#sınav

sınav haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sınav haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

YDS/2 başvuru tarihleri açıklandı: 2024 YDS/2 ne zaman? Haber

YDS/2 başvuru tarihleri açıklandı: 2024 YDS/2 ne zaman?

Yüksek lisans ve doktora yapmayı planlayan kişiler başta olmak üzere, yabancı dil bilgisini test etmek isteyen kişiler 2024 YDS/2 başvuru tarihlerine ilişkin araştırmalar yapıyor. İnternet kullanıcıları arama motorlarında, “2024 YDS/2 başvuru tarihleri açıklandı mı, 2024 YDS/2 başvuru ne zaman” şeklindeki sorularına yanıt arıyor. Peki 2024 YDS/2 başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylar… YDS/2 BAŞVURU TARİHLERİ ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, 2024 YDS/2 başvuruları 17-25 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvurular, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. ÖSYM’nin konuya ilişkin duyurusu şu şekilde: “Sınava başvurular, 17-25 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını 17 Eylül 2024 tarihinde saat 10.30'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-YDS/2 Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 2024 YDS/2 kılavuz ve başvuru bilgilerine erişmek için BURAYA TIKLAYIN. 2024 YDS/2 NE ZAMAN? YDS/2 SINAV TARİHİ Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı YDS/2’nin ne zaman yapılacağı da araştırılan detaylar arasında yer alıyor. YDS’nin ikinci oturumu, 3 Kasım 2024 tarihinde düzenlenecek.

KPSS ortaöğretim 2024 cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim soruları yayınlandı mı? Haber

KPSS ortaöğretim 2024 cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim soruları yayınlandı mı?

Bugün milyonlarca aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ortaöğretim Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) katılım sağladı. Sınavın ardından adaylar, ÖSYM tarafından açıklanması beklenen 2024 KPSS ortaöğretim soru kitapçığı ve cevap anahtarı hakkında araştırmalar yapmaya koyuldu. Sınavın ardından ÖSYM, ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarını erişime açtığını duyurdu. ÖSYM, yapmış olduğu açıklamada sınava katılan adayların, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına erişim sağlayabileceklerini açıkladı. KPSS ortaöğretim soru kitapçığ ve cevap anahtarına erişim sağlamak için BURAYA TIKLAYIN. 2024 KPSS ORTAÖĞRETİM SORU KİTAPÇIĞI ERİŞİM EKRANI ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 KPSS ortaöğretim soru kitapçığı, 25 Eylül saat 23.59'a kadar erişime açık olacak. Belirtilen sürenin sonunda adaylar soru kitapçığına erişim sağlayamayacak. Bununla birlikte, 2024 KPSS ortaöğretim soru kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 10’u ÖSYM’nin resmi internet sitesinde erişime açıldı. Adaylar resmi web sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak soru kitapçığına erişim sağlayabilecek. ÖSYM’DEN DUYURU ÖSYM, 2024 KPSS ortaöğretim sınavının tamamlanmasının ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarını yayımladı. ÖSYM, soru kitapçığı ve cevap anahtarını adayların erişimine açarken şu açıklamayı yaptı: "15 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ortaöğretim sınavının (2024-KPSS Ortaöğretim) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı’nın yüzde 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 15 Eylül 2024 tarihinde saat 13.20'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 25 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." 2024 ORTAÖĞRETİM KPSS SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2024 ortaöğretim KPSS’nin sona ermesiyle birlikte sınava katılan adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe dikkat kesildi. ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonucu 4 Ekim tarihinde açıklanacak.

TUS 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! 2024 TUS 2. dönem sonuç ekranı Haber

TUS 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! 2024 TUS 2. dönem sonuç ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem sınavının ardından sınava katılan adaylar, sınav sonucunun açıklanacağı tarihe odaklanarak gözlerini ÖSYM’ye çevirdi. ÖSYM sınav takvimine göre tahmini olarak Eylül ayında açıklanması beklenen 2024 TUS 2. dönem sınav sonuçları için araştırmalar sürüyor. Ham puan hesaplamasının, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla yapılacağı sınavda, sonuçların ilanı için adaylar ekran başında bekliyor. Peki TUS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar… 2024 TUS 2.DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ÖSYM, yayınlamış olduğu sınav takviminde 2024 TUS 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi açıklamıştı. Buna göre, ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takviminde 2024 TUS 2. dönem sınav sonuçlarının 12 Eylül 2024 Perşembe günü açıklanacağı duyurulmuştu. Sınav sonuçları açıklandı. 2024 TUS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024 TUS 2. dönem sınav sonuçları ilan edildi. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirler. 2024 TUS sınav sonuçlarını sorgulama ekranına gitmek için BURAYA TIKLAYIN. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) NEDİR? TUS, "Tıpta Uzmanlık Sınavı"nın kısaltması olup, Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi alabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. TUS, tıp doktorlarının hangi uzmanlık dalında eğitim alacaklarını belirlemek için girdikleri bir sınavdır ve doktorların tıp fakültesinden mezun olduktan sonra girdikleri önemli bir aşamadır. Bu sınav, Temel Tıp Bilimleri Testi ve Klinik Tıp Bilimleri Testi olmak üzere iki aşamalıdır. Temel Tıp Bilimleri Testi, anatomi, fizyoloji, biyokimya gibi temel tıp derslerini kapsar. Klinik Tıp Bilimleri Testi ise dahiliye, pediatri, cerrahi gibi klinik dersleri içeren soruları kapsar. TUS sonuçlarına göre adaylar, başarı sıralarına göre çeşitli uzmanlık dallarına yerleştirilirler.

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları ne zaman? AÖL 1. dönem sınav takvimi Haber

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları ne zaman? AÖL 1. dönem sınav takvimi

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem kayıt yenileme sürecinin başlamasıyla birlikte, açık lisede öğretim gören öğrenciler sınav takvimini araştırmaya koyuldu. Eğitim öğretim döneminin başlamasının beraberinde, açık öğretim lisesi sınav tarihleri de merak konusu oldu. Sizler için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav tarihlerine ilişkin detayları ve AÖL 1. dönem sınav takvimini derledik. İşte detaylar… AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 1. DÖNEM SINAV TARİHLERİ Açık lise 1. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 28 Ağustos - 22 Eylül 2024 tarih aralığında gerçekleştirilmesi gerekiyor. AÖL kayıt yenileme tarihlerinin açıklanmasının ardından, öğrenciler bu kez AÖL 1. dönem sınav tarihlerini araştırmaya başladı. Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerinin bitmesiyle birlikte sınav sürecine ilişkin detayları öğrenmeye çalışacak. Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınav takvimi açıklandı mı? AÖL 1. dönem sınav tarihleri detayları… AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 1. DÖNEM SINAV TAKVİMİ Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınav takvimi açıklandı. Buna göre AÖL 1. dönem sınav tarihleri şu şekilde: 1. Oturum: 21 Aralık 2024 Cumartesi günü saat 10.00’da 2. Oturum: 21 Aralık 2024 Cumartesi günü saat 14.00’da, 3. Oturum: 22 Aralık2024 Pazar günü saat 10.00’da olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek. 2024 AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ Açık lise sınav giriş belgeleri, 16 Aralık 2024 tarihinde öğrencilerin erişimine açılacak. AÖL 1. dönem sınav sonuçları ise 22 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak. Sınav giriş belgelerine ve sınav sonuçlarına BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ NEDİR? Açık Öğretim Lisesi (AÖL), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak uzaktan eğitim veren bir lise programı olarak karşımıza çıkıyor. Bu sistem, örgün eğitimde çeşitli sebeplerle eğitimine devam edemeyen öğrencilere lise diploması alma imkanı sunuyor. Öğrenciler, derslere okula gitmeden, kendi belirledikleri zaman ve tempoda çalışarak hazırlanıp, merkezi sınavlara girerek lise öğrenimini tamamlamaya çalışıyorlar. Açık Öğretim Lisesi'nin avantajları arasında, Öğrencilerin, derslere fiziksel olarak katılmadan uzaktan eğitim alabilmesi, Her yaş grubundan bireylerin AÖL'e kaydolarak lise diploması alabilmesi, AÖL'den mezun olanların, normal liselerden mezun olanlarla aynı değerde bir diploma alabilmesi gibi avantajlar yer alıyor. Açık lise sistemi, hem çalışanlar hem de eğitimine ara vermiş bireyler için önemli bir fırsat sunuyor.

YKS ek tercih ücreti ne kadar 2024? İkinci tercihler ne zaman YKS 2024? Haber

YKS ek tercih ücreti ne kadar 2024? İkinci tercihler ne zaman YKS 2024?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih dönemi başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adaylar için, ÖSYM ek tercih hakkı tanıyor. ÖSYM tarafından yayınlanan YKS ek tercih kılavuzunun detayları araştırılıyor. Peki YKS ek tercih nasıl yapılır? Üniversite eğitimi alabilmek için ikinci kez tercihte bulunacak adaylar, YKS ek tercihlerine ilişkin araştırmalar yapıyor. Adaylar, arama motorlarında ‘YKS ek tercih ücreti ne kadar, YKS ek tercih süresi’ gibi soruların yanıtlarını bulmaya çalışıyor. Sizler için bu soruların yanıtlarını derledik ve YKS ek tercihlerle ilgili açıklanmış olan detayları bir araya getirdik. YKS EK TERCİH SÜRESİ NE KADAR? ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzuna göre, YKS ek tercihleri 6 Eylül 2024 saat 14.30’da başlayacak olup, 11 Eylül 2024 saat 23.59’da son bulacak. YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR? YKS ek tercih yapacak adayların belirli bir ücret ödemesi gerekiyor. 2024 yılı YKS ek tercihi yapacak olan adayların 80 TL yatırması gerekiyor. YKS ek tercih ücretinin son ödeme tarihi, 12 Eylül 2024 saat 23.59 olarak belirlendi. YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR? 2024-2025 öğretim yılı için, adayların 2024 YKS puanlarına göre bir yükseköğretim programına ek yerleştirilmesi işlemi ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olup, ek yerleştirme kontenjanları YKS merkezi yerleştirme sonuçlarından arta kalan boş kontenjanlar ile tercihine yerleştiği halde kayıt yaptırmayan kişilerin oluşturduğu kontenjanlar oluşturuyor. 2024 YKS ek tercihi yapmak isteyen adayların, 2024 yılı YKS’ye girmiş olması ve bir YKS puanı almış olması gerekiyor. Adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabiliyor. YKS EK TERCİH KILAVUZUNA ERİŞMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.