Başkan Pehlivan'dan Menemen’e yeni hastane müjdesi

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 400 yataklı yeni devlet hastanesi için çalışmaların başladığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 10:56
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Başkan Pehlivan'dan Menemen’e yeni hastane müjdesi

İzmir Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Menemenlilere müjdeyi verdi. Pehlivan yaptığı açıklamada, 400 yataklı yeni devlet hastanesi için çalışmaların başladığını duyurdu. Yerel seçimler öncesinde Menemenlilere verdiği hastane sözüyle ilgili somut adımlar atıldığını belirten Pehlivan, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde hastanenin inşaat sürecine geçildiğini müjdeledi. Yeni hastanenin yanı sıra mevcut hastane binasının yenilenip bölgenin en büyük diş polikliniğine dönüştürüleceğini belirten Pehlivan, inşaatın 2025 yılı itibarıyla tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

BÖLGEMİZİN ŞİFA MERKEZİ OLACAK

Sosyal medya hesabından yeni hastane için ilk temellerin atıldığını duyuran Pehlivan, “Her şeyin en iyisini, en güzelini hak eden Menemenli hemşehrilerimize müjdemiz olsun; sadece 6 ay önce söz verdiğimiz ve stratejik planımızda da yer alan yeni devlet hastanemiz için bugün Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile projemizin yapılacağı alanda incelemelerde bulunduk. Menemen’imize yakışacak tam donanımlı hastanemiz inşallah 2025 yılı itibariyle yükselmeye başlayarak bölgemizin şifa merkezi olacak” diye aktardı.

PEHLİVAN STRATEJİK PLANDA NE DEMİŞTİ?

Yerel seçimlerden önce stratejik planlarını aktaran Pehlivan, “Menemenli hemşehrilerimizi, sunduğumuz belediyecilik hizmetlerimiz ve eser siyasetimizin yanında, sağlık açısından da çok önemsiyoruz. Bu kapsamda ilk dönemimizde Asarlık ve Ulukent'e yaptığımız aile sağlığı merkezi ve aile sağlığı polikliniğinden sonra şimdi de yaptığımız imar çalışmalarıyla Sağlık Bakanlığı'mıza Yahşelli'de A2 seviyesinde yer tahsisi yapıldı. Bu demek oluyor ki Menemen'e müjdemiz olsun; 400 yataklı devlet hastanemiz geliyor. Üstelik mevcut hastane binamız da yenilenerek bölgenin en büyük diş polikliniği olacak. Bu arada sağlığa değinmişken kadınlarımız için yeni dönemde de mamografi tarama testlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.