18 farklı mahallede yaklaşık 5 bin çocuk eğlendi

Konaklı çocukların sokaklarda özgürce oyun oynamasına imkan tanıyan ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinlikleri, yaz tatili boyunca 18 farklı mahallede yaklaşık 5 bin çocuğa ulaştı

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:38
Kaynak: BÜLTEN
18 farklı mahallede yaklaşık 5 bin çocuk eğlendi

Geleneksel sokak oyunlarını yeniden canlandıran etkinliklerin bir süre daha devam edeceğini müjdeleyen Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Etkinliğimize gösterilen yoğun ilgi ve çocuklarımızın yüzündeki mutluluk bizleri de sevindiriyor” dedi.

Konak Belediyesi’nin yaz tatili boyunca kesintisiz olarak düzenlediği ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinlikleri, sokakları çocukların oyun alanına dönüştürdü. Üç ay boyunca her hafta farklı iki mahallede gerçekleştirilen etkinliklerde, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da katılarak çocukların neşesine ortak oldu. İlk günden itibaren yoğun bir şekilde süren etkinliklerde, sokaklar trafiğe kapatılarak çocukların özgürce oyun oynamaları sağlandı. Temmuz ayından bu yana 1. Kadriye, Mehmet Akif, Kocakapı, Lale, Huzur, Altınordu, 26 Ağustos, Murat, Güneşli, Kocatepe, Aziziye, Ferahlı, Kadifekale, Zafertepe, Duatepe, Kılıçreis, Güzelyalı ve Barbaros gibi 18 mahallede yaklaşık 5 bin çocuk Mutlu Çocuklar Sokağı’nda oyunlar oynadı.

Eğlenceli ve çeşitli aktiviteler

Mutlu Çocuklar Sokağı’ndaki etkinlikler, çocuklar için birbirinden eğlenceli ve çeşitli aktiviteler sundu. Çocuklar, çiçek dikimi, çevre atık bilgilendirmesi, maske boyama, yüz boyama, patates baskılı bandana yapımı ve boncuk bileklik yapımı atölyelerine katılarak el becerilerini geliştirdi. Spora ilgi duyan çocuklar, sokakta kurulan pota ve filelerle basketbol ve voleybol oynarken, minik futbolcular minyatür kalelerde gol atmanın keyfini çıkardı. Ayrıca, zeka oyunları yarışması düzenleyen ve lego yapbozlarla yaratıcılıklarını geliştiren çocuklar, geleneksel sokak oyunları olan ip atlama, hulahop çevirme, istop ve seksek ile de eğlenceli anlar yaşadı.

Yaklaşık 5 bin çocuğumuz katıldı

Şimdiye kadar düzenlenen tüm etkinliklere katılarak çocuklarla oyun oynayan ve mahallelilerle sohbet eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mutlu Çocuklar Sokağı'nın okulların açılmasıyla sona ereceği düşüncesine karşı bu etkinliğin bir süre daha devam edeceğini açıkladı. Başkan Mutlu, “Mutlu Çocuklar Sokağı ile sokakları oyun kültürünün yeniden canlandığı alanlara dönüştürdük. Yaz tatili boyunca 18 farklı mahallede gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize yaklaşık 5 bin çocuğumuz katıldı. Çocuklarımızın keyifli oyunlarla sosyalleştiği ve kendi sokaklarında doyasıya oynama fırsatı bulduğu bu etkinliklerimiz bir süre daha sürecek. Etkinliğimize gösterilen yoğun ilgi ve çocukların yüzündeki mutluluk bizleri de sevindiriyor” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.