Asırlık çınar ağacının dalları devrilmişti… “Kıyamet kopuyor sandık…”

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde meydana gelen olayda, asırlık bir ağacın dalı kıraathanede oturan vatandaşların üzerine düştü ve 2'si ağır olmak üzere 9 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin beli kırıldı. Yaşadığı korku dolu anları anlatan yaralılardan Yusuf Görmek, “Kahvede oturuyorduk ağaçtan bir çatırtı koptu, millet aldırış etmedi. 7 dakika sonra bir kıyamet koptu, ağaç yerde. Toz duman birbirine karıştı” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 15:01
Kaynak: İHA
Asırlık çınar ağacının dalları devrilmişti… “Kıyamet kopuyor sandık…”

Edinilen bilgilere göre, Kemalpaşa ilçesinde dün akşam saatlerinde büyük bir olay yaşandı. 600 yıllık bir çınar ağacının büyük gövdeli bir dalı, kıraathanede oturan kişilerin üzerine düştü. Yaşanan kazada birçok kişi ağaç dalının altında kaldı. Olayın hemen ardından çok sayıda ambulans bölgeye yönlendirildi. Çevredeki vatandaşların da yardımıyla kurtarılan 9 yaralı, hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan ikisinin sağlık durumunun kritik olduğu ve birinin belinin kırıldığı öğrenildi.

Kemalpaşada Asırlık çınar ağacının dalları devrilmişti

BİR KIYAMET KOPTU SANKİ

Olay anında kıraathanede bulunan ve kendisi de yaralanan 60 yaşındaki Yusuf Görmek, “Biz kahvede oturuyorduk. Bir çatırtı koptu, millet aldırış etmedi. 7 dakika sonra ağaç yere devrildi, bir kıymet koptu sanki. Ben geriye kaçtım, arkama dönüp baktığımda toz dumandı her yer. Benim yüzüme dal vurmadı, yerden seken ufak parçalar çarptı. Dal altında kalanlarımız oldu. Beli kırık arkadaşlarımız, başından yaralanıp bayılan arkadaşlarımız vardı. Hepsini çıkardık çok şükür. Ağaçların uçları kesilerek ağırlıkları alınması lazım. Geçen yıl da ağacın kuru dalları masanın üzerine düşmüştü” dedi.

Asırlık çınar ağacının dalları devrilmişti… “Kıyamet kopuyor sandık…”

ÇINARIN ALTINDAKİ MASADA OYUN OYNUYORDUK

Olay sırasında kıraathanede bulunan ve ağacın düşmesiyle başından yaralanan 63 yaşındaki Nadir Aksoy ise yaşadıklarını şu şekilde aktardı: “Çınarın altındaki masada oyun oynuyorduk arkadaşlarla. Bir çatırtı sesi geldi ama 2-3 dal küçük dal düştü, rüzgardan olduğunu düşündük. Bir süre sonra küt etti. Zaten o an kaçmaya başladık. Dal başıma çarpmış ve ben düşmüşüm. Arkadalar beni kaldırmış hastaneye götürmüşler. O kadarını hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer yaralıların ise hastanelerdeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.