TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

30 yıl önce katledilen Mihyaz anıldı: Mücadele sonsuza dek sürecek

30 yıl önce katledilen İkram Mihyaz mezarı başında anıldı. 2 Nolu Şube Başkanı Filiz, mücadeleye devam çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 17:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
30 yıl önce katledilen Mihyaz anıldı: Mücadele sonsuza dek sürecek

5 Temmuz 1994 tarihinde katledilen Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Kurucu Şube Başkanı İkram Mihyaz ölümünün 30'uncu yılında mezarı başında anıldı. 2 Nolu Şube Başkanı ve KESK İzmir Dönem Sözcüsü Nihat Filiz, Mihyaz için yaptığı açıklamada, “İkram MİHYAZ sendikal hak, demokrasi ve barış mücadelemizde sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

Filiz’in açıklamasının satırbaşları şöyle;

“Otuz beş yıldır kesintisiz olarak sendikal hak ve özgürlükler mücadelemiz devam ediyor. Bu süre zarfında TÜM BEL-SEN’liler adli ve siyasi cezalara, sürgünlere uğradılar, hukuksuz bir şekilde gözaltına alındılar, cezaevlerine konuldular ve en önemlisi de bu mücadelede üç arkadaşımızı faili meçhul cinayette kaybettiler. TÜM BEL-SEN İzmir 2 Nolu Şube Başkanı İkram Mihyaz İzmir’de 5 Temmuz 1994 yılında; Elmas Yalçın 28 Eylül 1994 tarihinde İstanbul’da ve Cemal Çam da 24 Eylül 1996 tarihinde Diyarbakır’da faili meçhul cinayetle yaşamını yitirmişti. Aradan 30 yıl geçmesine rağmen katilleri hala bulun(a)madı. Çünkü o katillerin amacı İkram Mihyaz gibi aydın, demokrat, yurtsever, devrimci insanları katlederek demokrasi ve sendikal mücadelede korku imparatorluğu yaratarak, insanları mücadele alanlarından uzaklaştırmaktı. Ama öyle olmadı. Bir İkram öldü, binlerce İkram doğdu. İkram’ın ölümü o katillere korku saldığı gibi binlerce İkram’ın yeniden özgürlük ateşinden doğduğunu ve doğmaya devam edeceğini anlayamadılar.

İkram Mihyaz anti-demokratik uygulamaların, asimilasyoncu politikaların yıkılması, halkların, eşit, kardeşçe yaşadığı ve yaşayacağı adil, demokratik ortak bir yaşamı kurma mücadelesinde; ulusalcı ve ırkçı çevrelere karşı devrimci bir duruş sergileyen mücadeleci bir kişilik olup, kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde hep en ön saflardaydı. Özgürlükler, insan hakları ve barış mücadelesinin öncüsüydü. Dürüst, açık sözlü, mücadeleyi seven bir kişilikti. Nerede bir hak arama ve hak gasplarına karşı bir direniş varsa yine en öndeydi. “Biz bu sendikanın hamallarıyız” diyerek sendikal mücadelede alınması gereken en onurlu tavrı sergiliyordu.

İkram Mihyaz'ın bu yönünden rahatsızlık duyan barış ve kardeşlik düşmanı karanlık güçler 2-3 Temmuz l994 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen TÜM BEL-SEN Genel Merkez Kongresinden İzmir’e dönmesinden bir gün sonra İkram’ı kaçırarak katlettiler.

İkram Miyaz’ın mücadele arkadaşları ve yoldaşları olarak bıraktığı mücadele bayrağını ve iradesini daha da yükselterek ikram arkadaşımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmekte kararlıyız. 30 yıl sonra bir kez daha yineliyoruz. “İKRAM’IN KATİLLERİ BULUNSUN HESAP SORULSUN” katiller bulununcaya ve karanlık yüzler ortaya çıkarılıncaya kadar bu taleplerimizden vazgeçmeyecek, sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız.

İkram Mihyaz'ın katlederek dava arkadaşlarını sindireceğini sanan katiller şunu bilmelidir ki, İkram Miyaz’ın güler yüzü, hümanistliği, onurlu ve mücadeleci kişiliği ile yolumuzda bir ışık, mücadelemizin azim ve iradesinin yükselmesinde bir mihenk taşı olarak gönlümüzde yaşayacaktır. Katledilişinin 30. Yılında katillerini lanetliyoruz. İkram Mihyaz sendikal hak, demokrasi ve barış mücadelemizde sonsuza dek yaşayacaktır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.