AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı köpek sahiplendi

Vekil Çankırı'dan sokak hayvanları konusunda açık davet: "Can dostlarımız için gelin hep beraber İzmir'e Türkiye'ye örnek işler çıkartalım."

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 13:00
Kaynak: BÜLTEN
AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı köpek sahiplendi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Aliağa Belediyesi Pati Park Geçici Hayvan Bakımevi'nden yavru köpek sahiplendi. Çankırı, yavru köpeğe 'Karam' ismini verdi. Hükümetin sokak hayvanları konusunda attığı adımın temelinde 'sahiplendirmek' vurgusu olduğunu dile getiren Çankırı, sahiplenme çağrısı yaptı. 

Sahiplendirme yasası çok önemli

Sokak hayvanlarının yerlerinin barınak olmadığını sevgiyle yaşayabilecekleri yeni yuvalarına sahiplenme yöntemiyle kavuşabileceklerini belirten Çankırı, şunları söyledi: "Hükümet olarak kuduz riski taşıyan ve bulaşıcı hastalıklardan muzdarip olan sokak hayvanları yasasındaki amacın 'sahiplendirmek' olduğuna dikkat çeken AK Partili Çankırı, "Bu yasanın geçirilmesindeki en önemli nedenlerinden biri de sokaklarda maalesef yasaklı ırklar tarafından saldırıya uğrayan vatandaşlarımızın çoğunun yaşadığı problemler. Hayati risk taşıyan, ölüme kadar giden ciddi durumlar yaşadık. O yüzden hep beraber bu sahiplendirme yasası hepimiz için çok önemli. İnşallah bundan sonra da vatandaşlık görevini yerine getirir." 

Belediyelere seslen Çankırı ; "İzmir'deki diğer 29 belediyeyi de buraya davet ediyorum. Bu bir tekliftir hep beraber samimiyet içerisinde gerçekleştireceğimiz, yapabileceklerimizi konuşmak ve en güzel  modeli İzmir ölçeğinde hep beraber bulabiliriz.Bu anlamda Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar'a ve ekibine teşekkür ederim. Büyükşehiri ile diğer ilçeler ile İzmir'deki can dostlarımız için ne yapabiliriz? diye gelin hep beraber İzmir'e Türkiye'ye  örnek olarak işleri çıkartalım" dedi. 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.