Balçova’nın arama kurtarma ekibi: BALKUT 2 eğitimle yola çıktı

Balçova Belediyesi tarafından kurulan Arama Kurtarma Ekibi (BAL-KUT) ile afetlere hazırlık için eğitimlerine başladı. 20 kişilik ekip, acil tahliye, arama kurtarma ve ilk yardım konularında eğitim alacak

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 16:28
Kaynak: BÜLTEN
Balçova’nın arama kurtarma ekibi: BALKUT 2 eğitimle yola çıktı

Balçova Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğünce kurulan Balçova Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAL-KUT) çalışmalarına başladı. 20 kişiden oluşan ekip Belediye hizmet binası ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde 2 eğitim çalışması yaptı. Olası afetlere hazırlık başta olmak üzere yıl boyunca sürecek acil tahliye, arama kurtarma, ilk yardım, risk analizi gibi birçok başlıktan oluşan stratejik plan belirlendi.

balkut

Balkut eğitimleri tamamlandı

Gönüllü belediye personelinden oluşan Balkut, arama kurtarma eğitimlerinin ilk aşamasını, yerel seçimlerin ardından AFAD akreditasyonuna sahip ANDA İzmir ve HAK-TİM kuruluşlarıyla gerçekleştirdi. Eğitim, belediye binasında deprem ve orman yangınlarına dair afet farkındalık eğitimiyle başladı. İkinci gün ise Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde, yılan, güvercin, köpek ve dragon gibi hem evcil hem de yaban hayvanlarının arama kurtarma eğitimleri yapıldı. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in katılamadığı eğitime Başkan Yardımcıları Bora Er ve Seray Zümbülcan ile Belediye Başkan Vekili Banu Gençkan ve meclis üyeleri katıldı. HAK-TİM Başkanı Sibel Altun, eğitime katılan personele AFAD akreditasyonlu sertifikalar verdi. Eğitimi HAK-TİM'den Murat Aras ve Kutlu Dayıoğlu, ANDA İzmir’den ise Hüseyin Tanrıverdi verdi. Balkut'un afet yönetim stratejik planında, tüm vatandaşların katılabileceği Mahalle Afet Gönülleri (MAG) projesi de bulunuyor.

balkut

Balkut yeni ama hızlı ilerleyecek

Balkut’un Başkan Yiğit’in seçim vaatlerinden olduğunu belirten Balçova Belediyesi Başkan Vekili Banu Gençkan, "Öncelikle Balkut, Onur Yiğit Başkanımızın seçim vaatlerinden birisiydi. Bunu yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Farkındalık eğitiminin ardından doğal yaşamdaki hayvanlar ve evcil hayvanların arama kurtarma çalışmalarını içeren eğitim gerçekleşti. Biz hayata, evrene insan merkezli ve hayvan merkezli bakıyoruz. Birbirinden ayırmıyoruz. Gücümüz de buradan geliyor. Balkut yeni ama çok hızlı ilerleyecek. Bizler deprem bölgesinde yaşıyoruz. Balkut’un da olmasını hiç istemediğimiz afetlerde öncü şekilde yer almasını istiyoruz” dedi.

“Risk almak yerine önlem alalım”

İzmir’in doğal afet bölgesi olduğunu belirten Proje Danışmanı Banu, “Hem kentimiz hem ülkemiz bilindiği üzere doğal afet bölgesi. Risk almak yerine önlem almayı tercih eden anlayışla, kentinde bulunan insan, hayvan fark etmeksizin tüm türlere hizmet verme anlayışı sosyal belediyecilik anlayışının ta kendisi. Eğitim planı yıl boyunca sürecek. Eğitimlere, bu yıl yaşanan orman yangınları ile çok canımız yandığı için kış aylarında yangın eğitimleri de eklenecek. Örnek olmasını, ülkenin tüm bölgelerinde benzer çalışmaların yapılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.