Bornova’da çalışanlara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri

Bornova’da belediye personeline yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 12:27
Kaynak: BÜLTEN
Bornova’da çalışanlara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri

Bornova Belediyesi, tüm çalışanlarına yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri düzenledi. Kadın İnsan Hakları Derneği’nin hazırladığı ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nin uyguladığı eğitim programı, Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

bornova

Çözüm yolları tartışıldı

İki gün süren seminere Psikolog Seher Gündoğan ile Kadının İnsan Hakları Eğitimcileri Gülseren Demir ve Ayla Erdoğan’ın eğitmen olarak katıldı. Seminerde toplumsal cinsiyet ayrımının Türkiye'deki nedenleri ve sonuçları, kadına yönelik şiddetin nedenleri, eşitliğin sağlanması için yapılabilecekler ve her iki cinsiyete olan etkileri gibi konular ele alınırken katılımcılar, eğitim boyunca toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin toplum üzerindeki olumsuz etkilerini ve bu eşitsizliğin nasıl önlenebileceğini detaylı bir şekilde öğrendi.

bornova

Aydınlık bir Bornova için

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının Bornova’nın geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Eşki, “Eşit ve güçlü bir Bornova yaratmak için çıktığımız bu yolda hem kadın hem de erkek tüm çalışanlarımızın bu sürecin bir parçası olması çok önemli. Cinsiyet eşitliği olmadan adil, refah seviyesi yüksek ve sürdürülebilir bir toplum inşa edemeyiz. Bu seminer, Bornova’yı daha adil ve güçlü bir yer haline getirmek için çok önemli bir adımdır. İş birliği yaptığımız derneklere ve bu sürecin parçası olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hep birlikte, eşitliği ve dayanışmayı odağımıza alarak daha aydınlık bir Bornova için çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.