Alsancak davasında yargılamada ilk gün sona erdi!

‘Elektrik akımı’ davasında bugün tutuklu tüm  sanıkların yargılanması tamamlanırken geriye kalan sanıkların yargılamasına yarın devam edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 23:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Alsancak davasında yargılamada ilk gün sona erdi!

SEMİ TEKTAŞ İzmir Konak’ta 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın ilk duruşması 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüşüyor. 13’ü tutuklu, 24’ü adli kontrol tedbiri olan 42 sanık yargılanıyor. Tutuklu sekiz sanığın ifadeleri alınırken geriye kalan 29 kişinin yargılanması 6 Eylül Cuma günü devam edecek.

Duruşma salonunda çevik kuvvet de hazır bulundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da davayı takip etti, bir süre katılım sağlamasının ardından salondan ayrıldı. Duruşmayı ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Altan İnanç’ta takip etti.
Yargılanmaya saat 10 sularında önce 13 tutuklu sanığın ifadeleri ile başlandı. Salonda avukatlar arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Sanıklara sorulan sorulara sık sık itiraz edildi. Sanık avukatından ‘Manipülasyon’ çıkışı salonda seslerin yükselmesine neden oldu, Avukatların soru kavgasına mahkeme başkanı müdehale etti. Mahkeme başkanı ‘Müdehale etmek istemiyorum ama size burada usul adabı mı öğreteyim’ çıkışında bulundu. 

BOĞULARAK DEĞİL ELEKTRİK ÇARPMASI İLE HAYATINI KAYBETTİLER


Tutuklulardan İZSU Kanal Daire Başkanı Barış Koç, “Biz 4 Ocak’ta o mazgalı koymasaydık yine yaşanabilirdi daha önce yaşandığı gibi. Her iki yurttaş da suda boğularak değil elektrik çarpması ile vefat etti. Bu nedenle tahliyemi ve tutuksuz yargılamamı istiyorum. Olayın ertesinde kazı yapıldı ve mazgalların elektrik seviyesinin yükselttiği iddia edildi. Kablolara bakılmak için kazıldığında daha derine indirildi ve yalıtım serildi. Maden yapılabiliyordu daha önce neden yapılmadı? Beyin kanaması geçirdiğim için sağlık durumum cezaevinde kalmamın uygun olmadığına ilişkin raporum var. Eşim çalışmıyor ve aileme bakmakla yükümlüyüm” dedi. 

13 tutuklu sanığın ancak 4’ünün ifadesi alınabildi. Ardından duruşmaya 1 saat ara verildi. 

DURUŞMA YENİDEN BAŞLADI


1 saatlik aranın ardından duruşma yeniden başladı. Salona girişte kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı.

Öte yandan tutuklu yargılanan, kabloya son müdehaleyi yapan Fırat Akbay’ın avukatı dikkat geçen bir açıklama yaptı. “Müvekkilim söz konusu kabloyu muf ile tamir etmiştir. Ve söz konusu kablo hala sağlamdır. Bu adam kabloyu tamir ettikten sonra asfaltı da dökecekse belediye ne iş yapacak?” dedi.

Esnaf kendisini yolda çevirmesi üzerine arıza kaydı oluşturduğunu dile getiren Akbay, gelen ihbar doğrultusunda kimsenin zarar görmemesi için olay öncesinde mesai saati dışında kabloyu muf ile tamir ettiğini söyledi. 

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., Metropol Bölge Konak Arıza Onarım Yöneticisi Mehmet Fatih Tosun’un bir kanala verdiği röportaj tartışıldı. Tosun’un kablodan haberdar olmadığını söylemesi üzerine “İZSU kablomuza zarar vermiş, 9 Ocak’ta tamir etmişiz” söylemleri soruldu. Tosun ise “Gözaltından önce 12 saat o zaman öğrendim” cevabını verdi.

AYMAZLIK SÖYLEMİNE TEPKİ


Kaçak elektrikli sebebiyle hayatını kaybeden Öktemay’ın avukatının Tosun’a sorduğu soru sırasında gerginlik çıktı. Avukatın, ‘ denetimi düz işciye mi bırakıyorsunuz, bu aymazlık’ söyleminde bulundu. Avukatın söyleminin ardından karşı tarafın avukatlarından sesler yükseldi. Avukatlar “düz işçi ve aymazlık” söylemlerine tepki gösterdi.

‘ELEKTRİK AKIMI’ DAVASINDA YARGILAMA YARINA KALDI!

Bugün saat 10’da başlayan ‘Elektrik akımı’ davasında yargılama yarın devam edecek.

TUTUKLU TÜM SANIKLAR DİNLENDİ


 İlgili davanın ilk duruşması 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıkların tamamının ifadesi alındı. Geriye kalan 29 kişinin yargılanmasının yarın (6 Eylül Cuma) devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan mahkeme başkanı yarın mütalaanın açıklanacağını ve tutukluların son durumuna ilişkin ara karar verileceğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.