Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’nden okul bahçelerinin kiralanmasına tepki

Millî Eğitim Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından, okul bahçeleri kiraya verilecek. Protokole tepki göstermek amacıyla İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği, 26 Ağustos’ta basın açıklaması düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 10:53
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’nden okul bahçelerinin kiralanmasına tepki

Muhabir- Merve Ağrıç/ Millî Eğitim Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından, İzmir’in 8 ilçesindeki 18 okulun bahçeleri, açık ve kapalı spor sahaları ve otopark alanı olarak kullanılmak üzere, toplamda 19 milyon 196 bin TL bedelle 5 yıllık kiralama ihalesine çıkarılırdı. Bu protokolün ardından özellikle öğrencilerin eğitim- öğretim alanlarının daralması ve kamusal okul alanlarında ticari bir iş yapılması birçok kişi için endişeye neden oldu.  Millî Eğitim Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan bu protokole tepki göstermek amacıyla İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği, 26 Ağustos Pazartesi günü saat 12.00’da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, yerel ve ulusal basının katılımıyla basın açıklaması düzenleyecek. İzmir Atatürk Lisesi Mezunları, gerçekleşecek olan basın açıklamasında kamuoyunun dikkatini çekmeyi ve öğrencilerin haklarını savunmayı amaçlıyor.

OKULLARDAKİ AÇIK ALANLAR KİRAYA VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 09 Ocak 2024’ta 93995564 sayılı yazılarında şu ifadelere yer verilmişti, “Mülkiyeti Hazineye ait olup Bakanlığımıza tahsis edilen taşınmazlar üzerinde yer alan ve ticari amaçla kullanılması mümkün olan açık alan, salon, bahçe duvarları, otopark, depo ve benzeri amaçlarla kiraya verilebilecek kısımların Bakanlığımız (Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü) tarafından 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu kapsamında üçüncü kişilere kiralanması suretiyle işlettirilmesine yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında 08/01/2024 tarihinde ‘Mülkiyeti Hazineye Ait Olup Milli Eğitim Bakanlığına Tahsis Edilen Taşınmazlar İle Bu Taşınmazlar Üzerinde Yer Alan Yerlerin Kiralanmasına Dair Bakanlıklar Arası İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştır. Bu Protokol ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında imzalanan 25/08/2022 tarihli Protokol yürürlükten kaldırılmıştır. Bu nedenle mülga Protokolün uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Strateji Geliştirme Başkanlığının 25.08.2022 tarihli ve 55926412 sayılı yazısı ve 18.01.2023 tarihli ve 68649350 sayılı yazılar da yürürlükten kaldırılmıştır. Mülkiyeti Hazineye ait olup Bakanlığımıza tahsis edilen taşınmazlar üzerinde yer alan ve ticari amaçla kullanılması mümkün olan açık alan, salon, bahçe duvarları, otopark, depo ve benzeri amaçlarla kiraya verilebilecek kısımların (büfe, kantin, çay ocağı, yemekhane ve kafeterya hariç) üçüncü kişilere kiralanması suretiyle işlettirilmesine ilişkin usul ve esaslar 08/01/2024 tarihli Protokol gereğince Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek ve duyurulacaktır. Bu amaçla yapılacak çalışma tamamlandığında işlem tesis edilmesi mümkün olacaktır”

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.