Aliağa’da 102. yıl coşkusu

Aliağa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 16:29
Kaynak: BÜLTEN
Aliağa’da 102. yıl coşkusu

Aliağa’nın 13 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü düzenlenen tören ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, şehit aileleri, gaziler, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   

Aliağa

Mücadele bugün bilimde devam ediyor

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan PETKİM İlkokulu Müdürü Samet Arıcıoğlu, “Değerli Aliağalılar, geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. 102 yıl önce topla tüfekle, canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün ilimde, bilimde, teknikte Türk Milleti’ne yakışır şekilde sürdürmeliyiz. 102 yıl önce tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aliağamızın bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

aliağa

10.2 yıla özel gösteriler

Tören Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Beren Tüfekçi ‘Kurtuluş Günü’, Gülsemin Gümüşsoy ise ‘Vatan Destanı’ isimli şiiri seslendirmeleriyle devam etti. Ardından Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Zeybek gösterisi ile Aliağa Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi gösterili sahne aldı. Resmi tören Aliağa kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.