarken evin önündeki istinat duvarından atladığını söyledi. Saldırı anında çok korktuğunu anlatan Eşim, "Duvardan atladıktan sonra çevredeki insanlar gelerek köpeği kovdu. Yüksekten atladığım için bacağım kırıldı. Ambulansı çağırdılar, sonra hastaneye gittik. Köpek saldırdığında çok korktum. Okula giderken köpeklerden korkuyoruz, toplanmasını istiyoruz. Ameliyat oldum, ayağım şimdi alçıda, çok ağrıyor." dedi. Baba Nurullah Eşim de oğlunun pazar günü köpek saldırısına uğradığını belirterek, "Sahipsiz hayvanlar konusunda bir çare bulunmasını istiyoruz. Bu köpeklerden dolayı vatandaşlar rahat gezemiyor. Köpeklerden dolayı çocukların okula gidemediği bir dönemdeyiz. Başka çocukların aynı durumu yaşamasını istemiyoruz. Bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın. Sahipsiz köpeklerin toplatılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Muş'ta sahipsiz köpekler yöre halkını tedirgin ediyor Haber

Muş'ta sahipsiz köpekler yöre halkını tedirgin ediyor

Merkeze 5 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 500 haneli köyde yaşayanlar, son zamanlarda sayıları gittikçe artan sahipsiz köpekler nedeniyle tedirginlik yaşamaya başladı. Köylülerden 57 yaşındaki Sefer Kül, 3 Şubat'ta camiye giderken sahipsiz köpeğin saldırısı sonucu burnundan, dudağından ve bacağından yaralandı. Bu olayın ardından tedirginlikleri artan köylüler, yeni saldırıların yaşanmaması için sahipsiz köpeklerin toplatılmasını istiyor. Çöğürlü Köyü Muhtarı Şahin Özmen, sahipsiz köpeklerin köyde büyük bir sorun oluşturduğunu söyledi. Köpeklerin sabah okula giden çocuklara saldırdığını bu nedenle ailelerin çocuklarına eşlik ettiğini belirten Özmen, şunları kaydetti: "Her zaman köyde yürüyüşe çıkıyorum. Çok fazla köpek var. Bunların toplanarak barınaklara götürülmesi lazım. Bu konuda çok rahatsızız ve şikayetçiyiz. Sabah ve akşam saatlerinde elimizde sopa olmadan bir yere gidemiyoruz. Köyde korkudan gezemiyoruz. Köpekler evlerin önüne gelerek yiyecek bir şeyler arıyor. Dolayısıyla insanlara saldırabiliyorlar. Mahallemizde yaşayan Sefer Kül'e köpekler saldırdı ve yaraladı. Yetkililerden bu konuya çare bulmalarını istiyoruz." "Köpeklerden dolayı tarlamıza gidemiyoruz" Çöğürlü Köyü Koruma, Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Canan Özmen de köydeki sahipsiz köpeklerin tehlike oluşturduğunu dile getirdi. Ailelerin çok tedirgin olduğunu anlatan Özmen, "Aileler çocuklarını köpeklerin saldırısından korumak için okula götürüyor. Daha önce mahallemizdeki bir vatandaş köpek saldırısı sonucu yaralandı. Birkaç kez de köpekler öğrencilere saldırdı ancak aileleri yanlarında olduğu için sıkıntı yaşanmadı. Çok fazla köpek var. Bu köpekleri dışarıdan getirip buraya bırakıyorlar, çünkü daha önce bu kadar köpek yoktu. Bunlara çare bulunursa iyi olur. Köpeklerden dolayı tarlamıza gidemiyoruz. Yollarda, ağaçların altında köpekler var. Akşam oldu mu daha tedirgin oluyoruz. Yollarda hep köpekler dolaşıyor." diye konuştu. Köylülerden Şabettin Yeşilyayla ise son 3 yıldır sahipsiz köpeklerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Köpeklerin kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Yeşilyayla, "Hiçbir çocuk, anne babası ya da yetişkin biri yanında olmadan okula gidemiyor. Çiftçiyim, sabah erken tarlaya gitmem gerekiyor ama çocuğumu bekliyorum. Onu okula götürdükten sonra tarlaya gidebiliyorum. Bir defasında 63 yavru köpeği bir arada saymıştım. Götürüp hayvanları öldürsünler ya da gömsünler demiyoruz. Onların da yaşamaya hakkı var ama bir şekilde kontrol altına alınması lazım. Çünkü zarar vermeye başladılar." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'de sahipsiz köpek bir kişiye saldırdı Haber

Kocaeli'de sahipsiz köpek bir kişiye saldırdı

Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki Gazeteci Sedat Şimşek Parkı'nda bulunan sahipsiz köpekler, yolda yürüyen bir kişinin etrafını çevreledi. Köpeklerden kurtulmaya çalışan kişi, ayağı takılınca yere düştü. Yaşlı bir adam, saldırıya uğrayan kişiyi uzaklaştırmaya çalışsa da köpekler peşini bırakmadı. Olayı görüp bölgeye gelen polisin ekip otosundan siren çalması üzerine köpekler kaçıştı. Olay, parktaki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. "Acilen çözüm bulunması gerekiyor" Çevre sakini Ufuk Kolburan, birlikte vakit geçirmek için çocuğunu sık sık bu parka getirdiğini fakat burada çok sayıda sahipsiz köpeğin bulunduğunu söyledi. Bu durumun tehlike arzettiğini belirten Kolburan, köpeklerin bazen toplu hareket ettiğini, bu nedenle çevredeki insanların tedirgin olduğunu kaydetti. Kolburan, yanında çocuk olduğu için kendisinin de endişelendiğini dile getirerek, "Bazen parkın içini kullanamıyoruz, farklı aralardan çıkış yapmamız gerekiyor çünkü problem oluyor. Köpekler toplu halde hareket ettikleri için birinin hareketine diğerleri de katılıyor, tehlikeli tepkiler verebiliyorlar." diye konuştu. Soruna acilen çözüm bulunmasını isteyen Kolburan, "Diğer insanlara da sorsak aynı şeyi söylerler diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok tehlikeli. Bu köpekler bir şekilde buradan uzaklaştırılmalı ya da sayısı azaltılmalı. Farklı bölgelere dağıtılabilirler." ifadelerini kullandı. "Arkadaşım artık başka yolu kullanıyor" Parkın yakınındaki bir okulda eğitim gören 12. sınıf öğrencisi Cengiz Söğütlü de köpeklerin farklı zamanlarda çok kişiye sıkıntı yaşattığını, birkaç hafta önce bir arkadaşını ısırdıklarını anlattı. Bu durumun arkadaşında travmaya neden olduğunu belirten Söğütlü, bu sebeple arkadaşının artık başka yol kullandığını belirtti. Söğütlü, köpeklerin genelde gruplar halinde gezdiğini, soruna çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Sahipsiz köpeklerden kaçarken beyin kanaması geçirmişti: Üniversite öğrencisi yaşadıklarını unutamıyor Haber

Sahipsiz köpeklerden kaçarken beyin kanaması geçirmişti: Üniversite öğrencisi yaşadıklarını unutamıyor

Kocaeli Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Emre Yurtsever (20), 9 Haziran 2023'te Kabaoğlu Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonuna gittiği sırada sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerden kaçarken yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarından atlayan Yurtsever, yol kenarındaki bariyerlere takılarak başını zemine çarptı. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ameliyat olan genç, tedavisinin ardından taburcu edildi. Yaşadıklarını anlatan Yurtsever, gece 23.00 sıralarında arkadaşlarının yanından akaryakıt istasyonuna gitmek istediği sırada peşine köpeklerin takıldığını söyledi. Karanlıkta köpeklerin sayısının fazla olduğunu düşünerek yaşadığı korku ve adrenalinle istinat duvarından atladığını belirten Yurtsever, "Duvardan atlayınca gelemeyeceklerini düşündüm. Atladığımda ayağım bariyere takıldı ve başımı yere vurarak beyin kanaması geçirdim. Hastaneye kaldırıldığımda bilincim varmış, sonradan yavaş yavaş kaybetmişim. Sadece birkaç şeyi hatırlayabiliyorum." dedi. Yurtsever, hastanedeki sürecin kendisinden çok çevresi için zor geçtiğini kaydederek, "Köpekler sadece bir kişiye saldırmıyor. Aynı zamanda tüm çevresine ve ailesine saldırmış gibi oluyor. Hastanede durum zordu. 2 gün yoğun bakımda, 1 gün serviste kaldım, kalıcı bir şey olabilirdi, ben şanslıydım ama diğer insanlar da şanslı olacak diye bir şey yok." ifadelerini kullandı. "Köpekleri gördüğüm zaman o anlar aklıma gelebiliyor" Yaşadığı sürecin travma oluşturduğunu aktaran Yurtsever, "Köpekleri gördüğüm zaman o anlar aklıma gelebiliyor. Diğer insanlar için de düşünceli olunabilir. Kimsenin ailesinin, sevdiklerinin üzülmesine gerek yok. Ailemin hem kendileri hem de benim için tedirginlikleri oluyor. Köpeklerin hem sayıları fazla hem ne yapacakları belli olmuyor." diye konuştu. Geceleri dışarı çıkmamaya özen gösterdiğini belirten Yurtsever, köpeklerin gece daha tehlikeli olduğunu söyledi. Yurtsever, tek dolaşmamaya çalıştığını vurgulayarak, "Normalde yürümeyi severim ama insan burada sıkıldığı zaman yürüyemiyor. Her yerde köpek olduğu için sıkıntı oluyor. Ailem her gece o günden sonra aramamı istiyor. Benden daha çok ailem zor günler geçirdi. Hiçbir birinci sınıf ülkede artık köpek sorunu kalmadı. Gelişmekte olan bir ülke olarak bu sıkıntının bizim ülkede de olmamasını isterim." dedi. "Çözümü neyse onun yapılmasının gerektiğini düşünüyorum" Hiçbir canlının insan canından daha önemli olmadığını düşündüğünü ifade eden Yurtsever, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben şanslıydım, ben kendimi mental olarak daha çabuk toparlayabildim. Bu olayları yaşayıp halen toparlanamamış insanlar da var. Herkes benim gibi şanslı olacak diye bir şey yok, herkesin benim kadar mental sağlığının güçlü olacağı diye bir şey de yok. Köpekler hala insanlara saldırmaya devam ediyor. Toplanmasının şart olduğunu veya çözümü neyse onun yapılmasının gerektiğini düşünüyorum." Düştüğü istinat duvarının yanından geçerken halen etkilendiğini anlatan Yurtsever, "Eskiden köpeklerin yanından daha rahat geçerken şimdi tedirgin oluyorum." dedi.

Sahipsiz hayvanların saldırısına uğramıştı: Korkusunu atlatabilmek için psikolojik destek alıyor Haber

Sahipsiz hayvanların saldırısına uğramıştı: Korkusunu atlatabilmek için psikolojik destek alıyor

Bingöl'de yaklaşık 2 yıl önce sahipsiz 7 köpeğin saldırısından çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarılan 8 yaşındaki Osman Tunç, psikolojik destek alarak yaşadığı korkuyu atlatmaya çalışıyor. Osman Tunç, 6 Haziran 2022'de İnalı Mahallesi Uğurlu Caddesi'ndeki evlerinin yakınlarındaki bir bahçede ağaçtan erik toplarken 7 sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Köpeklerin kalçasından ve sırtından ısırdığı çocuk, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Geçen zamanda yaraları iyileşen Tunç, yaşadığı korku dolu anların etkisini üzerinden atamadı. O dönemde ana sınıfına giden Tunç, korktuğu için 1 yıl boyunca evden tek başına çıkamadı. Bir süre hiç konuşmayan Tunç, okuldaki davranışlarından dolayı öğretmenin de tavsiyesiyle psikolojik destek almaya başladı. Yaşadıklarını unutamayan anne Abide ve baba Ali Tunç evlatlarının yaşadığı kötü günlerin başkalarının da başına gelmemesi için sahipsiz hayvanlar sorununun çözülmesini istiyor. "7 kocaman köpeğin saldırısına uğradı, Allah korudu" Baba Ali Tunç, köpeklerin saldırısının ardından çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Oğlunun köpek sesi duyduğu zaman ağladığını, yaklaşık 1 yıl boyunca evden tek başına çıkmadığını belirten Tunç, şöyle konuştu: "Halen üzerinde etkisi var. Sahipsiz köpeklerin saldırısından sonra Osman çocuklarla oynarken ilk başlarda köpek hırıltısı çıkarıyordu. Köpek gibi çocuklara saldırmaya çalışıyordu. Biz de psikiyatriye götürdük. Halen köpek görünce korkuyor. Bir köpek görünce 'bu köpek bana geliyor' diye bana sarılıyor. Ara sıra rüyasına geldiğini söylüyor. Bu acıların yaşanmaması için yetkililerimizin buna bir çare bulmasını istiyoruz. 7 kocaman köpeğin saldırısına uğradı, Allah korudu. Olayı balkonda gören bir ağabey vardı, 'Allah çocuğunuzu size bağışladı, 7 köpeğin pençesinden çıkardım.' demişti." "Sabaha kadar uykumuz gelmiyordu" Anne Abide Tunç da çok zor günler yaşadıklarını anlatarak, "Sabaha kadar uykumuz gelmiyordu. O günleri hatırlamak istemiyoruz. Unutmak istiyoruz her şeyi. Yavaş yavaş iyi olmaya çalışıyoruz. Sahipsiz köpekleri toplasınlar." dedi. Osman Tunç ise çocukların annelerinden izin almadan bilmedikleri yerlere gitmemesi gerektiğini dile getirdi. Tunç, "Bir süre okula gidemedim. Benim için o günler zor geçti." diye konuştu.

Şanlıurfa'da sahipsiz köpeğin saldırısına uğramıştı: Tedavisi Gaziantep'te sürüyor Haber

Şanlıurfa'da sahipsiz köpeğin saldırısına uğramıştı: Tedavisi Gaziantep'te sürüyor

İlçeye bağlı kırsal Çiftekemer Mahallesi'nde, 13 Ocak’ta Fidan Damla Koçyigit (12), sabah bakkala gittiği sırada sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Koçyigit, ailesi tarafından Suruç Devlet Hastanesine götürüldü. Buradaki ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen çocuğa tetanos ve kuduz aşısı yapıldı. Daha sonra ailenin isteğiyle Gaziantep Şehir Hastanesine sevki gerçekleştirilen çocuğun tedavisi sürüyor. Baba Mehmet Koçyigit, gazetecilere, evde oturduğu sırada kızının bakkala gittiğini ve yolda köpeğin saldırısına uğradığını söyledi. Komşularının haber vermesi üzerine, yaralanan kızını hastaneye götürdüğünü anlatan Koçyigit, şöyle konuştu: "İlk müdahalenin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittik. Burada kızıma dikiş atıldı. Doktorlar 10 gün sonra plastik cerrahi bölümünden randevu alıp tekrar gelmemi istedi. Kızım eve geldiğinde bayıldı. Daha sonra Gaziantep Şehir Hastanesi'ne getirdim. Sağ olsun buradaki doktorlar seferberlik ilan etti. Ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı oldu. Tüm personele teşekkür ederim. " Yaklaşık bir ay önce amcasının oğlunun, köyde de 13 yaşındaki bir çocuğun sahipsiz köpeğin saldırısına uğradığını dile getiren Koçyigit, "O çocuğun da durumu kritikti. Şükür iyileşti. Yetkililere bilgi verdik. Bugün yetkililer köye gelip sokak köpeklerini topladı. Jandarma ve muhtarlığa gidip her zaman durumu dile getiriyorduk. Daha önce de vakalar olmuştu. Köpekler toplanmadığı için çocuğumu okula da gönderemiyordum. Köylüler de bu durumdan tedirgindi. Ülke genelinde yetkililerden sokak köpeklerinin toplanmasını istiyoruz." diye konuştu. "Şu an biraz daha iyiyim Köpeğin saldırısına uğrayan Fidan Damla Koçyigit ise "Ayaklarım ve kolumdan yaralandım. Şu an biraz daha iyiyim." dedi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzman Dr. Halim Bayram da hastada doku kaybı tespit ettiklerini ve enfeksiyon açısından gerekli tedaviyi yaptıklarını belirterek, "El cerrahisi ve çocuk psikiyatri tarafından da görülen hasta, şu anda çocuk el cerrahi uzmanınca takip edilmekte. İnşallah en kısa zamanda kızımızı taburcu edeceğiz." ifadesini kullandı.

Başkentliler başıboş köpek sorununa çözüm istiyor! Haber

Başkentliler başıboş köpek sorununa çözüm istiyor!

Başıboş köpek sorunu son dönemde özellikle çocuklu ailelerin kaygılarını artırıyor. Köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan çocuklara ilişkin görüntüler sık sık kamuoyunun gündemine geliyor. Ankara'da da sahipsiz köpeklerle ilgili yeterli tedbir alınmaması, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle sabah erken ve gece geç saatlerde ana caddelerde bile grup halinde gezen başıboş köpekler nedeniyle yürümek güçleşirken bazı vatandaşlar korktukları için yeşil alanlara ve parklara gitmeye çekindiklerini belirtiyor. Altındağ'da yaşayan Aziz Korkmaz, mahallesinde çok sayıda başıboş köpek olduğunu, bunların zaman zaman yoldan geçenlere saldırdığını belirtti. Eşi ve kızının köpek saldırısından kıl payı kurtulduğunu dile getiren Korkmaz, kendilerini korumak için evden çıkarken yanlarına şemsiye aldıklarını anlattı. Mamak'ta yaşayan Osman Soylu da bir grup köpeğin kendisine saldırdığını, yoldan geçen bir otomobildekilerin müdahalesiyle kurtulduğunu söyledi. Belediyelere ihbarda bulundukları halde herhangi bir çözüm bulunmadığını belirten Soylu, "Korkuyoruz, çocuklarımızla, torunlarımızla dışarı çıkamıyoruz. Ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz." dedi. Başıboş köpekler nedeniyle birçok trafik kazası meydana geldiğini ve sokakta güvenlik kaygısı yaşandığını dile getiren Soylu, kuduz riskinin de arttığını ifade etti. Cebeci semtinde yaşayan Habibe Çetinkaya ise sadece parklarda değil apartman bahçelerinde de çok sayıda başıboş köpekle karşılaştıklarını anlatarak, "Muhtara söyledik, belediyeye bildirdik, hiçbir çözüm üretilmedi. Sabah saat 07.00'de dışarı çıkılamıyor. Çocuklar okula, aileler işe zor gidiyor." diye konuştu. Köpeklerin çöpleri dağıttığını belirten, zaman zaman çocuklara saldırdığını söyleyen Çetinkaya, hem insan hem hayvan sağlığı için artık bu sorunun çözümü yönündeki çağrılara kulak verilmesini istedi. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.