AK Partili Eroğlu’ndan Başkan Kınay’a kontra: Nezaketsizlik, saygısızlık!

Karabağlar Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ilk birleşimi gerçekleşirken, AK Partili Eroğlu’nun Başkan Kınay’a karşı ‘nezaketsizlik’ söylemi gergin anlar yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 21:15
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
AK Partili Eroğlu’ndan Başkan Kınay’a kontra: Nezaketsizlik, saygısızlık!

Karabağlar Belediyesi’nde ekim ayının ilk olağan meclis toplantısı Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında yaşanan ‘stratejik plan’ tartışması gergin anlara neden oldu.

Karabağlar adına önemli kararların alındığı toplantıda, meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler de meclis üyelerinin onayına sunuldu. Meclisin ana gündemlerinden biri de Karabağlar Belediyesi’nin 2025-2029 yılları Stratejik Planı, 2025 Yılı Performans Programı ve 2025 Mali Yılı Bütçesi oldu.

RİCADA BULUNDUM AMA KİTAPÇIKLAR BUGÜN VERİLDİ

3 gündemin de 3 Ekim Perşembe günü toplanacak olan belediye meclisinde ele alınacak olması tartışmalara neden olurken, AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu söz hakkı alarak düşüncelerini aktardı.

Eroğlu, “Önümüzde 3 kitapçık var ve 468 sayfa… 468 sayfayı bir buçuk günde incelemek zor. Ceren Hanım’dan geçen hafta önden verilmesi için ricada bulundum ama kitapçıklar bugün bize verildi. Ha bugün görüşmüşüz ha perşembe günü. Bir buçuk günde değişen bir şey olmayacak. Ara verelim komisyonu toplayalım. Bugün konuşalım. Görüşümüz perşembe aynı doğrultuda olacak. Bir daha meclisi toplamaya gerek yok” çıkışında bulundu.

Eroğlu’na yanıt veren Başkan Kınay ise stratejik planın katılımcı bir şekilde hazırlandığını belirterek “Yaklaşık 3 aylık bir süre içerisinde meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, ilgili kamu idareleriyle yapılan çalışmanın sonuçlarını görüyorsunuz. Bu çalışmalarda yer alan hususlar meclis üyeleriyle de paylaşıldı. Diğer çalışma programları ve büyükşehir belediye meclisini de göz önüne alırsak takvimimizi buna göre planlama zorundayız” dedi.

NASIL DAVRANMAK İSTİYORSANIZ ÖYLE DAVRANIN

Bir kez daha söz alan AK Partili Eroğlu, “Bir buçuk gün verilmesi meclis üyeleri için saygısızlıktır. Bunlar önemli evraklar, süre verilsin. Herkes değerlendirebilsin. Bir buçuk günlük süre yeterli değil. Bu nezaketsizliktir. Hem meclis üyelerine hem de Karabağlar halkına saygısızlıktır. Bu sizin takdirinizdir. Nasıl davranmak istiyorsanız öyle davranın” eleştirisinde bulundu. 

Başkan Kınay da stratejik planın meclis üyeleri ile ilk defa paylaşılmadığını belirterek, “Herkesin görüşünün alındığı katılımcı bir çalışma kapsamında ‘meclise ara verelim, bugün değerlendirelim’ demek asıl meclis üyelerine ve halkımıza saygısızlıktır. Burada 10 dakika vererek bir değerlendirme yapmak bir çelişkidir… Saygısızlığa da gerek yok. Konuyla ilgili demagoji yaratan sözlere de gerek yok” sözlerine dikkat çekti.

Tartışmaların ardından 2025-2029 yılları Stratejik Planı, 2025 Yılı Performans Programı ve 2025 Mali Yılı Bütçesi ile önergeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.