Başkan Tugay'dan "Yanık Yurt - Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları Sergisi"ni ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) açılan "Yanık Yurt - Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları Sergisi"ni ziyaret etti. Serginin küratörleri Aybala Yentürk ve Nejat Yentürk'ten sergi hakkında bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 17:16
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Tugay'dan "Yanık Yurt - Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları Sergisi"ni ziyaret

Büyük İzmir Yangını’nı merkezine alan sergi, Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Anadolu'da meydana gelen yangınların yarattığı tahribatı kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Dr. Tugay, serginin açılışını 101. İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdi. Sergi, 20 Haziran 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin İçeriği

Sergi, özellikle 1922’deki Büyük İzmir Yangını’nın yanı sıra Kurtuluş Savaşı süresince yaşanan diğer büyük yangınları geniş bir perspektiften sunuyor. APİKAM Arşivi'nden ve çeşitli yerli ve yabancı koleksiyonlardan derlenen film, fotoğraf, belge ve objelerle zenginleştirilen sergide, görsel ve işitsel unsurların yanı sıra koku alma duyusunu da içeren çeşitli sergileme teknikleri kullanıldı. Ayrıca, Büyük İzmir Yangını sırasında kullanılan itfaiye araçları da İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan sergileniyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.