Bergama’nın Kurtuluşunun 102. yıl dönümüne coşkulu kutlama

Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşunun üzerinden 102 yıl geçti. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, gelecek için daha çok çalışılması gerektiğini ifade etti. 14 Eylül 1922 tarihi ile beraber hür ve bağımsız Bergama’nın geçmişten ders alarak geleceğe dönük adımlar atması gerektiğini aktaran Çelik, gençlerin uluslararası nitelikte eğitim almaları gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 16:02
Kaynak: BÜLTEN
Bergama’nın Kurtuluşunun 102. yıl dönümüne coşkulu kutlama

Bergama Hükümet Konağı önünde çelenk sunumu ile başlayan törene Bergama Kaymakamı Avni Oral ve Bergama protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katılım sağladı. Tören sonunda kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda sürdü. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, “Mondros Ateşkes Antlaşması sonrası itilaf devletleri Anadolu’yu işgale başlamış, 15 Mayıs 1919’da İzmir, 12 Haziran 1919’da Bergama işgal edilmiştir. Bergama’nın direnişinde Balıkesirli Kemal Bey, bu direnişin organizasyonunu sağlamış ve bir hafta boyunca işgal engellenmiştir. Ancak 19 Haziran 1919’da Bergama tekrar işgal edilmiştir.” ifadelerini kullanarak Bergama’nın 3 yıl boyunca esaret altında kaldığını aktardı.

“Çok şey yapmamız gerekiyor”

Çelik, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını buradan rahmet ve minnetler yad ediyorum. Onlar sayesinde bugün bağımsız, egemenliği elinde olan, Cumhuriyet’e sahip çıkan, laik, demokratik bir hukuk devletiyle devam eden bir Türkiye Cumhuriyeti ve Bergama halkı var karşımızda. Bugünün anlamına baktığımız zaman çok şey yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Gençlerimize iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, “UNESCO Dünya Mirası Bergama’mıza baktığımız zaman geçmişimizden ders alıp geleceğe dönük adımlar atmamız gerekiyor. Yeni yetişen gençlerimize iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor. Onların geleceğe dönük, uluslararası nitelikli gençler olması için çalışmamız gerekiyor. Biz de Bergama Belediyesi olarak çocuklarımızın yetişmesi, gelişmesi için elimizden gelen çabayı ortaya koyarak desteklemeye devam edeceğiz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış felsefesiyle geleceğe dönük adımları atmamız gerekiyor. Yaşantımızı daha iyi hale getirebilmek için çok çalışmamız gerektiğini tekrar belirtmek istiyorum. Bergama’mızın kurtuluşunun 102. yılı hepimize kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Törende Türkiye Kuva-yi Milliyet Mücahitler Derneği Bergama Şubesi Halk Oyunları Ekibi gösterisinin ardından Mualla Ersezgin Ortaokulu öğrencilerinden Gülce Delen, “Bergama” isimli şiirini seslendirdi. Bergama Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bergama Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Bergama Kılıç Kalkan Derneği gösterisinin ardından program bitti.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konseri

14 Eylül Bergama’nın Kurtuluşunun 102. Yıldönümü etkinliklerinde akşam 20.00’de Asklepion Antik Tiyatro’da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konseri olacak. Konserden önce Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Kuruluşunun 35. Yıldönümü Kültür Sanat Ödül Töreni düzenlenecek.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.