Bakıma alınan yürüyen merdivenler ekim ayı sonuna kadar açılıyor

Metro istasyonlarında yıllar boyu devam eden kullanım sebebiyle aşınan ve kazalara sebep olmaya başlayan yürüyen merdivenleri ağır bakıma alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 Eylül Perşembe tarihi itibariyle 27 yürüyen merdiveni tekrar hizmete açıldı. Bakım süreci devam eden 30 yürüyen merdiven de ekim ayı sonuna kadar etap etap hizmete açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 11:29
Kaynak: BÜLTEN
Bakıma alınan yürüyen merdivenler ekim ayı sonuna kadar açılıyor

İzmir Metro AŞ yönetimi, yaralanmalara da sebep olabilen yürüyen merdiven arızalarının ardından, merdivenleri incelemeye almış ve toplam 194 merdivenden ağır bakım ihtiyacı görülenleri gruplar halinde devreden çıkararak bakım süreçlerini başlatmıştı. Ağır bakıma alınan bu merdivenlerin yenilenmesi ve yeniden güvenli şekilde çalışabilmesi için gerekli parçaların üretim ve temin süreçleri sonuçlanmaya başladı.

Bütün yürüyen merdivenler ekim sonuna kadar hizmete açılacak

Temmuz ayı itibariyle başlayan çalışmalarda, şu ana kadar ağır bakımları tamamlanan 27 yürüyen merdiven tekrar hizmet vermeye başladı. Bakım ve onarım süreçleri, İzmir Metro AŞ atölyelerinde süren 30 yürüyen merdiven de etap etap devrede olacak. Bütün yürüyen merdivenler, ekim ayı sonuna kadar yeniden hizmete girecek.

Asansörlerin son durumu

Bütün metro istasyonlarında toplam 84 asansör hizmette bulunuyor. Sadece 6'sı, ağır bakım zamanı gelmiş olduğu için devreden çıkarıldı. Asansörlerden iki tanesi 12 Eylül Perşembe günü açıldı. Şu anda 80 asansör sorunsuz şekilde çalışıyor. Kalan 4 asansörün de tamir ve bakım çalışmaları en kısa sürede yapılacak.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.