Balçova Belediyesi'ndeki işçiler, hak talepleri için mücadelelerini sürdürüyor

Balçova Belediyesi'nde çalışan işçiler, uzun süredir haklarını alabilmek için verdikleri mücadelenin sonuçsuz kaldığını belirterek basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 14:46
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Balçova Belediyesi'ndeki işçiler, hak talepleri için mücadelelerini sürdürüyor

İzmir Balçova Belediyesi'nde çalışan işçiler, uzun süredir haklarını alabilmek için verdikleri mücadelenin karşılığını göremediklerini belirterek basın açıklaması yaptı. Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz’in katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında, belediye ile yapılan görüşmelerde somut bir ilerleme sağlanamadığı ifade edildi. İşçilerin, toplu iş sözleşmesinden doğan haklarını hala alamadıklarına dikkat çeken Filiz, belediyeden bir ödeme planı talep ettiklerini ancak bu konuda net bir adım atılmadığını belirtti. Filiz, ödemeler yapılmadığı sürece belediye önünde basın açıklamaları ve oturma eylemleri düzenleyeceklerini vurgularken, demokratik katılımcı yönetim anlayışının bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

ÖDEMELER YAPILINA KADAR OTURMA EYLEMLERİ YAPACAĞIZ

Sendika olarak idare ile görüştüklerini ancak somut bir gelişme elde edemediklerini bile getiren Filiz, “Balçova Belediyesi ile imza altına aldığımız TİS' den geriye dönük 5 tane iyileştirme alacağımız var. Sendika olarak idare ile görüşüyor ve bir ödeme planı çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak şu ana kadar somut bir gelişme yok. ‘Her görüşmemizde mali kriz var, para yok, para geldiğinde ödeme yapacağız’ diyorlar. Sürekli ‘para yok’ sözü ile muhatap oluyor, ‘para yok’ sözünü kanıksar hale gelmemiz isteniyor. Bu sonuçsuz fasit daireden çıkmamız gerek. Son olarak sayın Başkan Onur Yiğit'ten ödeme planı oluşturmak için randevu istedik. Hala bir dönüş yapılmadı. Sürekli beklenti içinde kalmak, oyalanmak, ödeme konusunda somut bir adım atılmaması, sendika olarak iyi niyetli çabalarımızın ciddiye alınmaması çok can sıkıcı bir durum. Eğer bir ödeme planı somut ve kesin olarak sendikamıza bildirilmezse. Ödemeler yapılıncaya kadar belediye önünde basın açıklaması ve oturma eylemleri yapacağız. 31 Mart seçimleri öncesinde belediye başkanlarımız ışıltılı, efsunlu projeler açıkladılar. Bu projeleri dijital ortamlarda, sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Ancak bu projeler biz belediye çalışanları işçiler, memurlar olmadan hayata geçirilemez. Belediye, belediye başkanı ile meclis üyeleri, işçi-memurlar ve Balçova halkı ile bir bütün. Seçimlerde ifade edilen demokratik katılımcı yerel yönetim sözü hayata geçirilmeli” ifadelerine yer verdi.

SOMUT ADIMLAR ATILMIYOR

Basın açıklamasının devamında ise Filiz şu sözlere yer verdi: “İtfaiye emekçileri olmadan yangınlara, doğal afetlere karşı mücadele edemezsiniz. Zabıta emekçileri olmadan çarşı-pazara, yollara, kaldırımlara çeki düzen veremezsiniz. İmar işleri emekçileri olmadan kenti, binaları yapamaz, Balçova'ya estetik bir görüntü veremezsiniz. Fen işleri çalışanları olmadan yolları, kaldırımları yapamaz, asfalt dökemez, altyapı hizmetlerini veremezsiniz. Gelir, tahsilat çalışanları belediye gelirlerini toplayamazsınız. Temizlik işleri çalışanları olmadan çöpleri toplayamaz, Balçova halkına hijyen, sağlıklı bir kentte yaşam sağlayamazsınız. Belediyenin bütün birimleri ile belediyecilik bir bütün. O nedenle Balçova Belediye emekçilerinin haklarını vereceksiniz ki, sağlıklı hizmet üretsinler. Bütün belediyelere sendika olarak yazı yazdık. Görevde yükselme sınavı açılmasını istedik. Liyakata dayalı atamalar yapılması için sınav yapılsın dedik. Fakat bu konuda da somut adımlar atılmıyor. Sürekli AK Parti'yi eleştirenler, liyakata vurgu yapan, hak, hukuk, adalet isteyen CHP'li belediyeler, önce kendileri liyakata ve hak, hukuk, adalet kavramlarını sahici anlamda pratik olarak hayata geçirmeli. Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube olarak TİS iyileştirmelerimiz yatırılmaz ise eylemlerimiz devam edecek. Bu anlamda; yarın saat 12.00’da Balçova Belediyesi önünde Yeryüzü Sofrası kuruyoruz. Demokratik meşru tepkimizi yarın da göstermeye devam edeceğiz.”

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.