Aliağa’da Gaziler Günü kutlaması: Gazilerimizin şeref günü

Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının verilmesinin 103. Yıldönümünde 19 Eylül Gaziler Günü Aliağa’da düzenlenen törenle kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 17:12
Kaynak: BÜLTEN
Aliağa’da Gaziler Günü kutlaması: Gazilerimizin şeref günü

Aliağa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Albay Osman Tırpan, gazi ve yakınları, şehit aileleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

gaziler günü

Gazilerimizin şeref günü

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törende konuşan Kıbrıs Gazisi Faruk Seçgin,"19 Eylül Gaziler Günü, bedeli kanla ve canla ödenmiş bu toprakların vatan olmasını sağlayan ve devletimizin bekası uğruna canlarını adayanların onur ve şeref ile anıldığı gündür. 19 Eylül, savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref günüdür. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.gaziler günü

Atatürk Ortaokulu öğrencileri, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik rütbesinin verildiği tutanakları okudu. Eymen Bulut ise Atatürk’ün meclise ve orduya teşekkür mesajını okurken Elif Hazal Aktaş da ‘Ya Şehit Ol, Ya Gazi’ adlı şiiri okudu.

gaziler günü

Program, Aliağa Kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti sonrası Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde gaziler, gazi yakınları, şehit aileleri ile Aliağa Mülki Erkânını bir araya getiren yemek programı ile son buldu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.