Başkan Yiğit’ten anayasa tartışmalarına sert tepki

Balçova’da Gaziler Günü için düzenlenen yemekte konuşan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Anayasa’nın 4. Maddesi’nin değişikliğine yönelik tartışmalara tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:39
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Yiğit’ten anayasa tartışmalarına sert tepki

Balçova’da Gaziler Günü öncesinde yemekte düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yiğit anayasa tartışmalarına tepki göstererek, “Güzel Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında ülkemizi, milli beraberliğimizi bölmeye çalışanlarla karşı karşıyayız. Anayasamızın ilk 4 maddesini değiştirmek isteyenlerle karşı karşıyayız. Onlara buradan haykırıyorum. Mustafa Kemal’in askerlerini yenemezsiniz; ezip geçemezsiniz. Çünkü bizler vatanı için canını feda etmeye hazır olan kişilerin evlatlarıyız. Sizlerin evlatlarıyız, sizlerin” dedi.

gaziler günü

“Gaziler ulusumuzun birliğinin sembolüdür”

Mustafa Kemal Atatürk gazilik unvanını almasının 103. Yılında olduğumuz belirten Başka Yiğit, “Gaziler, Atatürk’ün gösterdiği yolda, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelelerini veren büyük kahramanlardır. Gaziler, vatan savunmasını canları pahasına yapan kişilerdir. Sizlerin vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gazilik unvanının 103. Yılındayız.  103. Yılımız kutlu olsun, gaziler gününüz kutlu olsun. Buradaki gazilerimizin hayatları sadece bir kahramanlık hikâyesi değildir. Ayrıca ulusumuz birliğinin, beraberliğinin sembolüdür. Burada bize düşen en büyük görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini unutmamaktır. Vatanını seven görevini en iyi yapandır. İlk başta Balçova’yı yaşanabilir, güzel bir kent haline getireceğiz. Sonrasında da fedakarlıklarınızı unutmayacağız. Sizlerin yaşam koşullarını iyileştirmek ve ihtiyacınız olan tüm desteği vermek için var gücümüzle çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

Gaziler için düzenlenen yemeğe İzmir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Orhan Aydın da katıldı. Gazilerin vatan sevgisinin sembolü olduğunu belirten Aydın, “Şehit ve gazi, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gaziler Gününüz kutlu olsun” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.