15 üreticiye İyi Tarım Uygulamaları desteği sağlandı

Pamukta İyi Tarım Uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefleyen İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Torbalı İlçesi'nde 15 üreticiye 3 bin dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları desteği sağlandı. Destek verilen tarlalardaki pamukların hasat zamanı geldi

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 17:22
Kaynak: BÜLTEN
15 üreticiye İyi Tarım Uygulamaları desteği sağlandı

Hasadı yerinde inceleyen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün bu yıl İzmir’de İyi Tarım Uygulamaları ile ilgili 5 projeye destek verdiğini belirterek, “Tarımın İyisi, Pamuğun Kalitelisi de bu projelerden biridir. Proje ortaklarımız olan Tariş ve İyi Tarım Uygulamaları Derneği ile birlikte üreticilerimizin toprak ve su analizlerini yaptık. Bu sonuçlara uygun olarak sulama ve bitki besleme işlemleri için yönlendirmelerde bulunduk. Ayrıca, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yetiştiricilik ve Bitki Hastalık-Zararlıları konularında eğitimler vererek, tohumdan hasada kadar ürünlerin sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yetişmesini sağlamak için süreci takip ettik” dedi.

Sertifikasyon kuruluşunun, yetiştirme süreci boyunca tüm kontrolleri gerçekleştirdiğini ifade eden Şahin, danışmanlık, analiz masrafları ve sertifikasyon bedelinin tamamen proje ile karşılandığını da ekledi.

İyi tarım uygulamaları çerçevesinde yapılan tarımın sürdürülebilir olduğunu, hem toprağı hem de üreticiyi koruduğunu vurgulayan Tariş Pamuk Birliği Genel Müdür Vekili İsmail Peker, “Sahada mühendislerimizle birlikte üreticilere süreç boyunca destek verdik. İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaşmasını ve bu tür projelerin diğer bölgelerde de uygulanarak kapsamının genişletilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.