#serinlemek

serinlemek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, serinlemek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yazın serinleten ve zayıflamaya yardımcı ‘doğal içecek' tarifleri Haber

Yazın serinleten ve zayıflamaya yardımcı ‘doğal içecek' tarifleri

Serinletici içeceklerin tadını çıkartmak için yaz ayları harika. Ancak yapılan tercihler ise çok önemli. Vücut sıvı dengesini korumak için su en önemli içecektir. Bunun yanında yapılan sağlıklı içecek tercihleriyle hem vücut serinletme hem de sağlıklı beslenme süreci de desteklenebilir. Çakmak Erdem Hastahanesi'nde Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Öztürk, bu doğrultuda kişilere evde yapılabilecek sağlıklı ve serinletici yaz içecek tarifleri verdi. “Ispanak, avakado, badem sütü, muz ile smoothie hazırlayabilirsiniz” Hazır içecekler yerine taze meyvelerden yapılmış smoothilerin tüketilebileceğini belirten Uzm. Dyt. Öztürk, “Bu vesileyle daha sağlıklı ürünler tercih edilmiş olunur. Örneğin; ıspanak, avakado, badem sütü, muz ile hazırlanmış bir smoothie hem şeker oranı bakımından düşük hem de sizin için doyurucu bir ürün olacaktır. Aynı şekilde şeker içeriği olarak düşünüldüğünde limonata ve buzlu çay içeceklerinde basit sofra şekeri kullanmak yerine içine bal, hurma özü ekleyebilirsiniz. Bu şekilde doğal tatlandırıcı kullanmış olursunuz” önerisinde bulundu. “Şeker, uzun vadede bel çevresinde yağa neden olabilir” “Şekerli içeceklerin tüketiminin zararları uzun süre sonrasında ortaya çıkabilir” diyen Uzm. Dyt. Öztürk, “İnsülin direnci, diyabet, metabolik sendrom gibi çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabilir. Aynı şekilde obezite, bel çevresinde yağ gibi sorunlarla karşımıza çıkabilir” dedi. “Karpuz ve kavunu kullanarak içecek yapabilirsiniz” Uzm. Dyt. Öztürk verdiği iki tarifi şöyle anlattı: “Birincisi; yaz aylarının sevilen meyvelerinden karpuz ve kavun ile yapılacak bir içecek olabilir. Bunun için 2-3 üçgen dilim dondurulmuş karpuz ve kavunu taze nane yapraklarıyla blenderdan geçirin. Ardından içine maden suyu ekleyerek buz küpleri ile tüketebilirsiniz.” “İkinci tarifimiz ise yeşil çaylı limonata. Bunun için de aynı şekilde; iki su bardağı su, limon rendesi ve çubuk tarçını kaynatın. Ardından içine yeşil çay ekleyip demleyin. Soğumaya bırakın. Sonra da limon suyunu ekleyin. Aynı şekilde buz küpleriyle tüketin. Bunu da tatlandırmak isterseniz iki tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.” “Yeşil çaylı limonata tarifinin zayıflama sürecinde olan kişiler için de ideal seçenek” Yeşil çaylı limonata tarifinin zayıflama sürecinde olan kişiler için de ideal bir seçenek olduğuna değinen Uzm. Dyt. Öztürk, “Bunları tüketirken porsiyon kontrolü de önemlidir. Karpuz, kavun sağlıklı evet ancak kontrollü şekilde tüketilmelidir. Yaptığınız bu tarifler antioksidan açısından da zengindir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sıcak daha da sıcak olacak… Peki, serinlemek için ne içmeliyim? Yazı hafifletecek o içecekler… Haber

Sıcak daha da sıcak olacak… Peki, serinlemek için ne içmeliyim? Yazı hafifletecek o içecekler…

Kavurucu sıcakların kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde sıvı ihtiyacımız oldukça artıyor. Çoğumuz da serinlemek için asitli, gazlı soğuk içecekleri tercih ediyoruz. Ancak dikkat! Ferahlamak için tükettiğiniz bu içeceklerin içinde yer alan aşırı şeker kilo alınmasına, yüksek miktardaki asit ise mide rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Dolayısıyla serinlemek için yapmamız gereken şey, seçimimizi sağlıklı içeceklerden yana kullanmak olmalı. Bunun için mutfağınızda her zaman yer alan besinlerden yararlanabilirsiniz pekâlâ… Üstelik bu içecekler bir yandan ferahlamanızı sağlarken, bir yandan da sağlığınız ve güzelliğiniz üzerinde de katkı sağlayacaklar. Gelin, yazın tüketebileceğimiz o faydalı içeceklere bakalım… HEM SERİNLEMENİZE HEM DE SAĞLIĞINIIZI KORUMANIZA YARDIMCI OLACAK Yazın serinlemek ve sağlıklı kalmak için birçok faydalı içecek tüketilebilir. Örneğin: Su: Vücudu hidratlı tutmak için en önemli içecek. Maden Suyu: Mineral takviyesi sağlar ve sindirime yardımcı olur. Soğuk Bitki Çayları: Nane, papatya veya hibiskus çayı gibi bitki çayları hem serinletir hem de sağlık açısından faydalıdır. Limonata: Taze sıkılmış limon suyu ve su karışımı ile yapılır, serinletici ve C vitamini kaynağıdır. Smoothie'ler: Taze meyve ve sebzelerle yapılan smoothie'ler vitamin ve mineral açısından zengindir. Kefir veya Ayran: Fermente süt ürünleri sindirimi destekler ve serinletici bir etki yapar. Meyve Suları: Taze sıkılmış meyve suları C vitamini ve antioksidanlarla doludur. Hindistan Cevizi Suyu: Doğal elektrolit kaynağıdır ve vücudu hidratlı tutar. Yeşil Çay: Soğuk olarak tüketildiğinde antioksidanlarla doludur ve serinletir. Buzlu Kahve: Sıcak günlerde serinletici ve canlandırıcı bir içecek olabilir. Bu içecekler yaz aylarında hem serinlemenize hem de sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.

Yerli ve yabancı turistler burada serinliyor Haber

Yerli ve yabancı turistler burada serinliyor

İran'ın Gülistan eyaletinde bulunan Ramyan Çeşme Gölü soğuk suyu ve derinliğiyle yazın yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Ülkedeki Türkmen Sahra bölgesinin, uçsuz bucaksız düzlüğünün yanı başında, sırtını dağlara dayamış Ramyan kentini geçtikten soran başlayan Ramyan Vadisi onlarca doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. GÜNEŞİN TOPRAĞA DEĞMEDİĞİ ORMANLIKLAR... İrili ufaklı şelaleler, piknik alanı olarak kullanılabilen dere kenarları, "güneşin toprağa değmediği" ormanlıklar, balık yetiştirilen göl ve havuzlar, doğal tırmanış alanları ve yamaç paraşütüne uygun tepelerin varlığı, ziyaretçilerin bölgeyi tercih etme sebeplerinin başında geliyor. Söz konusu vadide en çok ilgi gören yer ise Ramyan Çeşme Gölü oluyor. İlk bakışta küçük gibi görünen elli metre çapında ve seksen metre derinliğindeki bu göl, gezginler ve çevreciler için dinlenme ve serinleme durağı konumunda. SUYU BUZ GİBİ SOĞUK  Çevresinde beslenebileceği herhangi bir akarsu kaynağı bulunmayan gölünün tek su kaynağı ise içindeki göze oluyor. En kurak zamanlarda bile suyu akmaya devam eden gölün bir diğer özelliği ise 40 dereceye varan sıcaklıklarda bile "buz gibi" soğuk olması. BOĞULMA UYARISI Serinlemek isteyen ziyaretçiler yüzmek için göle girerken çevre aktivistleri ise boğulma vakaları konusunda uyarılar yapıyor. Bölge halkının verdiği bilgiye göre, her yıl serinlemeye çalışan onlarca insan gölde boğuluyor. Akan suyun ve kuş sesleri haricinde seda duyulmayan ve doğal çevresinin güzelliğiyle ilgi odağı olan göle gelen çevre aktivistleri, buldukları her fırsatta ziyaretçilerin bıraktığı çöpleri temizledikten sonra yüzüyor. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.