TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova Belediye Meclisi’nde 25 taşınmazın satışına onay çıktı

Bornova Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı oturumunda Belediye ait 25 taşınmasın satışının yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki,” Meclis, buraların satılıp satılmayacağına karar veriyor. Bu karar çıktıktan sonra satılma idaridir. Kanunlara göre bu işlemler bellidir. Durduk yere bunları satalım diye bir derdimiz yok” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 09:47
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Bornova Belediye Meclisi’nde 25 taşınmazın satışına onay çıktı

Bornova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gündemi Başkan Ömer Eşki tarafından açılış ile başladı. Gündem toplantısından önce Avrupa Birliği tarafından desteklenen Bornova Belediyesi ve Heidelberg Belediyesi tarafından başlatılan İklim Uyum Şehir Eşleştirme Projesi( BORNBERG) “Yeşil bir gelecek için” yapılan çalışmaların ve projelerin sunumu aktarıldı. Yaşar Üniversitesi’nden Prof.Dr.Nurdan Yıldırım ve Dr.Öğretim Üyesi Emin Selahattin Umdu, Bornova ve Türkiye’yi bekleyen iklimle ilgili gelişmeleri anlattı. Geçmiş meclis toplantısına ait tutanak okunup onaylandı. Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği bakanlığı genelgesi doğrultusunda yapılan yurt dışı görevlendirmelere ilişkin bilgilendirme maddesi onaylandı. Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında Meclis’te yapılan satışlar ve İZBAŞ’ın sermaye arttırımı tartışıldı. Bornova’da 9 adet faaliyete geçecek olan kent market şubelerine Celal Altınay, Ahmet Piriştina, Aytekin Kotil, Aydın Erten, Vedat Dalokay, Ali Dinçer, İhsan Alkaynak, Zafer Keskin ve Enver Salih Dinçer isimlerinin verilmesi önergesi oy çokluğuyla kabul edildi.

PERSONEL ALAMIYORUZ

AK Parti Grubu’ndan Başkan Ömer Eşki’ye belediyeye kaç personel alındığına ilişkin soru yöneltildi. Başkan Eşki, belediyenin 112 kişiye ihtiyacı olduğunu ve tasarruf tedbirleri nedeniyle işe alım yapamadıklarını söyledi. AK Parti Grubu’ndan ise ‘tasarruf tedbirlerini çözersiniz’ dedi.

SATIŞLARA OY ÇOKLUĞU

Ergene Mahallesi 3042 ada 64 parselde 30 metrekare, Gürpınar Mahallesi 13078 ada 5 parselde 2 bin 339 metrekare, Işıklar Mahallesi 11061 ada 4 parselde 2 bin 67 metrekare, Altındağ Mahallesi 12946 parselde 241 metrekare, Kemalpaşa Mahallesi 22970 ada 5 parselde 185 metrekare alanın satışı oy çokluğu ile komisyonlardan geldi. Ergene Mahallesi’nde 3429 ada 13 parselde kayıtlı taşınmazın 145 metrekarelik belediyeye ait hissesinin satışı, Doğanlar Mahallesi’nde 19090 ada 2 parselde kayıtlı 13 bin 119 metrekarelik taşınmasın belediyeye ait olan bin 22 metrekarelik hissesinin parselin diğer hissedarları Aydın Uzunalioğlu ve Ceyhun Uzunalioğlu’na satışı da oy çokluğu ile kabul edildi. Öte yandan belediyeye ait 25 taşınmasın satışının yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

NAKİT İHTİYACIMIZ OLABİLİR

AK Parti’den satışlar üzerine eleştiri geldi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Meclis, buraların satılıp satılmayacağına karar veriyor. Bu karar çıktıktan sonra satılma idaridir. Kanunlara göre bu işlemler bellidir. Durduk yere bunları satalım diye bir derdimiz yok. Temel amacımız, tasarruf tedbirleri... Bugün elektriğe zam geldi, bir sürü şeye zam geldi. Hiçbir yatırım yapmasak bile sendika ile asmaya oturacağız, nakit ihtiyacımız olabilir. Bu güvencedir. Ben yetki aldım yarın satacağım diye bir şey yok, hisseleri satarız kasada durur. Öldük bittik satıyoruz diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

TASARRUF TEDBİRLERİ VAR

Satılan araziler ile ilgili söz hakkı alan AK Partili Musa Çevik, “Bizzat iki gün boyunca bu karar olan yerleri gezdik. Buradaki vatandaşlarımızın hepsi tek tek gezseler satışa karşı çıkarlar, o kadar değerli. Belki de buralar belediyenin elindeki en güzel yerler. Biz satılmasına karşı değiliz, tasarruf tedbirleri var ve kasada para da var. Bu uzun vadeli olursa, 5-10 kat imarlı yerlerimiz var. TOKİ ile anlaşalım ya da TOKİ’yi siyasi görürseniz Büyükşehir ile değerlendirerek çok daha farklı katkı sunacak fiyatlara satabiliri" dedi.

HER ÖNERGENİZİ KABUL ETMEK ZORUNDA DEĞİLİM

AK Partili Tatlı, “Biz sizin bürokratlarla ne konuştuğunuzu nereden bilelim. Siz bunu üç ay önce biz bunu yıllar önce gündeme getirdim” derken Eşki ise, “Benim yapacağım dediğim projeyle ilgili önerge verirseniz bu siyaseten rol çalma olur. Ben CHP Gençlik Kolları’nda yetiştim. Neyin rol çalmak olduğunu bilirim” ifadelerini kullandı. Ardından söz alan Musa Çevik, “Bunu ben söylemiştim diyorsunuz ama bizim siyaseten söylemlerinizi takip etme zorunluluğumuz yok. Ben bu önergeyi ilk mecliste verdim. İki ay gündemde kaldı ve reddedildi” şeklinde konuştu. Eşki ise, “Hocam, bir belediye başkanı seçildiğinde muhalefetin sertleşmesi için biraz süre geçmesi lazım. Ben de o zaman her önergenizi kabul etmek zorunda değilim" diye konuştu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.