Avrupa'nın en büyük yükseköğretim zirvesinde EÜ tanıtıldı

Ege Üniversitesi, Fransa'da düzenlenen EAIE 2024 Zirvesi'nde uluslararası iş birliklerini genişletti

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:17
Kaynak: İHA
Avrupa'nın en büyük yükseköğretim zirvesinde EÜ tanıtıldı

Ege Üniversitesi (EÜ), Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen ve Avrupa'nın en büyük yükseköğretim zirvesi olarak bilinen "EAIE 2024 Yükseköğretim Zirvesi"nde tanıtıldı. Zirvede Ege Üniversitesi’ni temsil eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin standında dünya çapında üniversite temsilcileriyle buluşarak, üniversitenin tanıtımını yaptı ve uluslararası işbirlikleri için anlaşmalar imzaladı.

Ege Üniversitesi'nin uluslararasılaşma çabalarına vurgu yapan Prof. Dr. Budak, zirveyi değerlendirirken, “Uluslararasılaşma misyonumuz kapsamında önemli projeler hayata geçirdik. EAIE 2024 Zirvesi’nde standımız büyük ilgi gördü. Türk yükseköğretim modelini uluslararası alanda daha görünür kılmak ve küresel iş birliklerimizi güçlendirmek amacıyla birçok uluslararası yükseköğretim kurumu ile görüşmeler yaptık,” dedi.

Bilgiye dayalı bir toplum inşa etme yolunda önemli adımlar atıyoruz

Zirvede Ege Üniversitesi’nin uluslararası arenadaki tanınırlığını artırmak amacıyla çeşitli temaslarda bulunuldu. Prof. Dr. Budak, “Zirvede, global eğitim ağımızı genişleterek çeşitli temaslarda bulunduk. Dünyanın farklı ülkelerinden üniversiteler ile değişim ve iş birliği anlaşmaları yaptık. University Institution of Barranquilla Rektörü Arcesto Julian Castro Agudelo ile ikili iş birliği protokolü imzaladık. Gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimizle dünya genelinde bilgiye dayalı bir toplum inşa etme yolunda önemli adımlar atıyoruz. University Institution of Barranquilla ile imzaladığımız iş birliği protokolü ile her iki üniversite bilimsel ve kültürel alanlarda ortak projeler yürütecekler. Farklı ülkelerden birçok yükseköğretim kurumunun Ege Üniversitesi standını ziyaretleri sırasında, University of Europa for Applied Sciences Başkanı Prof. Dr. Maurits van Rooijen ile  yaptığımız görüşmede, başarıyla yürüttüğümüz sürdürülebilirlik, akreditasyon ve inovasyon odaklı projelerimizi tanıtarak Gıda Güvenliği alanında yeni çalışmaların kapılarını araladık. Ülkemizin yükseköğretimdeki yetkinliklerini uluslararası düzeyde daha görünür kılarken, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik gibi küresel sorunlara yönelik çözüm üretme kapasitemizle dünya çapındaki eğitim kurumları ile olan ilişkilerimizi derinleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Budak, program kapsamında İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ve diğer önemli isimlerle bir araya gelerek, uluslararası araştırma projeleri ve işbirlikleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Budak, “Yeni iş birlikleri, üniversitelerin küresel bilimsel toplulukta daha etkin bir şekilde yer almasına katkı sağlayacak. Eğitim ve araştırma faaliyetlerimizdeki kalitesi artırmak için uluslararası çalışmalara devam edeceğiz ve Avrupa’da daha tanınır bir kurum olma hedefimizi kararlılıkla sürdüreceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.