Ahilik Haftası etkinlikleri tüm coşkusuyla başladı

Ahilik Haftası her yıl olduğu gibi bu sene de İzmir’de çeşitli programlarla kutlanıyor. Bu yıl 37’ncisi düzenlenen etkinliklerle birlikte ticaret hayatında ve sosyal yaşamda dürüstlüğü, tüketiciye saygı ve dayanışmanın ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 11:45
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Ahilik Haftası etkinlikleri tüm coşkusuyla başladı

Her yıl Türkiye’nin birçok yerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Ahilik Haftası İzmir’de de unutulmadı. Düzenlenen bir dizi etkinliğe bando ve canlı heykeller eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlanırken, Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma ve açılış töreni ile devam edildi.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da katıldığı törende, etkinliklerin ahilik felsefesini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli değinen İzmir Esnaf ve Sanatkaarlar Odası Birliği Başkanı Yalçın Ata, “Ahi Teşkilatı sosyal adaleti dayanışmanın ahlaki değerlerin bir arada tutulduğu bireylerin ahlaki ve etik değerler ile donanmasını topluma faydalı olmasını hedefleyen teşkilatıdır” dedi.

AHİ KÜLTÜRÜNÜ VE DEĞERLERİ YAŞATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Ahi olmanın topluma hem maddi hem de manevi anlamda birçok katkısı olduğuna değinen Başkan Ata, “Ahi Evran, insanları bir araya getiren bir liderdir. Ahi Evran sanatkarları eğiterek Ahi Teşkilatını kurmuştur. Ahi Teşkilatı sosyal adaleti dayanışmanın ahlaki değerlerin bir arada tutulduğu bireylerin ahlaki ve etik değerler ile donanmasını topluma faydalı olmasını hedefleyen teşkilatıdır. Bu özel haftada geçmişten günümüze uzanan bu geleneği ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlamalıyız. Ahi olmanın gerektirdiği nitelikler dürüstlük, saygı sevgi yardımlaşmadır. Bu değerleri yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluğundadır. Kendimize ve çevremize olan sorumluluğumuzu unutmadan Ahi kültürünü ve değerleri yaşatmayı sürdüreceğiz. Bu mirası yaşatmak güçlendirmek için hepimiz çalışmalıyız. Ahilik haftası kutlu olmasını diliyorum'' diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.