Bornova'da Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Bornova Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü unutulmaz bir etkinlikle kutladı

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 17:25
Kaynak: BÜLTEN
Bornova'da Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Bornova’nın minikleri, Şubadap Çocuk Grubu'nun eğlenceli konseri eşliğinde coşku dolu anlar yaşadı. Renkli bir gün geçiren çocuklar, Latin dans gösterileri, palyaçolar, yüz boyama etkinlikleri ve çeşitli ikramlarla keyifli vakit geçirdi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocukların sesi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Bornovalı çocuklar, Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikte, sevilen müzik grubu Şubadap Çocuk’un enerjik şarkıları eşliğinde dans edip keyifle şarkılara katıldılar. Eğlenceli aktivitelerde çocuklara patlamış mısır ve meyve suyu ikramı yapıldı; yüz boyama ve palyaçolarla dolu anlar yaşandı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eşi Beste Eşki ve kızları Asya Tuna ile birlikte etkinliğe katılarak, çocuklarla bu özel günü coşkuyla kutladı.

Başkan Ömer Eşki, etkinlikte yaptığı konuşmada çocuklara ve ailelerine hitap etti. Çocukların haklarını savunmanın önemine vurgu yapan Eşki, şunları söyledi:

“Bu dünyadaki en güzel şey sizlersiniz. Sizin gülen yüzleriniz, geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. Ancak dünyanın daha da güzelleşmesi için hepimizin sorumlulukları var. Hayvan hakları, kadın hakları, engelli hakları gibi tüm hakları savunmalıyız; ancak en önce çocuk haklarına sahip çıkmalıyız. Sizler geleceğin mimarlarısınız ve haklarınızı sonuna kadar savunmalısınız. Annelerinizi ve babalarınızı zorlayın, kendinizi ifade etmekten çekinmeyin. İyi ki buradasınız, iyi ki varsınız.”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.