Avrupa Hareketlilik Haftası Karabağlar'da etkinliklerle kutlandı

Karabağlar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yayaların daha güvenli erişim imkanları sağlamayı amaçladığı "Otomobilsiz Kent Günü" temalı bir etkinlik düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 12:34
Kaynak: BÜLTEN
Avrupa Hareketlilik Haftası Karabağlar'da etkinliklerle kutlandı

Yeşilyurt Sevgi Yolu'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaşam ve kitap atölyeleri, yüz boyama, sokak oyunları, müzik dinletisi ve masa tenisi etkinlikleri yer aldı. Ayrıca, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının açtığı stantlar aracılığıyla konuyla ilgili farkındalık yaratıldı.

“Otomobilsiz Kent Günü” etkinliğine, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, belediye bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yeşilyurt Sevgi Yolu’nda araç geçişine izin verilmeden düzenlenen etkinlikte, Başkan Helil Kınay çocuklarla birlikte yürüyerek alana geldi. Başkan Kınay, tüm stantları ziyaret ederek vatandaşlar ve esnafla sohbet etti.

Zamanında yapılan yanlış ve eksiklerin bedelini çok ağır şekilde ödediğimize dikkat çeken Başkan Kınay, “Karabağlar Belediyesi olarak bu dönemde insan odaklı, yaşam odaklı, hep beraber yaşayacağımız bir kent istiyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren bu anlayışla hareket ettik, bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bizlere güvenmenizi istiyoruz

Böyle etkinliklerin yalnızca bir günle sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Kınay, “Sizlerden istediğimiz, çalışma arkadaşlarımızla birlikte Karabağlar’ın 58 mahallesinde kaldırım işgali olmayan, sağlıklı bir kent yapısı oluşturmak. Ekonomik ve toplumsal süreçlerde karşılaştığımız sorunları el birliğiyle çözerek, yaşayan ve yaşatan bir Karabağlar inşa edebilmek. Biz size güveniyoruz ve sizlerin de bizlere güvenmenizi istiyoruz. Eksiklikler ve hatalar ne olursa olsun, bunları gidermek için buradayız. Bugün otomobilsiz bir günde hareket ederek, kenti yaşayarak ve bir arada sohbet ederek yeni bir sürecin temellerini atmak istiyoruz” dedi.

Sevgi yolu ve burada trafiksiz, otomobilsiz zaman geçireceğimiz bir alan yaratacağız

Başkan Kınay, Yeşilyurt Sevgi Yolu hakkında da, “Seçim döneminde burada bir söz vermiştik. Burası sevgi yolu ve burada trafiksiz, otomobilsiz zaman geçireceğimiz bir alan yaratacağız. Bu sözümüzü yinelemek için buradayız” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Sevgi Yolu’nda gün boyunca gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi topladı. Etkinlikler arasında yaşam atölyeleri (Sıla Topçam), kitap atölyeleri, yüz boyama, sokak oyunları, müzik dinletisi, pilates, masa tenisi, iklim değişikliği ve atıksız yaşam standları, sağlık bilgilendirme standı, kompost üretim standı, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi standı, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi standı, kent mobilyası tasarım atölyesi, "Sokağımızı Birlikte Tasarlayalım" atölyesi, çocuk resim atölyesi ve İzmir Yaya Derneği Öğretim Görevlisi Pelin Özden’in yürütücü olduğu yürüyen orman atölyeleri yer aldı. Etkinlikler, katılımcılarda farkındalık yarattı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.