[title]|İlkses Gazetesi

İzmir Selçuk’ta gidilecek en iyi müzeler

İzmir’in Selçuk ilçesi, tarih ve kültür meraklıları için birçok müze olanakları sunar. İşte Selçuk’ta gezebileceğiniz birbirinden muazzam müzeler…

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Selçuk’ta gidilecek en iyi müzeler

İzmir, Türkiye'nin kültürel zenginliklerinin yoğunlaştığı şehirlerden biridir ve çeşitli müzeleriyle tarih, sanat ve arkeoloji severler için önemli bir cazibe merkezi. İzmir'deki müzeler, zengin koleksiyonları ve etkileyici sergileriyle yerli ve yabancı ziyaretçilere benzersiz deneyimler sunuyor. İzmir’in Selçuk ilçesinde, antik dönemden geniş bir alana yayılan, benzersiz bir noktadır. Bu kasaba, çeşitli müzeleriyle tarih tutkunlarını cezbederek geçmişin derinliklerine doğru büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. İşte Müzekart ile tarihin geçmişini görebileceğiniz müzeler…

Selçuk’ta bulunan birbirinden eşsiz tarihi müzeler:

Ayasuluk-Selçuk Kalesi

Ayasuluk Tepesi’nin en yüksek yerine inşa edilmiş olan iç kale sur duvarları Selçuklu-Osmanlı Dönemlerine aittir. İç kalenin biri batıda, diğeri doğuda olmak üzere iki girişi bulunuyor. Kale içinde, kapıların yakınında beş adet sarnıç, merkezi kısmın güneyinde tek kubbeli ve minaresi kısmen sağlam kalabilmiş cami (Kale Camii), üstte, batıda Türk Dönemi’ne ait Bey Köşkü ve hamamı ile bir başka sarnıç bulunmakta.

EFES MÜZESİ

Türkiye’nin en önemli müzeleri arasında yer alan Efes Müzesi’nde en çok ilgi çeken eserler bulunuyor. Müzede, yunuslu Eros, Priapos heykeli, Efes Artemis heykeli, İsis heykeli ve birçok mitolojik tanrı heykelleri yer alıyor.

İZMİR EFES ÖRENYERİ

Görkemli bir metropolis olan Efes Örenyeri, mimari eserleriyle binlerce yıldır ayakta olan bu mega antik şehir. Dünya Miras Listesi'ne giren Efes Örenyeri, Anadolu'nun ana tanrıça geleneğine dayalı, antik dünyanın yedi harikasından Artemis Tapınağı'nın da Efes'te olması önemini artırıyor.

EFES ÖRENYERİ-YAMAÇEVLER

Efes Örenyeri sınırları içinde bulunan Yamaçevler, antik kentin Roma dönemine ait yedi evden oluşan bir yerleşim alanıdır. İyi korunmuş evler, Bülbül Dağı eteklerindeki teraslar üstüne inşa edilmiş. İlk inşa tarihi M.S. 1. yüzyıl olarak belirlenen evler, daha sonraki yıllarda çeşitli ilave değişikliklerle şehir terk edilene kadar kullanıldı.

SELÇUK'A NASIL GİDİLİR? SELÇUK'TA NELER YAPILIR?

İzmir merkeze yaklaşık 75 km uzaklıkta bulunan ve Aydın il sınırında yer alan Selçuk ilçesi Ege Denizi kıyısında yer almaktadır.

İzmir’de önemli bir tarih ve turizm merkezi olan Selçuk ilçesi, 1950’li yıllarda ilçe statüsüne kavuşmuştur. İzmir şehir merkezinden ortalama 1 saatlik araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz ilçeye İzmir Karayolu ile ulaşım oldukça rahattır.

SELÇUK'A KAÇ SAATTE GİDİLİR?

Selçuk’a havayolu ile ulaşım İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Selçuk ilçe merkezine ulaşım ise İZBAN ile ortalama 1-1.5 saat, Selçuk minibüsleri ile ortalama 1 saat ve HAVAŞ seferleri ile ortalama 1 saat sürmektedir.

Selçuk’a otobüs ile ulaşım için ise Selçuk Otobüs Terminali’nin kullanılması gerekmektedir. Otogardan ilçe merkezine ulaşım için minibüs ve otobüs seferleri ve taksi yolculuğu tercih edilebilmektedir.

SELÇUK'A NASIL GİDİLİR?

Selçuk'a gitmek için karayolu, havayolu ve demiryolu ile ulaşım seçenekleri mevcuttur. Doğrudan ya da aktarmalı olarak Selçuk’a gidilebilir.

SELÇUK’TA NELER YAPILABİLİR?

Efes Antik Kenti ile meşhur olan Selçuk'ta ziyaretçiler için pek çok farklı alternatif bulunuyor. Selçuk'u ziyaret etmek isteyenleri hafta sonu ve diğer günlerde hem tarihi hem de doğal güzellikler bir arada bekliyor. Deniz tatili isterseniz çevredeki oteller ya da Kuşadası size seçenekler sunuyor. Kültürel ve tarihi bir gezi yapmak isteyenler için ise Şirince ve Matematik Köyü karşımıza çıkıyor.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Müzekart başvurusu nasıl yapılır? Müzekart ücretsiz mi oldu?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.