Başkan Denizli: Çeşme keşfedilmeye değer bir cennet

83. Turizm Profesyonelleri Derneği Uluslararası Dünya Kongresi, İzmir’de düzenlendi. Kongrenin son gününde, katılımcılar Çeşme’nin tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Başkan Denizli, “Çeşme, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile yılın her mevsimi keşfedilmeye değer bir cennettir” ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 14:59
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Denizli: Çeşme keşfedilmeye değer bir cennet

83. Turizm Profesyonelleri Derneği (SKAL) Uluslararası Dünya Kongresi, 16-21 Ekim tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sürdürülebilir turizmin ele alındığı kongrede, 35 ülkeden 350 turizm profesyoneli bir araya geldi. Türkiye'de düzenlenen dördüncü, İzmir'deki ise ilk SKAL kongresinde, oteller, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve havayolu şirketleri gibi turizmin tüm kollarından temsilciler katıldı. Program kapsamında katılımcılar, İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etme fırsatı buldu.

Unutulmaz bir deneyim yaşadılar

Kongrenin Çeşme tanıtım gününde katılımcılar, Çeşme Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) ile Alaçatı Turizm Derneği (ATD) iş birliğiyle düzenlenen bir turistik geziye katıldılar. ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge ve ATD Başkanı Kerem Ünsal’ın eşlik ettiği bu gezide, katılımcılar Alaçatı Sörf Okulları, Alaçatı Sulak Alanı, Arkas Sanat Alaçatı, Alaçatı Yel Değirmenleri, Sakız Ağaçları Bahçesi, Çeşme Kalesi ve Çeşme Marina gibi Çeşme’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buldular. Bölgenin zengin mirasını yakından tanıyarak unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

Ziyaretin ardından bir otelde düzenlenen yemeğe, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, SKAL Dünya Başkanı Anette Cardenas, geçmiş dönem Dünya Başkanları Juan Steta, Hülya Aslantaş ve Salih Çene, SKAL Türkiye Başkanı Orhon Atameriç, SKAL İzmir Başkanı Güner Güney, SKAL İzmir Başkan Yardımcısı Aydın Tokbaş, ATD Başkanı Kerem Ünsal ile ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı ve Ilıca Hotel Genel Müdürü Ebru Tuğgan katıldı. Ayrıca İzmir’den gelen SKAL protokolü de yemeğe iştirak etti.

Sürdürülebilir bir dünya bırakmakla da sorumluyuz

Burada yaptığı konuşmada, turizm dünyasının bu kadar önemli bir buluşmasına İzmir’in ev sahipliği yapmasının, sadece İzmir için değil, ülkemiz adına da büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Turizm, dünya ekonomilerinin can damarlarından biri olmanın ötesinde, kültürel miraslarımızın korunması ve farklı kültürler arasında köprüler inşa edilmesinde hayati bir rol üstleniyor. Bizler, yalnızca doğal güzelliklerimizi ve tarihi zenginliklerimizi tanıtmakla yetinmemeliyiz; aynı zamanda gelecek nesillere daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakmakla da sorumluyuz” ifadelerini kullandı.

Agro turizminden sağlık turizmine, kültür turizminden deniz turizmine kadar faaliyet alanlarını genişleterek, Çeşme'nin eşsiz potansiyelini dört mevsime yaymak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Denizli, “Çeşme'yi sadece plajı, güneşi ve deniziyle değil; spor, kültür ve tarımla dolu zengin bir bölge haline getirmek temel hedefimizdir. Rüzgar sörfü ve yelkencilik alanında birçok festivalimiz ve uluslararası ile ulusal turnuvalarımız bulunuyor. Çeşme, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle yılın her mevsimi keşfedilmeye değer bir cennettir” dedi.

Sürdürülebilir turizmin yalnızca iş birliği ile mümkün olabileceğini vurgulayan Denizli, “Çeşme Belediyesi olarak, bu doğrultuda turizm profesyonelleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve yerel halkımızla birlikte çalışarak çevremizi ve kültürel mirasımızı koruma sorumluluğuyla geleceğin turizmini şekillendiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli’ye plaket takdiminde bulunuldu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.