#Teoman

Teoman haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Teoman haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Rock müziğinin ilk akla gelen ismi Teoman kimdir? Teoman kaç yaşında? Haber

Rock müziğinin ilk akla gelen ismi Teoman kimdir? Teoman kaç yaşında?

Türkiye'de popüler rock müzik denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Teoman hakkında pek çok bilgi merak ediliyor ve hayatına dair detaylar sık sık gündemde yer alıyor. Biz de sizin için teoman hakkında merak edilenleri en detaylı hali ile derledik. Peki Teoman kimdir? İşte detaylar... Teoman kimdir? 1997 yılından itibaren solo albümlerle Türkiye'de popülerlik kazanan bir rock müzisyeni olan Teoman, kariyerinin ilk 10 albümünde genellikle akustik enstrümanların öne çıktığı, sakin ve melankolik şarkılar yapmıştır. Son iki albümü olan 2021 ve 2023'teki çalışmalarında ise ticari kaygılardan uzak, kavramsal şarkılardan oluşan albümler üretmiştir. Müzik kariyerinin yanı sıra konser turneleri, film müziği çalışmaları ve düetleriyle de dikkat çeken Teoman, özel hayatı ve rock yıldızı imajını tamamlayan tavırlarıyla da sık sık gündeme gelmiştir. Teoman, 12 stüdyo albümüne sahiptir ve son stüdyo albümü olan "Ben, Zargana, Deus Ex Machina"yı 1 Eylül 2023'te yayımlamıştır. Bu albüm öncesinde, 2 Haziran 2023'te 7 şarkıdan oluşan "Aşık Bir Adam" adında bir cover albümü de piyasaya sürmüştür. Teoman, yaptığı açıklamalarda bu albümlerin son stüdyo albümleri olduğunu ve böylelikle diskografisini tamamlayıp kariyerinde bir daha albüm yayımlamayacağını belirtmiştir. Teoman’ın çocukluk dönemi 20 Kasım 1967 tarihinde, İstanbul'un Tünel semtinde, Giresun Alucralı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası avukat Hasan Basri Yakupoğlu, annesi ise Şaziment Yakupoğlu'dur. Henüz 2,5 yaşındayken babasını kaybetti. Çocukluk yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan ve gitar çalmaya merak salan Yakup Sabri, bu alanda yeteneğini geliştirmeye başladı. Ataköy Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra, önce İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümüne başladı; ancak bir sonraki yıl Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümüne geçti ve daha sonra aynı üniversitenin sosyoloji bölümüne kaydoldu. Profesyonel müzik kariyerine öğrencilik yıllarında başladı. Eğitimi sırasında bir yıl ABD'de ve bir yıl İngiltere'de yaşadı, bu süreçte İngiltere'de vokal dersleri aldı. Lisans eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı. İstanbul Üniversitesi'nde Kadın Araştırmaları yüksek lisans programına başladı ve "çizgi romanda kadının rolü" konulu bir tez hazırladı. Ancak, tezi kabul edilmedi. Teoman’ın eski eşi kimdir? 30 Aralık 2012'de Ayşe Kaya ile evlendi. Ancak çift, 2015 yılının Mart ayında boşandı. Evlilikleri süresince 2013 yılında Zeyno Şazi Yakupoğlu isminde bir kızları oldu. Sanatçı, çocukluk dönemi, gençlik yılları ve müzik kariyerine dair anılarını içeren "Fasa Fiso" adlı kitabını 2018 yılında okuyucularla buluşturdu.

İzmir’de Teoman rüzgârı esecek! Haber

İzmir’de Teoman rüzgârı esecek!

Türk rock müziğinin öncülerinden Teoman, bu yıl 92’ncisi düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sevenleriyle buluşacak. İzmir Enternasyonal Fuarı Çim Konserleri kapsamında gerçekleşecek olan Teoman konseri, 2 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’de başlayacak. Konser ücreti 13 TL olup, öğrenciler için ise ücret 5 TL’dir. ÇİM KONSERLERİNDE BAŞKA KİMLER YER ALACAK? 92. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gerçekleşecek diğer Çim Konserleri ve tarihleri ise şu şekilde; 1 Eylül’de Simge Sağın, 3 Eylül’de Serdar Ortaç, 4 Eylül’de Volkan Konak, 5 Eylül’de Sibel Can, 6 Eylül’de Yüzyüzeyken Konuşuruz ve 7 Eylül’de Funda Arar, 8 Eylül’de Athena, 9 Eylül’de Tan Taşçı, 10 Eylül’de ise Haluk Levent sahne alacak. Konserler saat 21.00’de başlayacak. Konserlerin ücreti tam bilet alacaklar için 13 TL olup, öğrenciler için ise bilet ücretleri 5 TL olarak belirlendi. MOGAMBO SAHNESİ’NDE KİMLER SAHNE ALACAK? Mogambo Geceleri’nde de Fuar boyunca müzik durmayacak. Rubato 1 Eylül, Mirkelam 2 Eylül, Cem Adrian 3 Eylül, Ayta Sözeri 4 Eylül, Emre Altuğ 5 Eylül, Fatih Erkoç 6 Eylül, Yaşar 7 Eylül, Birsen Tezer 8 Eylül ve Hüsnü Arkan 9 Eylül günü Mogambo’da sahne alacak... Konserlerin başlama saati 22.30 olacak.  ROCK&MORE SAHNESİ’NDE KİMLER VAR? Kültürpark 3 No’lu Hol önünde 2 Eylül’de başlayacak Rock&More Sahnesi de sırasıyla Gaye Su Akyol, Onur Özdemir, Mary Jane, Eypio, Mavi Gri, Ufuk Beydemir ve Mengene’yi müzikseverlerle buluşturacak. Konserlerin başlama saati 20.00 olacak. Konserlerin ücreti tam bilet alacaklar için 13 TL olup, öğrenciler için ise bilet ücretleri 5 TL olarak belirlendi. TEOMAN KİMDİR? Teoman, Türk rock müziği sahnesinin önde gelen isimlerinden biridir. Gerçek adı Feridun Teoman Yakupoğlu, 20 Mayıs 1967 yılında İstanbul doğumludur. 1997 yılından itibaren müzik kariyerine adım atmış ve çıkardığı solo albümlerle Türkiye’de popüler rock müzik alanında tanınmış bir müzisyendir. Kolayca akılda kalan, akustik çalgıların baskın olduğu melankolik şarkılar yazmıştır. Albümlerin yanı sıra film müziği, turne, özel hayatı ve rock yıldızı imajı ile gündeme geliyor. Teoman, kariyerinin 12. ve son stüdyo albümü olan "Ben, Zargana, Deus Ex Machina"yı Nisan 2024'te yayınlayacağını duyurdu. Albümün ilk single'ı "Nevrozumun Zindanı", 31 Mart 2023'te yayınlanacak, ardından ikinci single olan "1994 Berbat Bir Yıldı" ise 20 Mayıs 2023'te dinleyicilerle buluşturdu. Daha sonra yapılan açıklamalarda sanatçı, son albümün yayın tarihini öne çekerek 1 Eylül 2023'te piyasaya süreceğini ve albüm öncesinde bir cover albüm ile bir konser DVD'si yayınlayacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.