Bayraklı Meclisi'nde gergin anlar: AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti

Bayraklı Belediyesi’nde bugün gerçekleşen Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda yaşanan tartışmaların ardından AK Partili meclis üyeleri masaları yumruklayarak salonu terk etti

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 20:09
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Bayraklı Meclisi'nde gergin anlar: AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti

İzmir Bayraklı Belediyesi’nde  Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın 1’inci oturumu bugün, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın yönetiminde gerçekleşti. Gerçekleşen meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri arasında çıkan sert tartışmalar, toplantının tansiyonunu yükseltti. Özellikle Bayraklı'daki kız öğrenci yurdu, kadın sığınma evi ve yerel sorunlar gibi kritik konular üzerinden yapılan karşılıklı suçlamalar, mecliste gerilimi tırmandırdı. Tartışmaların ve sözlü hakaretlerin ardından AK Partili meclis üyeleri masaları yumruklayarak salonu terk etti. Belediye Başkanı İrfan Önal'ın açıklamaları ve çeşitli gündem maddelerinin oylamaları ise meclis toplantısında öne çıkan diğer gelişmeler oldu.

DEMİR: KIZ ÖĞRENCİ YURDUMUZ NE DURUMDA? 7 AYLIK BİR PERFORMANS DURUMU OLMAZ!

İZKA projesi kapsamında İrfan Önal’ın gerçekleştireceği ziyarete Cumhur İttifakı'ndan da meclis üyelerinin katılmasını talep ettiklerini dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Emre Demir, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyoruz. Nisan ayında meclise başladık. O günden bugüne dek Cumhur İttifakı grup başkan vekili olarak önerilerinize çok samimi yaklaştım. Ricalarınızda sizi asla kırmadım. Ancak bazı hareketlerde samimiyeti sorguluyorum. İrfan Bey katıldığım canlı yayınlarda veya gazeteci arkadaşlarla sohbet ederken sizle ilgili orta açtılar ancak hiç o topa girmedim sizi bir tanımak gerekiyordu. Bu işler anında olabilecek işler değil. Vaatlerinizin bir zamanı olduğu için konuyla ilgili konuşma yapmadım ve yapmayacağım zamanını bekleyeceğiz. Ancak sosyal medya hesabınızdan bir video paylaşmışsınız. Genel merkezinizin size paylaştırdığı bir video. Geleceğe umutla bakamayan gençlerin partisi diye paylaşmışsınız. O video üzerine sormak istiyorum kız öğrenci yurdumuz ne durumda? 7 aylık bir performans durumu olmaz. Kapattığınız günden bugüne kadar not alsaydınız durumu öğrenmiştik. Serdar Sandal sizden önce dünya çocuk ve gençlik kenti dedi kütüphaneleri kapattı. Siz Bayraklı’da hiçbir öğrencimize yurt imkânı sağlamadınız ama sosyal medya hesaplarınızdan paylaştınız. Kadınlarla ilgili de paylaşımlarınız var asla dile getirmedim. Ancak kadın sığınma evi kapandığında memur arkadaşlarımızın oradaki hanımefendileri dışarı çıkardığınız doğru mu? Bunu sizin ilk ağızdan cevaplamanızı ve doğrulamanızı istiyorum. Açıklamanız yeterli olmamış. Bu konu hala Bayraklı’da konuşuluyor. İmar planlarıyla ilgili de ricalarınız olmuştu bizden. Ricada bulunmanız da çok doğal ve sizin tarafınızda olduk. Burada bu şehrin kentin şehri eminisiniz. Peki Bayraklı’da bir koku sorunu var. Size Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bakanının resmi davetiyesi geldi. Bayraklı kokmuyor mu? Bu şehrin onlarca problemi yok mu? Neden katılmadınız davete? Orada olmanız lazımdı. Yangın zamanında açıklamalarda bulunan arkadaşlar vardı. Bu dilek ve temenniyi sizin başkan olarak vermenizi isterdim. Tunç Soyer yangın alanı ile ilgili dava açtı. Sanki önceden bir plan yapılmamış da yangından sonra olmuş gibi bir dava açıldı. Dilek ve temenni yollayan arkadaşlar reaksiyon aldı mı merak ediyoruz” diye aktardı.

ÖNAL: YURDUMUZ VAR ÇOK YAKINDA AÇACAĞIZ

Demir’in sorularını yanıtlayan Başkan İrfan Önal, “Yurdumuz var çok yakında açacağız. Şu an konuyla ilgili performans çalışmaları yapılıyor. Kadın sığınma evleri o şekilde kapatılmadı. Bu bir iftira. Ayrıca kişisel hiçbir ricamız da olmadı. Programım olduğu için bakanlığın davetine katılamadım. Yetkili birimlerden arkadaşları gönderdim” dedi. 

HER İSTENİLEN YERE TRAFO KONULMAMALI

Bayraklı İlçesi, Manavkuyu Mahallesi, 25O-1c pafta, 3843 ada 2 parselin doğusunda yer alan park alanında 6.00x4.00 metre ebatlarında trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği; Bayraklı Belediye Meclisi'nin 3 Ocak 2024 tarih ve 9 sayılı Kararı ile kabul edilerek, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Mayıs 2024 tarih ve 04.459 sayılı Kararı ile ‘Trafonun yer altına alınması kaydıyla’ 4 Temmuz 2024 tarihinde değişiklikle onaylanmış ve 8 Ağustos 2024- 6 Eylül 2024 tarihleri arasında askıya çıkarılmış olup, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından imar planı değişikliğine askı süresi içinde yapılan itiraz ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Önal, yer altına trafo yapmak istediklerini dile getirdi. Önal, “Çocuk parklarına trafo yapılmasını istemediler. Küçücük yeşil alanlara trafo koyuyoruz. Çocuk alanları bile trafo ile doluyor. Her istenilen yere trafo konulmamalı. Buna itiraz ettiğimizde vatandaş mağdur olacak. Yer altına yapmak istiyoruz izin verilmiyor. Bu nedenle imar komisyonlarına havale edilmeli ve büyükşehir belediyesi ile görüşülmeli” diye belirtti.

AKBULUT: KOKU SORUNU ARTIK BAYRAKLI’NIN KANAYAN YARASI OLDU

Ak Parti Meclis Üyesi Soner Akbulut, “Siyasetten hariç birkaç konuyu dile getirmek istiyorum. Koku sorunu artık Bayraklı’nın ve İzmir’in kanayan yarası oldu. Vatandaşlar cam açamayacak ve yürüyemeyecek hale geldi. Ayrıca okullarda kasis olmadığı dile getirildi vatandaşlar tarafından. Aynı zamanda sevgi yolunun elektrik direkleri geç yanıyor. Dükkanlar kapandığı zaman yanıyor. Son olarak da hükümet olarak 10 binlerce TOKİ evi yaptık inşallah yangın evleri de hemen yapılır ve teslim edilir” ifadelerine yer verdi.

ÖZKAN: HER YERE PARA HARCANDI DEPREMZEDEYE PARA AYRILMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Haydar Özkan, “TOKİ konutları ve yangın alanı ile ilgili olan bölgede Tunç Soyer dava açmış. Geçmiş dönemde zaten konuşulmuştu. Yanlış olduğu söylenmişti. Sürecin nasıl geliştiğini çok iyi biliyorum. Yurtlarla ilgili bir örnek vermek istiyorum. Geçtiğimiz dönemlerde depremzedeler için yapılan kız öğrenci yurtları o şekilde insanlara tahsis edildi. Gelen öğrenciler mağduriyet içerisinde 1 yılı geçirdi. Bu yıl da göreceğiz bakalım. Deprem bölgesinde öğrencilerin telefonu çekmiyor, internet yok aileleri haber alamıyor. Bunlara da göz atarız inşallah. Her yere para harcandı depremzedeye para ayrılmadı. Dünya Bankası'ndan açılmış bir fon var. Depremzedelerin kurucu başkanı olarak teşekküre gittim. Bu adamı nasıl gönderirsiniz denildi” dedi. Özkan’ın konuşmasının ardından meclis salonunda gergin anlar yaşandı.

KABUL EDİLEN ÖNERGELER

Bayraklı Belediyesi ile Batman Hasankeyf Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması ve belediyecilik kapmasında ortak iş protokolleri imzalamaya Belediye Başkanı Sayın İrfan Önal’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne ait 2024 yılı tarife cetvelindeki ücret ve harç kalemlerinin gelir getirici faaliyetler kapsamında yeniden önerge ekinde sunulan cetvele göre güncellenmesinin kabulüne ilişkin ‘Plan ve Bütçe’, ‘Hukuk’ Komisyonları ortak raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 04 Mayıs 2018 tarihli ve 30411 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği ile 13 Eylül 2022 tarihli ve 31952 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e uygun olacak şekilde, Bakanlık tarafından yetkilendirilen herhangi bir A tipi muayene kuruluşu ile protokol yapılması gerektiğinden, Yönetmeliğin 14'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının a bendi gereğince belediye başkanı veya belediye başkanının görevlendireceği yöneticiye protokol imzalama yetkisinin verilmesi ile söz konusu protokolde yer almak üzere, Bakanlık tarafından belirlenerek ilan edilmiş olan EK-1 deki taban ve tavan fiyat aralığına göre periyodik kontrol ücretinin tavan ücreti olarak uygulanmasının kabulüne ilişkin ‘Plan ve Bütçe’, ‘Hukuk’ Komisyonları ortak raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Bayraklı Belediye Meclisinin 7 Aralık 2018 tarih ve 506 sayılı kararı ile imar planı ve imar uygulamalarının durdurulduğu alan içerisinde kalan Bayraklı ilçesi, Onur Mahallesi, 25843 ada, 9 parsel114.82 metrekare kayıtlı Belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazın 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16’ncı maddesi kapsamında hak sahibine satışının uygun görülmemesine ilişkin ‘Plan ve Bütçe’, ‘İmar’, ‘Hukuk’ Komisyonları ortak raporu oy birliği ile kabul edildi.

Bayraklı İlçesi, Soğukkuyu Mahallesi 25M-1a paftada yer alan 26404 ada, 2 no.lu parselin yürürlükteki imar planında belirlenmiş olan yapılaşma koşulları değişmeden ''Resmi Kurum Alanı (Emniyet Hizmet Binası) olarak belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisinin kabulüne ilişkin ‘İmar’, ‘Hukuk’ Komisyonları ortak raporu oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.