Başkan Lal Denizli, gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 19 Eylül Gaziler Günü onuruna düzenlenen yemekte gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 17:23
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Lal Denizli, gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi

Çeşme Belediyesi tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri için yemek düzenlendi. Yemekte konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Bugün çocuklarımız huzur içinde büyüyorsa, bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyorsa, bunu siz değerli gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bu ülkenin bağımsızlığını ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağız” dedi.

lal denizli

“Bu topraklar sayısız fedakarlığa şahit oldu”

Bugünün sadece anma değil özgürlüğünün ne kadar büyük bir bedelle kazanıldığının hatırlatması olduğunu belirten Başkan Lal Denizli “Bugün, Gaziler Günü’nü bir kez daha gururla ve minnetle kutluyoruz. Bu topraklar, vatanı için gözünü kırpmadan mücadele eden sayısız kahramanın fedakârlığına şahit oldu. Ve bugün, o kahramanlardan biri olarak aramızda bulunan siz değerli gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum diye konuştu.

lal denizli

Gaziler günü sadece anma günü değil

103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının verildiğini vurgulayan Başkan Denizli, “19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyetimizin kurucusu Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanı vererek, Türk Ulusu’na bağımsızlığın yolunu açan büyük önderine minnettarlığını ifade etti. Bu özel gün, sadece bir anma değil; özgürlüğün ne kadar büyük bir bedelle kazanıldığını hatırlamamızı sağlayan bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kullandı.

lal denizliz

“Bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyorsa…”

Başkan Denizli, gazilerin vatanını her şeyin üstünde tutarak zorluklara meydan okuduğunu belirterek, “Bugün çocuklarımız huzur içinde büyüyorsa, bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyorsa, bunu siz değerli gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bu ülkenin bağımsızlığını ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete uğurladığımız gazilerimize Allah'tan rahmet, aramızda bulunanlara ise sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

çeşme

Yemekte konuşan bir diğer isim de Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı oldu. Maraşlı vatanı için fedakarca mücadele eden tüm gazi ve şehitlerimizi sayıgı, şükran ve minnetle andı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.