Başkan Tugay'dan mobilya sektörüne destek: Mobilyanın talihini İzmir'de beraber değiştirelim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fuar İzmir'de mobilya sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 11:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
Başkan Tugay'dan mobilya sektörüne destek: Mobilyanın talihini İzmir'de beraber değiştirelim

2025 yılında 36. kez düzenlenerek MODEKO-Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı öncesinde sektörün temsilcileriyle buluşan Başkan Tugay, “İzmir'de mobilya sektörünün gelişimine katkıda bulunmuş belediye başkanı olmayı çok isterim. Planlamaları beraber yapalım. Mobilyanın makûs talihini İzmir'de beraber değiştirelim” dedi.

fuar

“İzmir'de mobilya sektöründe sıçrama olacak”

İZFAŞ ve EFOR Fuarcılık tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 36. kez 7-11 Ekim 2025 tarihlerinde MODEKO-Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı düzenlenecek. Başkan Tugay, fuar öncesi sektör temsilcilerinin istekleri ve ihtiyaçları dinledi. Ege Bölgesi'nden yapılan 224 milyon dolarlık mobilya ihracatını, fuara destek vererek artıracaklarını belirten Tugay şöyle konuştu;

 “İzmir'de mobilyada çok önemli bir üretim var ama markalaşma ve pazarlamada sorunlar yaşandığı için ne yazık ki harcanan emeğin karşılığı alınmıyor. Sizlerle beraber İzmir'deki mobilya üretiminin şartlarını iyileştirelim. İhtiyacı olan o lojistik desteği, yetişmiş eleman desteğini sağlamak için, markalaşma için çalışmalar yapalım. Pazarlamasını doğru stratejilerle oluşturalım diye düşünüyorum. Ben görev üstlenmek istiyorum. Bütün gerekli çalışmaları yapar, bu fuar da hayal ettiğimiz gibi gerçekleşirse, İzmir'de mobilya sektöründe sıçrama olacağını düşünüyorum. Çok başarılı bir uluslararası fuar yapılabilir. Her şey biraz bu süreci el ele, kol kola, omuz omuza götürmekle olacak bir şey”

“Kalkınma belediyeciliği yapacağız”

Kentin kalkınması için yapılacak çalışmaların da çok önemini vurgulayan Başkan Tugay, “Kalkınma belediyeciliği yapacağız dedim. Gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Farklı alanlarda benzer çalışmalar içindeyiz. Bu da o kapsamda baktığım bir iş. Öneri ve eleştiri her zaman kıymetli. Söylemekten çekinmeyin, sektörün gerçek sahibi sizsiniz. Çıkılan yolda güzel bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

“İzmir’de potansiyel var”

Mobilya atıklarının geri dönüşümü konusunda çalışmalara yapılacağını belirten Başkan Tugay, İzmir Mobilya Tasarım Merkezi gibi bir yapı içinde farklı tasarımların ortaya çıkabileceğini söyledi. Ürünün değerinin bu şekilde artacağını aktaran Tugay, “Burada tasarım eğitimi verilebilir. Tasarım okuyan öğrenciler, gözünüze takılan insanlar gelsin kurs alsın. Atölye ortamında üretim yapıp, çalışsınlar. Diğer sektörlerle de bağ kursunlar. İhtiyaçlarını belirleyelim. Belediyenin yetkilerini sonuna kadar sizler için kullanmak istiyorum. İzmir'de böyle bir imkan ve potansiyel var” şeklinde konuştu.

“İzmir'de mobilya sektörünü diri tutabiliriz”

Mobilyanın geleceğini birlik ve beraberlik içinde planlayacaklarını belirten Başkan Tugay şöyle konuştu;

“İzmir'in avantajlarını, potansiyelini görmemiz lazım. Bana inanırsanız, güvenirseniz, iş birliği yaparsanız çok mutlu olurum. Aklım var, aklıma inanıyorum. Vatan millet sevgim var, ona çok inanıyorum. Burada hepimizin ortak ülküsü, beklentisi şehrimizi ve ülkemizi büyütmek olmalı. Boynumuz eğri gezmeyelim. Akıllı hamleler ile İzmir'de mobilya sektörünü diri tutabiliriz. İzmir'de mobilya sektörünün gelişimine katkıda bulunmuş belediye başkanı olmayı çok isterim. Size söz veriyorum, bunun için başarılı örnekleri yerinde göreceğim, nerede ne varsa. Planlamaları beraber yapalım. Mobilyanın makûs talihini İzmir'de beraber değiştirelim”

canan

Sektörün ihracatına ciddi kaldıraç

Bu fuarın İzmir’ katkılarına değinen İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “MODEKO 2025 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve EFOR Fuarcılık tarafından düzenlenecek. Önümüzdeki yıl MODEKO ile İzmir'de sektörümüzün ihracatına ciddi kaldıraç olacak, yeni bir vizyona sahip bir fuarla karşı karşıya olacaksınız” dedi.

işleyen

Güzel işler yapacağımıza inanıyorum

Büyükşehir’in desteğinden çok memnun olduklarını aktaran, EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Ben de mobilyacıyım. 36 yıldır birlikte yol yürüyoruz. Başladığımız ve şimdi geldiğimiz noktada çok farklı şeyler var. Güç birliğine inanıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 'Mobilya fuarı İZFAŞ ile beraber olsun' isteğine çok mutlu olduk. Biz artık çok daha rahatız, güvenli bakıyoruz her şeye. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arkamızda olmasını sektöre de anlattık, çok mutlu oldular. Güzel işler yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.