Başkan Denizli: Geleneksel Çeşme Festivali’mizde geçmişe tatlı bir yolculuk yapacağız

Çeşme Belediyesi’nce 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve bu yıl Alaçatı ile Çeşme’nin Kurtuluş coşkusu ile birleştirilen Çeşme Festivali büyük bir coşku ile başladı. Başkan Denizli, “Gençliğimize, çocukluğumuza dair dokunuşları muhafaza etmenin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu hafta sonu geleneksel Çeşme Festivali’mizde geçmişe tatlı bir yolculuk yapacağız” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 15:01
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Denizli: Geleneksel Çeşme Festivali’mizde geçmişe tatlı bir yolculuk yapacağız

Çeşme Belediyesi’nce 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve bu yıl Alaçatı ile Çeşme’nin Kurtuluş coşkusu ile birleştirilen Çeşme Festivali büyük bir coşku ile başladı. “90’larda Çeşme” teması ile gerçekleşen ve 4 gün boyunca devam edecek festival, 90’lı yılların ruhunu yeniden yansıtacak söyleşilerden konserlere, sergilerden çocuk oyun atölyeleri ve halk oyunları gösterilerine kadar pek çok etkinlik barındırıyor.

Festival açılışına, Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli ile beraber ilçe protokolü de katılım sağladı. Çeşme Marina girişinde başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sonlanan kortej yürüyüşü ile başlayan festival; Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Çeşme Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ile sürdü.

Ayios Haralambos Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “90’larda Çeşme” söyleşisinde, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Güler, Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, Dr. Erdener Kavalcı’nın konuşmacı olarak bulundu. Başkan Denizli, konuşmacılara katılım belgesi verdi.

Festivalin ilk günü, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’ndaki Duo Blue konseri gerçekleşti.

Bizi biz yapan değerlerimizden kopmadan bunu yapmamız lazım

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli: “Çeşme Festivali'nde temamızı doksanlar seçtik. Ben doksanlarda çocukluğunu geçirmiş bir insanım. Hayatta en çok doksanlarda Çeşme'de çocuk olmayı seven insanım. Bütün çocukluğumun ve gençliğimin ilk yılları Çeşme'nin henüz büyümemiş, bisiklet üstünden inmediğimiz, her yere bisikletlerle gittiğimiz, arkadaşlarımızla açık hava sinemasına gittiğimiz, oynadığımız sokak oyunlarımız ve benzeri birçok şey ile bizim bütün çocukluğumuz doksanlarda böyle geçti. Çeşme'nin gelişmesi çok kıymetli ama bizi biz yapan değerlerimizden kopmadan bunu yapmamız lazım. Gençliğimize dair nostaljilerimize, çocukluğumuza dair bazı dokunuşları muhafaza etmenin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu hafta sonu geleneksel Çeşme Festivali’mizde biraz tarihi yaşayacağız. Söyleşiler, konserler olacak ve biraz geçmişe gittiğimiz, gastronomide, turizmde, sağlıkta eskiden nasıldı bugün nasıl kıyaslamalarını dinleyeceğiniz geçmişe tatlı bir yolculuk yapacağız.” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.