Bornova'da Aşıklar Bayramı kutlandı

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Aşıklar Bayramı, Ümit Mahallesi'nde saz aşıklarının unutulmaz performansları ile kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 10:23
Kaynak: BÜLTEN
Bornova'da Aşıklar Bayramı kutlandı

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Aşıklar Bayramı, Ümit Mahallesi Pazaryeri'nde Bornovalıların yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Türk halk edebiyatının önemli bir parçası olan aşık geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, usta saz aşıkları sahne aldı ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı

 Aşık Ali Turgut Yılmaz, Aşık Ali Rıza Ezgi, Aşık Ender Bal gibi isimler, sazları ve türkülerle geceye damgasını vururken, aşıkların atışmaları izleyicilerden büyük alkış topladı.

En köklü kültür miraslarımızdan biridir

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, aşık kültürünün toplumsal kimlik açısından taşıdığı önemi vurgulayarak, "Bu gelenek, halkımızın duygularını, düşüncelerini ve yaşamını sazın tınısıyla, türkünün sözüyle yüzyıllardır anlatan en köklü kültür miraslarımızdan biridir. Bu kültüre sahip çıkmak, onu yaşatmak bizim için sadece bir görev değil, aynı zamanda toplumsal kimliğimize duyduğumuz saygının da bir göstergesidir. Bornova olarak bu geleneğin yaşatılması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bornova Belediyesi'ne teşekkür

Ümit Mahallesi Muhtarı Cemal Altın da etkinlik dolayısıyla Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederek, "Mahallemizde böyle bir kültürel etkinliğin düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinlikler, mahallemizin sosyal yapısına katkıda bulunurken, vatandaşlarımızın bir araya gelmesine vesile oluyor. Bornova Belediyesi’ne, özellikle Başkan Ömer Eşki’ye kültürümüze gösterdikleri bu özen ve destek için mahallemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.