[tag] Haberleri |İlkses Gazetesi - Son Dakika [tag] Haberleri

#sivilce

sivilce haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sivilce haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Geçmeyen sivilce neden olur? Haber

Geçmeyen sivilce neden olur?

Ergenlik döneminde sık görülen bir inflamatuar hastalık olduğunu hatırlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Hazal Sönmezler Selek, “Ergenlik döneminde daha sık görülmekle birlikte erişkin dönemde de akne görülebiliyor. Akne, yüz, saçlı deri, gövde ve kalçalarda oluşabilir. Özellikle kıllanma artışı, saç dökülmesinin eşlik ettiği, çene bölgesinde daha yoğun olan sivilcelerin varlığında ise zeminde yatan hormonal nedenler için araştırma yapılmalı” dedi. Aknenin yağ bezi kanallarının cildin yüzeyinde daha yoğun bir yağ tabakası ile tıkanarak salgıladığı yağın cilt dışarısına atılamamasından kaynaklandığını ve hemen hemen her insanda belli dönemlerde görüldüğünü belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hazal Sönmezler Selek, “Genetik olarak yatkın olmak, cilt tipi, hormonal düzensizlikler, bazı ilaçlar, stres, aşırı cilt yağlanması, düzensiz uyku gibi nedenler akne oluşumunun altında yatan sebepler arasında” açıklamasında bulundu. Akne yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor Akneli hastalarda beslenme, cilt bakım alışkanlıkları ve rutini, yanlış kozmetik kullanımı, sigara kullanımı gibi nedenlerin sivilcelerin ortaya çıkmasına ya da artmasına neden olabildiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Hazal Sönmezler Selek, “Akne kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Kendiliğinden gerilemeyen ve inatçı akneleri olan hastalarda akne tedavisi planlaması yapmak gerekli. Akne tedavisinde bölgesel antibiyotikli kremler, benzoil peroksit, retinoik asit, azelaik asit, antibiyotik tedavisi, sistemik isotretinoin tedavisi medikal tedaviler olarak uygulanıyor” diye konuştu. Dermatoloğun tavsiyelerine uyulmalı Akne tedavisinde ilaçlı tedavilerin yanı sıra bazı dermokozmetik işlem ve uygulamaların da tedavide başrolü oynayabildiğini veya akne/iz tedavisinde önemli destekleyici olabildiğini paylaşan Dr. Hazal Sönmezler Selek, “Kimyasal peeling, BBL, altın iğne ve fraksiyonel lazer yani akne izi tedavisi uygulanabilecek işlemler arasında yer alıyor. Kronik bir hastalık olan akne tedavisinde dermatoloğun önerileri dikkate alınıp sabrederek tedaviye devam etmek çok önemli” dedi. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Arı zehri ve propolis sivilcelere iyi gelir mi?

Makyaj fırçaları nasıl temizlenir? Haber

Makyaj fırçaları nasıl temizlenir?

GURBET YAVUKLU Güzellik rutininizde makyaj fırçalarını kullanıyorsanız, düzenli temizlik yapmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz? Makyaj fırçalarının temizliği, cilt sağlığınızı korumak, makyajınızın daha pürüzsüz ve profesyonel görünmesini sağlamak için kaçırılmaması gereken bir adımdır. Unutmayın, makyaj fırçalarınızın temizliği, cilt sağlığınızı korumanız ve makyajınızın daha güzel görünmesini sağlamanız için önemli bir adımdır.  İşte makyaj fırçalarınızı nasıl temizleyeceğiniz hakkında bilgiler...  Haftada 1 veya kullanma sıklığınıza göre temizleyin:   Makyaj fırçalarınızı haftada bir kez temizlemeniz önerilir, ancak yoğun kullanımda daha sık temizlik yapmak daha iyidir. Bu, fırçalarınızdaki biriken makyaj kalıntılarını ve kirleri uzaklaştırarak temiz ve hijyenik bir ortam sağlar. Makyaj Temizleme yağı ve fırça temizleyici: İlk başta makyaj temizleme yağını fırça temizleyici üzerine döküp temizleme yaparsanız derinlemesine bir temizlik yapmış olacaksınız. Çünkü yağ bazlı ürünleri ancak yağ bazlı bir temizleyici çıkarır. Yaz bağlı temizlikten sonra su bazlı bir temizliyeciye geçebilirsiniz.  Su bazlı bir temizleyici ile temizleyin:  Fırça temizleyicisini yıkayıp üzerine su bazlı bir temizleyici sıkıp temizleme işlemine devam edin. Ama isterseniz burada bebek şampuanı veya sabun da kullanabilirsiniz tercihinize bağlı...  Bu, fırçalarınızdaki makyaj kalıntılarını ve bakterileri etkili bir şekilde çıkarırken, fırçaların yapısına zarar vermez. Fırçaları Hafifçe Ovun ve Durulayın:  Fırçalarınızı temizlemek için sert hareketlerden kaçının, bunun yerine fırçaları hafifçe avucunuzun içinde ovun. Fırçaların yapısına zarar vermemek için onları hafifçe sıyırarak temizleyin. Bu, fırçaların ömrünü uzatacak ve makyaj uygulamasında daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Ardından, ılık su altında fırçaları iyice durulayın. Durulama işlemi, temizleyicinin ve makyaj kalıntılarının tamamen çıkarılmasını sağlar. Doğal olarak kurutma yöntemi:  Temizlenen fırçaları bir havlu veya kağıt havlu üzerine yerleştirin ve doğal olarak kurumalarını bekleyin. Fırçalar tamamen kuru olana kadar kullanmaktan kaçının...

Güneş kremi kullanırken nelere dikkat edilmelidir?  Haber

Güneş kremi kullanırken nelere dikkat edilmelidir? 

HÜSEYİN DEMİR  Gündelik yaşamımızda güneş, D vitamini açısından faydalı olarak bilinse de güneşten gelen ultraviyole ışınları karşısında kalmak kanser riski taşımaktadır. Risklerden kendimizi korumak için güneş ışınlarının yeryüzüne dik açı ile geldiği saatlerde dışarı çıkmamak ve doğru güneş kremi, güneş gözlüğü ve şapka kullanmak sağlığımız için önemlidir. Güneş kremi, cildinizi Güneş’in zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına karşı korumaya yardımcı olur. Peki güneş kremi kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Sizler için derledik... HER MEVSİM KULLANILABİLİR  Güneş kremlerinin üzerinde 10.20.30.50 gibi değerler bulunur. Bu değerler kremin güneşten koruma değerleridir. Bunlar SPT (Sun Protection Factor) rakamları olarak bilinmektedir. Sayılar arttıkça kremin güneşe karşı koruma etkisi de artar düştükçe ise azalır. Güneş kremini az veya çok kullanımda cildi uzun süre koruyup korumadığı dermatoloji uzmanlarına göre tartışılmaktadır. Bazı sağlık uzmanları tarafından güneş kremlerini kapalı ve bulutlu havalarda da cildimize sürülmesi gerektiği söylenmektedir. Güneşin zararlı ışınları kapalı havalarda da zarar vermeye devam edebilir. Bu yüzden güneş kremini yaz, kış demeden her mevsimde kullanıp kendimizi zararlı güneş ışınlarından ve kanserden koruyabiliriz. GÜNEŞ KREMİ NASIL UYGULANMALI?  Güneş kremini güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülmesi gerekir. Güneş kremleri içerisindeki besleyici ve onarıcı maddeler içerir. Düzenli kullanmak sağlığımız için önemli bir yere sahip. Her yıl güneş kremi değiştirilerek kullanılmalı.  Vücudunuzdaki cildin güneş yanıklarından en çok etkilenen yerlerine uygulanması gerekmektedir. Diz kapakları, ayakların üstü, alın, omuz ve burun en önemli bölgelerdir. Güneş kremi, cildin kremi emmesi beklenmelidir. Dermatologlara göre güneş ışınlarına sürekli maruz kalmak saç derisinde kuruluk, kabarcık, pullanma ve hatta kanser öncesi lezyonlar olan aktinik keratoz riskini artırabilir. HANGİ SIKLIKLA KULLANMALI?  Güneşte uzun süre kalacaksanız eğer güneş ışınlarından korunmak için güneş kreminizi belirli aralıklarla kullanmanız gerekmektedir. Kullanılan bu ürünlerde kimyasal içerikler olduğu için güneş kreminin zarar gelmemesi için güneşin altında çok tutmamak gerekir.  CİLDE UYGUN OLMALI  Her cilt tipine uygun farklı güneş kremleri vardır. Güneş kreminizi seçerken cildinizin yapısına uygun olan ürünü seçmeniz cildiniz için daha etkili olacaktır. Özellikle kavurucu sıcaklarda faktörü 30’dan az olan güneş kremleri yeterli olmayabilir.  Leke, sivilce, gibi bir cilt probleminiz varsa kullanacağınız güneş kremi buna uygun olarak seçilmelidir. Doktorunuza, aile hekiminize veya dermatologlara başvurarak bu konuda danışabilirsiniz. Vücudunuza uygun olan güneş kremleri ile güneşin zararlı ışınlarından cildinizi koruyabilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.