İrfan Önal: Depreme dayanıksız alanlarda hizmet vermek istemiyorum

Bayraklı Belediyesi'nin Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi bugün gerçekleşti. Toplantıda, maaş ödemelerindeki sorunlar ve hükümetin ekonomi politikaları gibi çeşitli konular tartışıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 11:27
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
İrfan Önal: Depreme dayanıksız alanlarda hizmet vermek istemiyorum

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Bayraklı Belediyesi'nin ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi bugün Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, belediye çalışanlarının maaş ödemelerindeki sorunlardan, hükümetin ekonomi politikalarına kadar çeşitli konular tartışıldı. AK Parti meclis üyeleri, belediyenin mevcut projeleri ve hizmetleri ile ilgili eleştirilerini dile getirirken, Başkan Önal, belediyenin mali durumunu ve aldığı kararları savundu. Toplantı sırasında, özellikle kadın sığınma evlerinin kapatılması ve altyapı sorunları gibi hassas konular da gündeme geldi. Toplantı sonunda AK Parti meclis üyeleri, adil süre verilmediği ve Bayraklı'nın gerçek sorunlarının tartışılmadığını öne sürerek salonu terk etti.

İRFAN ÖNAL: AK PARTİ BİNASININ ÖNÜNDE EYLEM YAPAMAYAN BİZİM BİNAMIZIN ÖNÜNDE YAPIYOR

Geldikleri zamandan bu yana ödenen maaşların geliri aştığını vurgulayan Önal, “Artık memur maaşlarının yarısını bile ödeyemeyeceğiz. Sendikaların kendi aralarındaki anlaşmazlıklar sonucunda işçilerle bir noktaya varılamadı. 45 gün boyunca sendikalara durumu açıklamakla zaman kaybettim. Ben maaşları ödemek isterim. Memurlarla ilgili keşke imkânımız olsa daha fazlasını verebilsek. Memur maaşlarını da asgari ücretleri belirleyende AK Parti. AK Parti binasının önünde eylem yapamayan bizim binamızın önünde yapıyor. Belediyenin geliri ortada gelirimize göre giderimizi hesaplamak zorundayız. Ben artık iyi niyet göremiyorum. Başkanla çalışan arkadaşlarımız karşı karşıya getirilmek isteniyor. Arkadaşlarımızı kışkırtıyorlar. Başkan 10 gündür bizimle görüşmüyor deniliyor. Değişen bir durum varsa görüşelim. Sanki benimle savaşmaya geliyorlar. Emin olun ben hepsinden daha fazla memuru düşünüyorum.  Her bir memur ve çalışan üzerinden aldıkları yevmiyelerle sırf haklarını savunuyoruz diye şov peşindeler. Tamamen rant için mücadeleye çevirmiş durumdalar. 4 aydır vaat ettiğim hizmetleri aksatmımın sebebi arkadaşlarımızın maaşı eksilmesin diye. Ben bu mücadeleyi verirken karşı taraf iyi niyeti aşıyor ve şova çeviriyor. Belediyemizde müfettişlerimiz var. Sigorta vergiler 2 aydır ödenmemiş. Ne hikmetse ben geldiğimde iller bankasından haciz geliyor. Belediyemizin kendi kimliğini oluşturabilmesi adına üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Niyeti iyi olmayanlar için yasal süreçler başlayacak” ifadelerini kullandı.

ÖNAL: YAMALI BOHÇA GİBİ BİLMEYENLERİN EKONOMİYİ YÖNETMESİ SONUCUNDA BU DURUMU YAŞIYORUZ

Belediyedeki gelirinin büyük bir kısmının memur maaşlarına gittiğini vurgulayan Başkan Önal, “Burada konuşulan bütün sorunlar Bayraklı’nın meselesi. Hükümetin aldığı bütün kararlar bizi de ilgilendiriyor. Birçok deprem, ekonomik kriz ve deprem yaşandı. Bizler hedef koyarız kamunun bu hedefleri gerçekleştirmesi için mücadele ederiz. Enflasyonun önüne geçilemiyorsa doğru bir hizmet üretmek mümkün değil. Bunun sebebi biz değiliz. Geçmiş dönemde belediye gelirlerinin yüzde 40’ı personel giderlerine gidemezdi. Şu anda yüzde 100’ü gidiyor. Yamalı bohça gibi bilmeyenlerin ekonomiyi yönetmesi sonucunda bu durumu yaşıyoruz. Belediyelerde sabit tutulan vergiler var. 2013 yılından beri verilen reklamlarda ve birçok noktada artış yaşanmamış. Ancak asgari ücrete yılda 2 defa zam geliyor. Fiyatların kaç kat arttığını görüyoruz.  İller bankasından gelen emlak vergileriyle belediye olarak hizmet üretmeye çalışıyoruz. Belediyelerimizde maaşını beğenen kimse yok. Hizmet üretmeden gelen bütün gelirimizle belediye personel ücretlilerini karşılayamaz hale geldik. Çöp konusu ile ilgili gelen eleştiriler vardı. Doğançay’da temizlik şantiyemiz eğitim alanı olarak geçiyor. Belediyemizde onlarca yeri, mülkü ve hizmet alanı olan yerlerde milli eğitimin binaları mevcut. Bizim temizlik şantiyemizde milli eğitime bağlı bir bina bulunuyor.  Bayraklı Belediyemizde geçmiş dönemden başlayarak vatandaşların talep ettiği bütün hafriyatları bir yerde tutuyoruz. Bir yere taşımak için evet bir yığın oluşturdu. Geçmiş dönemlerde birikti evet toplamak bizim görevimiz. Şu anda çöpler ayrıştırılıyor. Arkadaşlar işin şovuna kaçıyor. Bilmeyenlerin iftiralarına açıklama yapmayınca yanlarına kalıyor. Çöpü vahşi depolamayla topluyorlar diyorlar. Çektikleri videolar ve fotoğraflar ile manipülasyon oluşturuyorlar. Oranın hızlı bir şekilde ihalesi yapıldı. Bu molozların ve hafriyatların taşınması için zaten ihale yapıldı. Biz orada kamu hizmeti veriyoruz. Bayraklı Belediyesi’nin çöp hizmetlerini veren, araçlarımızın beklediği bir bölge. Bunu yaparak alkış almayacaksınız. Bayraklı Belediyesinin halkını mağdur edeceksiniz. Hazinenin ve büyük şehirin bize bu çöpleri dökebileceğimiz bir alanı tahsis etmesi gerekiyor” sözlerine yer verdi.

SONER AKBULUT: BAYRAKLI’DA VATANDAŞLAR UYUTULMUŞ VE KANDIRILMIŞ

AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Soner Akbulut’un Hamas Lideri Haniye için baş sağlığı dilemesi üzerinde salonda gergin anlar yaşandı. Tartışmanın ardından Akbulut, “Geçtiğimiz mecliste gündeme gelen esnafların, gece mekanlarının dışarıya taşması konusuna müdahale etmişsiniz teşekkür ederim. Yukarıdaki pazar yerlerinde tuvaletlerde sıkıntı. Tuvaletler pislik içinde ve vatandaş mağdur oluyor. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapılmasını talep ediyorum. Gümüşpala’da bir yoldaki kaldırım taşlarında da ciddi bir sıkıntı var geçilemeyecek durumda. Diğer bir konu ise Bayraklımızda çok fazla bakımsız parklarımız var. Bayraklı’da sahile çıkınca oturmayı bırakın denizdeki kokudan durulmuyor. Bayraklı sahili 2 adım ilerimizde ve simsiyah bir deniz ile karşı karşıyayız bu konuda çok büyük sıkıntılarımız var. Kamuda devamlılık esastır. Bugün web sitemizi incelerken 2019’daki projelerimize göz gezdirdim. 9 tane proje var ve hiçbirine dokunulmamış henüz. Bir önceki başkanımızı ilgilendiriyordu. Ancak buradaki projelerde yer alan meclis üyelerimiz vardı ve hiçbiri neden yapılmadı diye sormadı. Birçoğu yapılması için oy vermiş ancak kontrol etmemiş. Aralarından bazıları ise yaşam projesi, sevgi yolu projesi, nikah salonu, kentsel dönüşüm, Özkanlar Pazar Yeri, ilçe pazar yerleri ise kısmi olarak yapılmış. Bayraklı’da vatandaşlar uyutulmuş ve kandırılmış. Önerilen hiçbir proje yapılmamış” diye belirtti.

EMRE DEMİR: BURASI LİYAKATSİZ VE BECERİKSİZ YÖNETİCİLER TARAFINDAN YÖNETİLMİŞ

AK Parti Bayraklı Grup Başkan Vekili Emre Demir, “Sayın başkan bildiğimiz üzere yağmur yağdı ve doğal bir afet oluştu. Deprem veya sel olsa ya da başka bir şey olsa Bayraklı hissediyor. Sayın başkan bir ilçede her yağmur yağdığında esnafın dükkânı, insanların evi ve yollar su içinde kalıyor. Maalesef burası daha önce liyakatsiz ve beceriksiz yöneticiler tarafından yönetilmiş. En başından beri bir iradede bulunuyorsunuz. Biz size muhalefet kanadı olarak öneriyoruz. Liyakatiniz ile evi su basan, dükkânı su basan insanlar için altyapı sorunları ile ilgilenmelisiniz. Burada siyasi bir irade koyarak altyapı ve üstyapı sorunları ile ilgilenmelisiniz. Bir çöp sorunu var. Vatandaştan gelen video ve fotoğraflar var. Şimdi bir de çöp mucitleri çıktı. Elimdeki fotoğraf Bayraklı Belediyesi’nin yeşili katledip yapmış olduğu vahşi depolama. Ben görevde değildim diyecekseniz ancak meclis üyesiydiniz. Yeşil katledilip çöp dökülmeye başladı. Burası temizlik şantiyesi, buranın içerisi bile vahşi depolama yapılıyorsa kentin geri kalanını siz düşünün. Sokak hayvanlarımızla ilgili bir konu vardı. Sizler belediye olarak gayri yasal bir şekilde hayvanları zaten topluyordunuz şu an bu yasallaştırıldı. Sokakta sayısız başı boş köpek var. Hizmetin gitmediği yerlerde başı boş köpekler cirit atıyor. Bu noktada da kuduz riskinde dünyada 3’üncü sıradayız. Bu konu 4’te 3’ü gece kondu olan bayraklının sorunu hizmetin gitmediği yerlerde birçok başı boş köpek bulunuyor” ifadelerini kullandı.

YAĞIŞ ALAN YERLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yağmur suları için daha önceden çalışma başlattıklarını belirten Önal, “Yağmur suları evet üzücü bir durum. Beklenmedik afet sayılabilecek durumlar yaşanıyor. Bayraklı’nın coğrafyasından kaynaklı sevgi yolunda evet birikme oluyor. Bazı iş yerlerini su basıyor. Yağmurun ardından oradaydım. İZSU’yla beraber daha önce taşkın alabilecek alanları zaten gezmiştik. Zaten proje çalışmalarına başlamıştık. Üzücü olan ise tam da çalışma gerçekleştirmek istediğimiz alanlara 2 gün sonra su basmasıydı. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye aktardı.

ÖZKAN ŞİMŞEK: ATTIĞINIZ İLK ADIMLARDAN BİRİ KADIN SIĞINMA EVLERİNİ KAPATMAK OLDU

Kadın sığınma evlerinin kapatılmasına tepki gösteren AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Dilek Özkan Şimşek, “Değerli başkanım attığınız ilk adımlardan biri de belediyemize bağlı, kadın ve aile hizmetleri müdürlüğünü kapatmak oldu. Ardından da belediyenin kadın sığınma evi kapatıldı. Ardından kentin merkez ilçeler arasındaki belediyelere bağlı 3 sığınma evi kapatıldı. Biri de Bayraklı’da. Bununla övünülmesine rağmen sığınma evinin kapatılmasına da mazeret ve gerekçe olarak birkaç kadının gelip gitmesi gösterildi. Peki soruyorum şimdi sayın başkan hizmete kapattığımız binaların nasıl ve ne amaçla kullanılacağını lütfen bizlere açıklayın. Bunu cevabını rica ediyoruz. Bir de Nene Hatun kız öğrenci yurdu kapatıldı. Bununla ilgili düşünceleriniz nedir? Bunu da öğrenmek istiyoruz” dedi.

DEPREME DAYANIKSIZ BİR YERDE VATANDAŞI YAKACAK DEĞİLİM

Kadın sığınma evlerine ve kız öğrenci yurdu konusuna değinen Başkan Önal, “Kadın sığınma evi ve kız öğrenci yurdumuz Bayraklımızda havuz kafe olarak bildiğimiz bir alanda çalışmalarımız şu sebeple sürüyor. 30 Ekim depreminden sonra belediye depreme dayanıklık testi yapmıyor. 6 Şubattan sonra belediyelerimize tebligat geldi. Depreme dayanıklılık testi yapmamız istendi. Dışardan gelen kadın ve kız çocuklarımıza hizmet veren alanlarda çalışma yapılmasını istemiştik. Arkadaşlarımız alanlarda tespit yaptı. Kız öğrenci yurdumuzla ilgili depreme dayanıklık testi yapılarak çalışmalarımız sürüyor. Depreme dayanıksız bir yerde çocuklarımızı yakacak biri değilim.  Şu ana kadar hak etmediğim onlarca eleştiriye maruz kaldım. Kadın sığınma evlerinin neden kapatıldığı ile ilgili basın açıklaması yapacağım. Orada neden kapatıldığını anlatacağım ancak bina tekrar hizmet veremeyecek. Temeli kaymış bir yerde hizmet vermek istemiyorum. Kimse deprem olduğunda başkana söyledik muaftı demeyecek, bilerek zarar verdi diyecek. Havuz dediğimiz yerde ise binlerce çocuğumuza hizmet veren yerde de depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Çocuklarımızın orada oynamasını doğru bulmuyorum. Depreme dayanıklılık testlerini geçen alanları tekrar hizmete açacağız” dedi.

MECLİS ÜYELERİ SALONU TERK ETTİ

Salonda Bayraklı’nın sorunlarının konuşulmadığını iddia eden Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Üyeleri salonu terk etti. Salonu terk eden AK Parti Grup Başkan Vekili Emre Demir, “Burada süre konusunda adil davranılmıyor. Bizi dinlemiyorlar kendileri süresiz konuşuyor. Burada liyakatsiz bir düzen var. Burada Bayraklı’nın sorunlarını tartışmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.