TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Önal: Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz

İzmir Bayraklı Belediyesi’nde temmuz ayı meclis toplantısı bugün Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın yönetiminde gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Önal, Bayraklı Belediyesi’nin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 09:39
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Başkan Önal: Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Bayraklı Belediyesi’nde temmuz ayı meclis toplantısı bugün Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın yönetiminde gerçekleşti.  Gerçekleşen toplantıda bazı önergeler oy birliğiyle kabul edilirken bazıları ise ilgili komisyonlara havale edildi.  Dilek ve temennilerin ardından geldikleri günden beri kullanılan her bir kuruşun halk tarafından ödenen vergiler olduğunu bilerek hareket edeceğini belirten Başkan Önal, “Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu paranın her bir kuruşunu hesabını bilerek ve öyle de davranarak hizmetleri üreteceğiz. Dışarıdaki eksiklerimizle farkındayız. Onları da hızlıca hallederek elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle geçtiğimiz sürecin tam bir süreç olduğuna inanıyoruz. En kısa zamanda toparlanacağız. Kimsenin endişesi olmasın” dedi.

KOÇ: BAYRAKLI HALKI SİVRİSİNEKLERDEN ŞİKAYETÇİ

Bayraklı’da bazı mahalleleri ziyaret ettiklerini belirten AK Parti Meclis Üyesi Aydın Koç, “Ziyaretlerimizde özellikle bin 625 sokak ve bin 612 sokaklarına bakındık. Kedi evlerimiz var. Bu kedi evleriyle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Mahalle sakinleri tarafından bir an önce kedi ve sokak hayvanlarıyla ilgili bir çalışma yapılması önerildi. Aynı şekilde Manavkuyu Mahallesi’nde, Osmangazi Mahallesi’nde, Mansuroğulları Mahallesinde, böceklerin yüksek ölçüde görüldüğü esnaf arkadaşlarımız tarafından belirtildi. Bunların bir an önce dikkate alınmasını temenni ediyorum. Aynı şekilde Bayraklı halkı sivrisineklerden de çok şikayetçi. Havanın ısınmasıyla beraber bu konu da şikayetlerde arttı. Bu konunun dikkate alınmasını talep ediyorum” dedi. Koç’un önerilerine yanıt veren Başkan Önal konunun dikkate alınacağını belirtti.

OYLANAN VE İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN ÖNERGELER

Gerçekleşen meclis toplantısında, Teknik Hizmetler Sınıfında boş bulunan 01 Aralık 2022 tarih ve 271 sayılı meclis kararı onaylı 1 adet 1 dereceli Mühendis kadrosunun aynı hizmet sınıfı 1 adet 3 dereceli Tekniker kadrosu ile değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.  22 Nisan 2024 tarih ve 39 sayılı meclis kararı ile kurulmuş olan Harita Müdürlüğünün 'Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik' oy birliğiyle Hukuk ve imar komisyonuna havale edildi.  1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında ‘Dini Tesis’ alanında kalan ve üzerinde ‘İzzet Erişen Camii’ bulunan Belediye mülkiyetinde kayıtlı Soğukkuyu Mahallesi, 26 bin 529 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesi uyarınca Diyanet İşleri Başkanlığına imar planındaki amacı doğrultusunda kullanılmak üzere 25 yıl süreyle tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında ‘Cami’ alanında kalan ve üzerinde ‘Mevlâna Camii’ bulunan Belediye mülkiyetinde kayıtlı Osmangazi Mahallesi, 4 bin 78 ada, 3 parsel numaralı taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesi uyarınca Diyanet İşleri Başkanlığına imar planındaki amacı doğrultusunda kullanılmak üzere 25 yıl süreyle tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.  Baybel Kentsel Yapı Tasarım Dönüşüm Yenileme Planlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne bağlı hizmet veren ve açılması planlanan Anaokullarında kendi imkanlarıyla faydalanamayan kişilerin kontenjan ve ekli listede belirtilen kriterler çerçevesinde ücretsiz olarak faydalanmaları ve ücretinin Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bütçesinden karşılanması oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

 Bayraklı Onur, Yamanlar, Postacılar, Org. Nafız Gürman, Körfez ve Soğukkuyu Mahallelerinde 612 hektarlık alanda imar planı uygulamalarının durdurulmasına ilişkin Belediye Meclisimizce alınan 07 Kasım 2018 tarih ve 506 sayılı Kararın, bölgede yaşayan vatandaşlardan müstakil inşaat yapımına ilişkin gelen yoğun talepler sebebiyle iptal edilmesi ve Onur Mahallesi sınırları içerisinde ekli paftada koordinatları belirtilen alanda imar planı uygulamalarının durdurulması oy birliğiyle İmar ve hukuk komisyonlarına havale edildi.

 

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.