Anık’tan tahliye sonrası çarpıcı mesaj

Zimmet ve görevi kötüye kullanma suçlarından aldığı 5 yıl 2 ay hapis cezasının ardından tahliye edilen Celil Anık, tahliye sonrası yaptığı açıklamada haksız yere ceza aldığını belirterek, suçsuzluğunu kanıtlamak için hukuk mücadelesine devam edeceğini ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 15:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Anık’tan tahliye sonrası çarpıcı mesaj

KEMAL ÖZKURT / İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada zimmet, görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik gibi suçlardan 5 yıl 2 ay hapis cezası almış, ardından İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından cezası onanmıştı. 10 Ekim’de cezaevine giren Anık, 1 hafta sonra tahliye edildi. Edinilen bilgiye göre yeniden yargılanma talebinde bulunan Anık’ın tutuksuz yargılanacağı öğrenildi. Celik Anık’ın göreve dönüp dönmeyeceği konusu ise avukatı tarafından başvurulan üst mahkemeden gelecek olan kararla netleşecek. Ay sonuna kadar kararın gelmemesi durumunda ise İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni başkanını belirlemek için seçime gidecek.

TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık tahliyesinin ardından odanın sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaptı. Hukuki sürecin devam ettiği ve mahkemeden gelen karara göre hareket edileceği yönünde yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Görev sürem boyunca esnafımızın haklarını korumak için var gücümle çalışırken, beklenmedik hukuki süreçlerle karşılaştım. Görevimin gerektirdiği tüm sorumlulukları eksiksiz şekilde yerine getirdiğime inanmama rağmen, usul eksikliği nedeniyle haksız bir ceza aldım. Bu karara saygı duymakla birlikte, hukuki bir hata yapıldığına inanıyorum. Odamızın mali işleyişiyle ilgili hiçbir zararın oluşmadığı bir işlemle ilgili suçlandığımı özellikle belirtmek isterim. Suçsuzluğumu kanıtlamak ve adaletin yerini bulması için hukuk mücadeleme kararlılıkla devam ediyorum. Hukuki süreç devam etmektedir. Bu vesile ile siz tüm esnaf kardeşlerime sağlıklı günler, hayırlı İşler bol kazançlar dilerim.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.