[tag] Haberleri |İlkses Gazetesi - Son Dakika [tag] Haberleri

#valiz

valiz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, valiz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

En pratik yollarla valiz hazırlama rehberi Haber

En pratik yollarla valiz hazırlama rehberi

Seyahate gitmeden önce yapılan keyifli işlerden biri de valiz hazırlamak. Fakat bazen seyahat boyunca bize lazım olacak bütün ihtiyaçlarımızı tek bir valize sığdırmak zor olabiliyor. Bunun için farklı teknikler arıyor ve valizin sınırlarını zorlayacak kadar eşya koymanın yollarını arıyoruz. Peki nedir bu yollar? İşte en pratik ve en mantıklı yollar ile seyahat valizi hazırlama rehberi… Kıyafetlerinizi önceden belirleyin Seyahatiniz boyunca giyeceğiniz kıyafetlerinizi önceden belirleyin ve hangi elbiselerinize ihtiyaç duyduğunuza karar verin. Böylece valizinizde gereksiz ve kullanmayacağınız hiçbir kıyafet olmayacak. Valizinizin boyuna karar verin Yapacağınız seyahatte kullanacağınız bütün eşyalarınızı koyacağınız valizinizin boyu aslında seyahatinizin süresi ile de alakalı. Eğer 1-2 günlük kısa bir seyahatse koca bir valize hiç gerek yok. Ama daha uzun sürecekse de kesinlikle büyük bir valiz işinizi görür. Küçük gözlü valizler kullanın Seyahat sırasında kırılacak veya dökülebilecek sıvı eşyalar da mutlaka yanımızda bulunur. Örneğin parfüm şişesi veya şampuan gibi. Bu gibi ihtiyaçlarımızı korunaklı bir şekilde koyabileceğimiz valizler işimizi büyük oranda görür. Özellikle küçük gözlü valizler kullanıp bu eşyalarımızı küçük gözlerde saklamak daha mantıklı bir tercih olur. Kıyafetlerinizi katlamak yerine rulo yapın Valizinizde yerden kazanmak için kıyafetlerinizi katlamak yerine rulo haline getirin. Böylece hem alandan tasarruf edersiniz hem de kıyafetleriniz kırışmaz. Valizin kilit eşyası: Ayakkabılar Valizinizi hazırlarken öncelikle ayakkabılarınızı yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Bu şekilde ayakkabılarınızın hem ezilmesini önlersiniz hem de alandan tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca ayakkabılarınızın içine de sığabilecek eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Bu yöntem de yerden tasarruf ettirecektir. En çok kullandığınız eşyalar en üstte olsun Valiz hazırlamanın en pratik ve mantıklı yollarından biri de en sık kullanılan eşyaların her zaman en üstte yer alması. Seyahat boyunca en çok neye ihtiyaç duyacaksanız bunun eşyalarınızın en üstünde olması valizin dağılmasını engelleyecektir. Seyahat boy ürünler tercih edin Tatiliniz veya seyahatiniz boyunca kullanacağınız eşyaların seyahat boy olması valizde büyük bir yer tasarrufu sağlayacaktır. Örneğin, diş fırçası, diş macunu ve şampuan gibi. Şampuanlar için streç film kullanın Valizde dökülme ihtimali olan şampuan gibi sıvı eşyalar için streç film kullanmayı deneyin. Şampuan kutunuzu streç filme sararsanız dökülme ihtimalini bir hayli düşürmüş olursunuz. Valizi son gün hazırlamayın Valizinizi hazırlamak için son günü beklemeyin. Öncesinden hazırladığınız listenizdeki eşyalarınızı valize yerleştirmek için son günü beklerseniz olası bir panik halinde ihtiyaç duyduğunuz bir şeyi unutabilirsiniz. Bu duruma engel olmak için valiziniz önceden hazır olmalı.

Havalar ısındı...Valiz tamiratlarında da hareketlilik başladı Haber

Havalar ısındı...Valiz tamiratlarında da hareketlilik başladı

Yaz ayının gelmesiyle birlikte birçok vatandaş tatil planları yapmaya başlarken, tatil hazırlığı çerçevesinde valiz tamiratlarında da hareketlilik başladı, esnafın yüzü güldü. Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da başlarken, tatil planı yapan birçok vatandaş, depolarında sakladıkları valizlerini çıkarmaya başladı. Yaz tatili planları yapan vatandaşlar hazırlıklara başlarken, valizlerinin de tamirat ve bakımlarını yaptırmaya başladı. Çanta ve valiz tamiri yapan ustalarda da tamirat işlerinde yoğunluk yaşanıyor. Birçok vatandaş her yıl yeni valiz almaktansa elindeki valizin genel bakımını yaptırıp kullanmayı tercih ettiğini bu sebeple tatil sezonu ile birlikte valiz tamiratı işlerinin artmaya başladığını ifade eden çanta ve valiz tamir ustası Murat Yardım, hareketliliğin esnafın da yüzünü güldürdüğünü belirtti. Aydın’ın Efeler ilçesinde 25 yıldır ayakkabı, çanta ve valiz tamiratı yapan Murat Yardım, çanta ve valiz fiyatlarının yüksek olması ve tamiratının çok uygun olması nedeniyle vatandaşların tadilata yöneldiğini ifade etti. 24 yıldır kendisine ait 4 metrekarelik atölyesinde ailesinin kazancını sağladığını ve “En büyük sermayem" dediği mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürdüğünü vurgulayan Yardım, vatandaşların taleplerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek; “Havaların ısınması ve yaz ayının gelmesiyle birlikte çok şükür bizim işlerimizde de yoğunluk başladı. Tatil planı yapan birçok vatandaş, depolarından çıkardıkları valizlerini getiriyor. Bizler de bakımlarını yapıyoruz. Her yıl yeni bir valiz almaktansa tamirini yaptırmayı tercih ediyorlar. Zaten sıfır valiz fiyatları yüksek, tadilatını yaptırmak daha uyguna geliyor. Valizlerin çeşidine ve tadilat yapılacak bölgesine göre fiyatlar değişiklik gösterse de bakımını yaptırmak her zaman yenisini almaktan daha ucuza geliyor” dedi.

Uçakla seyahat edenlere önemli uyarı Haber

Uçakla seyahat edenlere önemli uyarı

Havayolu ulaşımı, zaman, hız ve konfor açısından günümüzde en çok tercih edilen seyahat yöntemlerinin başında geliyor. Havayolu ulaşımında valizin kaybolması, geç teslim edilmesi ve hasara uğraması sıkça karşılaşılan sorunların başında yer alıyor. Valizlerin kaybolması veya zarar görmesi ise yolcunun mağdur olmasına neden oluyor. Yolcuların, böyle bir sorun yaşamaması için Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Zeynep Tunca Özcan, vatandaşları uyardı. Havayoluyla seyahat edecek yolculara valizleriyle ilgili önemli tüyolar veren Dr. Özcan, yolcuların valizlerini havayolu şirketine teslim etmeden önce kontuarın önünde valizinin sağlam halinin fotoğrafının çekilmesini önerdi. Bagaj fişi mutlaka saklanmalı Yolcuların valizlerini havayolu firmasına teslim ettikten sonra Türk Sivil Havacılık Kanunu’na göre her parça için ayrı ayrı verilmesi zorunlu olan bagaj fişinin mutlaka kontrol edilmesi ve üzerinde yazan bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Özcan, “Ayrıca valizin kontuarda uçağa konulmak üzere bantta ilerlediğini gözle takip edilmeli. Havayolu firması tarafından verilen bagaj fişi, yolculuk boyunca mutlaka saklanmalı. Yolculuk sonrasında ise valiz beklerken tatsız sürprizler ile karşılaşabiliriz. Valiz uçaktan çıkmayabilir veya hasarlı gelebilir. Panik olmadan hemen havalimanındaki yetkililere durum bildirilmeli. Valiz kayıpsa veya hasarlıysa tutanak tutulmalı. Yolculuk öncesinde valizin çekilen fotoğrafları delil niteliği taşıyacaktır” dedi. 7 gün içinde itiraz Bagajın kaybı veya zarara uğranılmasından taşıyıcı havayolu firmasının sorumlu olduğunu belirten Dr. Zeynep Tunca Özcan, “Havayolu ile taşıma; valizin bir havaalanında veya bir hava aracında veya havaalanı dışına indirilmesi halinde o yerde taşıyıcının muhafaza ve nezareti altında bulundukları süreyi kapsar. Taşıyıcı, aynı zamanda havayolu ile valiz taşınmasındaki gecikmeden doğan zarardan da sorumludur. Valizdeki hasar, teslim alırken açıkça fark edilebilir nitelikte ise derhal, fark edilmediyse tesliminden itibaren en geç 7 gün içerisinde havayolu firmasına ihbarda bulunulmalı. Bagaj çeşitli nedenlerle gecikmeli olarak teslim edildiyse ihbar, bagajın tesliminden itibaren en geç 21 gün içinde yapılmalıdır” diye konuştu. Bu haber de ilginizi çekebilir: Yaşar Üniversitesi ilk 10’da yer aldı

Uzmanlar uyardı : ''Havalimanlarında valizinizi vermeden fotoğrafını çekin'' Haber

Uzmanlar uyardı : ''Havalimanlarında valizinizi vermeden fotoğrafını çekin''

Havayolu ulaşımı; zaman, hız ve konfor açısından günümüzde en çok tercih edilen seyahat yöntemlerinin başında gelirken, havayolu ulaşımında valizin kaybolması, geç teslim edilmesi ve hasara uğraması sıkça karşılaşılan sorunların başında yer alıyor. Valizlerin kaybolması veya zarar görmesi ise yolcunun mağdur olmasına neden oluyor. Yolcuların, böyle bir sorun yaşamaması için Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Zeynep Tunca Özcan, vatandaşları uyardı. Havayoluyla seyahat  edecek  yolculara valizleriyle ilgili önemli tüyolar veren Dr. Özcan, yolcuların valizlerini havayolu şirketine teslim etmeden önce kontuarın önünde valizinin sağlam halinin fotoğrafının çekilmesini önerdi. Yolcuların valizlerini havayolu firmasına teslim ettikten sonra Türk Sivil Havacılık Kanununa göre her parça için ayrı ayrı verilmesi zorunlu olan bagaj fişinin mutlaka kontrol edilmesi ve üzerinde yazan bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Özcan, “Ayrıca valizin kontuarda uçağa konulmak üzere bantta ilerlediğini gözle takip edilmeli. Havayolu firması tarafından verilen bagaj fişi, yolculuk boyunca mutlaka saklanmalı. Yolculuk sonrasında ise valiz beklerken tatsız sürprizler ile karşılaşabiliriz. Valiz uçaktan çıkmayabilir veya hasarlı gelebilir. Panik olmadan hemen havalimanındaki yetkililere durum bildirilmeli. Valiz kayıpsa veya hasarlıysa tutanak tutulmalı. Yolculuk öncesinde valizin çekilen fotoğrafları delil niteliği taşıyacaktır” dedi.  “7 gün içinde itiraz” Bagajın kaybı veya zarara uğranılmasından taşıyıcı havayolu firmasının sorumlu olduğunu belirten Dr. Zeynep Tunca Özcan, “Havayolu ile taşıma; valizin bir havaalanında veya bir hava aracında veya havaalanı dışına indirilmesi halinde o yerde taşıyıcının muhafaza ve nezareti altında bulundukları süreyi kapsar. Taşıyıcı, aynı zamanda havayolu ile valiz taşınmasındaki gecikmeden doğan zarardan da sorumludur. Valizdeki hasar, teslim alırken açıkça fark edilebilir nitelikte ise derhal, fark edilmediyse tesliminden itibaren en geç 7 gün içerisinde havayolu firmasına ihbarda bulunulmalı. Bagaj çeşitli nedenlerle gecikmeli olarak teslim edildiyse ihbar, bagajın tesliminden itibaren en geç 21 gün içinde yapılmalıdır” diye konuştu. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir Dikili’de düzensiz göçmenler kurtarıldı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.