35 yıllık saha yıkılıyor…19 takım tek sahaya kaldı!
Her yıl binlerce amatör sporcuya hizmet eden ve 35 yıllık geçmişe sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şirinyer Sahası hakkında Buca Metrosu güzergahında yer aldığı gerekçesiyle yıkım kararı alındı. Karar amatör futbol kulüplerini çaresizliğe sürüklerken, 19 takımın tek sahada antrenman ve maç yapacak olması kentteki tesis sıkıntısını bir kez daha gözler önüne serdi. Tartışmalı karara ilişkin konuşan Buca Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bedrettin Karadağ ve Akıncılar Elit Spor Kulübü Teknik Direktörü Resul Ergat, ilçeye en kısa zamanda yeni bir tesis kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı.
ALTERNATİF ÇÖZÜM OLMALIYDI
Şirinyer Sahası’nın yıkım kararına ilişkin konuşan Buca Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bedrettin Karadağ, “Orada antrenman yapan 12 tane takım vardı bu takımlar şimdi Yenigün Sahası’na kaydı. Normal şartlarda 2-3 saat idman yapılırken şu an alternatif saha olmadığı için idman saatleri 1’e düştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi takımlara üç yıl sonra bu sahayı geri kazandıracağını söyledi ama saha bize bu sezon lazım. Ben şahsen Büyükşehir’in 3 yıl sonra sahayı kazandıracağına inanıyorum fakat Şirinyer Sahası’ndan ziyade başka bir alternatif çözüm üretilmeliydi. Çevik Bir’de bulunan sahanın yapım ihalesi bitti ama maalesef soyunma odaları deprem testini geçemedi ve tribün yıkıldı. Orayı da 1 ay içinde faaliyete sokacaklarını söylediler. En kısa sürede orası açılmalı” dedi.
BİRLİK OLUNMADI
Buca’daki kulüplerin yıkım kararına karşı birlik olamadığına dikkat çeken Karadağ, “Kulüp yöneticileri Şirinyer Sahası’nın yıkımına kadar hiç ses çıkarmadı yıkım kararı çıktıktan sonra bir görüşme toplantı oldu ama atı alan Üsküdar’ı geçmişti. Çünkü yıkım kararı çıkmıştı. Bu konuda kulüplerin yıkım kararından önce sahaya gelip protesto düzenlemesi gerektiğine inanıyorum. Birlik olunamadı. Belediyeye ve Tunç Başkan’a sesimizi duyurmamız gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
SPOR DEVLET POLİTİKASI OLMALI
Sporun devlet politikası haline getirilmesi gerektiğine değinen Karadağ, en büyük sorunun tesisleşme olduğuna dikkat çekerek, “Belediyeler üzerine düşeni yeterince yapmıyor. Bizim eksiğimiz proje üretemiyoruz amatörlerin fikirlileri alınmıyor. Bizim işimiz sadece futbol değil. Çocuklara her anlamda dokunuyoruz. Bu çocukların kaç tanesini kötü alışkanlardan uzak tutuyoruz kaç tanesinin ailesi ile köprü olabiliyoruz ona bakıyoruz. İzmir’de yetenekli oyuncu potansiyeli çok yüksek. Bu kadar sınırlı imkanlara rağmen oyuncu yetişiyorsa bir de bunun tam tersi düşünün. Her iki kulübün tesisi olduğunu düşünün daha fazla oyuncu çıkacak, çocuklar spora daha çok yönelecek kötü alışkanlıklardan uzak kalacak. Antrenör daha rahat edecek. Saha yapacağımıza tesis yıkıyoruz bu şekilde bir yere varamayız. Sporu bizim en alta tabana indirmememiz lazım onun için tesisleşmemiz lazım. Bunu da belediyeler devlet, Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmalı bunun öncülüğünü ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yapmalı” vurgusu yaptı.
SAHAYI İKİYE BÖLEREK ÇALIŞIYORUZ
Akıncılar Elit Spor Kulübü Teknik Direktörü Resul Ergat ise takımların tek sahaya kalmasının etkilerinin ortaya çıkmaya başladığını söyleyerek, “Takımlar Yenigün Sahası’na yığıldı. Sahayı ikiye bölerek çalışıyoruz bunların sonucu da maçlara yansımaya başladı. Bizim isteğimiz Şirinyer Sahası’nın projesi çizilirken futbol sahasının oraya yeniden yapılması” şeklinde konuştu.
ZEMİN KÖTÜ, SAKATLIK RİSKİ VAR
Evka-1 ve Kuruçeşme’de bulunan sahaların zeminin kötü olduğunu belirten Ergat, “Buradaki sahalar uzun yıllardır var ve maçlarda sakatlık riski çok yüksek. Zeminleri yıprandı. Bu sahaların çevre düzenlenmesi ve soyunma odalarının yeniden yapılandırılması gerekli. Evka-1 sahası resmi maç oynanacak duruma getirilirse daha iyi olur” açıklamasını yaptı.
BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Filenin Sultanları’nda ikinci Vargas geliyor: Aleksia Karutasu kimdir?