Başkan Ceritoğlu Sengel’den Narin için sessiz çığlık

Diyarbakır’da acımasızca katledilen Narin için Selçuk Belediye Binası önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yaptı

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 12:35
Kaynak: İHA
Başkan Ceritoğlu Sengel’den Narin için sessiz çığlık

Basın toplantısı sırasında, belediye binasının üzerinde "Narin" yazılı bir pankart da asıldı. Bu hareket, Narin’in anısını yaşatmak ve yaşanan trajediyi protesto etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Tüm Türkiye Narin için ağlarken, İzmir Selçuk'tan Narin için sessiz çığlık eylemi düzenlendi. Eylemde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kadın ve çocuk cinayetlerinin hafızalardan silinmesine dikkat çekti. Başkan Sengel, “Kaç Narin hayat daha yok olup gidecek?” diyerek, bu trajik olayların unutulmaması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Sengel, katledilen kadın ve çocukların unutulmasına isyan etti

Belediye önünde toplanan kalabalığa oldukça duygulu bir şekilde seslenen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Güldünya, Özgecan, Müslüme ve katledilen diğer kadın ve çocukların unutulmasına isyan etti. Başkan Sengel, konuşmasında şunları ifade etti:

“Öldürülen her bir canımız, her bir kadın için meydanlarda toplandık. Siyasiler, aydınlar, sosyal medya kullanıcıları olarak hepimiz büyük sözler ettik. ‘Peşindeyiz, takipçisiyiz, peşini bırakmayacağız’ dedik, ama aslında peşini bıraktık. Düşünmeyi bıraktık. Neden sorusunu sormayı bıraktık. Neden bu olaylarla sürekli karşı karşıya geliyoruz? Neden bir kız çocuğunun gözleri önünde annesi öldürülüyor? Neden uzak bildiğimiz yerlerde, aslında yakın olan yerlerde çocuklar istismara uğruyor? Neden birçok kadın katlediliyor? Neden kadın cinayetleri bu kadar yaygın? Neden biz ölenlerle değil, katillerle empati yapıyoruz? Bu toplum nereye gidiyor? Kaç Narin hayat daha yok olup gidecek?

Mikrofon alıp büyük laflar ediyoruz. Bir sürü tweet atıyoruz, uzun cümleler kuruyoruz. Ama o minicik hayatlar için yazdığımız uzun cümleler, kurduğumuz cümleler çare olacak sanıyoruz. Attığımız beğeniler, geçiştirilen paylaşımlar çare olacak zannediyoruz. Birkaç gün geçince başka bir gündem maddesiyle geçiştiriyoruz.

Değerli basın mensupları, kıymetli katılımcılar, sizi buraya basın açıklaması yapmak için çağırmadım çünkü artık tahammülüm kalmadı. Ne vicdanım, ne de dikkat çekmeye çalışarak cümleler kurma sabrım kaldı. Eğer herkes buradaysa, sizi 5 dakika boyunca düşünmeye davet ediyorum. Sadece 5 dakika boyunca bakın ve düşünün. Başka bir şey istemiyorum. Beş dakika boyunca Narin ve Narinler’in sessiz çığlığı olduğunuz için teşekkür ederim.”

Başkan Ceritoğlu Sengel’in konuşmasının ardından, belediye önünde toplanan katılımcılar, beş dakika süren sessiz çığlık eylemine katıldılar. Eylemin ardından, Selçuk Belediyesi tarafından İstasyon Meydanı’na “Narin” yazılı bir pankart asıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.